Επιλογή Σελίδας

Αγωνιζόμενος με ”αυτόματο πιλότο” καθ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ο γηπεδούχος Εθνικός Νέου Κεραμιδίου ”ζέστανε” τους φιλάθλους του αφού επικράτησε με 3-0 απέναντι στην άκρως νεανική Ακαδημία Κατερίνης 2006 και βρίσκεται σχεδόν και με … τα δυο πόδια στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας! 

Οι ποδοσφαιριστές του Σάκη Λιάγκα απέδωσαν πανέμορφο ποδόσφαιρο με ομαδικές συνεργασίες και αυτοματισμούς και ήδη μέχρι το πρώτο δεκάλεπτο είχαν καταφέρει να πάρουν σημαντικότατο προβάδισμα πρόκρισης (2-0 στο 11′). Από την άλλη πλευρά, τα ”μαθητούδια” του Παύλου Φυτόπουλου πάλεψαν το ματς παρότι βρέθηκαν από πολύ νωρίς πίσω στο σκορ και είχαν ορισμένες καλές στιγμές όπου θα μπορούσαν κάλλιστα να βρουν ένα τέρμα.

Μόλις στο 6ο λεπτό o φιναλίστ Κυπέλλου ΕΠΣ Πιερίας άνοιξε το σκορ στη συνάντηση, όταν ο Τσιτλακίδης από τη δεξιά πλευρά βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Ναζλίδη και ο τελευταίος με ιδανική κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0!

Στο 11′ οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ζευγαρώσουν τα τέρματά τους. Ο Ανδρεάκος βρέθηκε σε θέση βολής από την ασίστ του Τουλκερίδη, πλάσαρε πάνω στον Κουτσικανίδη όμως ο Τουλκερίδης που είχε παραμείνει μέσα στη φάση πήρε το ”ριμπάουντ” και με προβολή από κοντά σημείωσε το δεύτερο γκολ του Εθνικού!

Στο 17′ ο Παρδάλης απείλησε με δεξί εξωτερικό σουτ από ευνοϊκή θέση όμως ο νεαρός Κουτσικανίδης παραχώρησε κόρνερ.

Στο 38′ ο Τσιτλακίδης έβγαλε μία ακόμη έξοχη σέντρα από τα δεξιά βρίσκοντας τον Σταλίκα στο 2ο δοκάρι, ο τελευταίος όμως αστόχησε από θέση βολής σπαταλώντας τεράστια ευκαιρία.

Στο 40′ η Ακαδημία έφτασε μια ανάσα από το γκολ, όταν ο Φυτόπουλος σούταρε με το αριστερό λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή υποχρεώνοντας τον Τσιλεγκερίδη σε μία εντυπωσιακή επέμβαση.

Στο δεύτερο μέρος ο Εθνικός κατάφερε να τελειώσει αρκετά γρήγορα με την υπόθεση-πρόκριση όταν στο 55′ ο Καραμανώλας με διπλή προσπάθεια αφού πρώτα είχε νικηθεί από τον Κουτσικανίδη, ανέβασε το σκορ στο 3-0!

Στο 76′ ο ίδιος ποδοσφαιριστής θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο προσωπικό γκολ, αλλά το δεξί πλασέ του από την ”καρδία” της μεγάλης περιοχής σταμάτησε πάνω στα σώματα των αμυνόμενων της Ακαδημίας.

Διαιτητική τριπλέτα : Διακουμάκος, Ντασιόπουλος, Μαυρογιώργης.

Οι συνθέσεις των ομάδων :

Εθνικός Νέου Κεραμιδίου (Σάκης Λιάγκας) : Τσιλεγκερίδης, Τσιτλακίδης (71′ Νταντίνης), Σταλίκας, Παππάς, Παπαδόπουλος, Καλαιτζίδης, Καραμανώλας, Τουλκερίδης (65′ Μητράκας), Ναζλίδης (65′ Παπαστεργίου), Παρδάλης, Ανδρεάκος (65′ Κωστόπουλος).

Ακαδημία Κατερίνης 2006 (Παύλος Φυτόπουλος) : Κουτσικανίδης, Χεριανίδης (68′ Χαλκίδης), Σαχινίδης (65′ Γιάγκου), Λαζαρίδης, Κοντοφάκας, Νομικός, Ιωαννίδης (55′ Μεσκούρης), Φυτόπουλος, Λάγια, Αδαμόπουλος, Ξανθόπουλος (51′ Στογιάννος).

 

 

Pin It on Pinterest

Shares
Share This