Επιλογή Σελίδας

Ο Ολυμπιακός που έδωσε το παρών σε ένα παιχνίδι γιορτή του ευρωπαϊκού πόλο στη Μέκκα του αθλήματος στη Βουδαπέστη, δεν κατάφερε να κατακτήσει το Σούπερ Καπ μέσα στην Ουγγαρία, αφού ηττήθηκε στα πέναλτι (9-11) από τη Φερεντσβάρος. Μέσα στην κατάμεστη από τους Ούγγρους φιλάθλους, Κομιάντι Αρίνα, οι Πρωταθλητές Ευρώπης διεκδίκησαν τον 4ο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του τμήματος, στην 8η παρουσία τους σε ευρωπαϊκό τελικό. Η αναμέτρηση έληξε ισόπαλη με σκορ 7-7 και κρίθηκε στα πέναλτι με τους Ούγγρους να φτάνουν στη νίκη με 9-11.  Οι Πρωταθλητές Ευρώπης είχαν την ευκαιρία να κατακτήσουν το 2ο Σούπερ Καπ της ιστορίας τους και 5ο τίτλο μέσα σε μια χρονιά, αφού ήταν μπροστά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά ένα μπλακ άουτ στη 3η περίοδο έδωσε την ευκαιρία στους πρωταθλητές Ουγγαρίας να ανατρέψουν την κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση σε μια πολύ δύσκολη έδρα και έδειξε ικανή για νέες διακρίσεις τη φετινή σεζόν στο Champions League.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, κολύμπι, πισίνα και υπαίθριες δραστηριότητες

Το παιχνίδι ήταν κλειστό στην έναρξη του με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο. Στα πρώτα λεπτά ο Πάβιτς κατέγραψε δυο σημαντικές επεμβάσεις, με του Ούγγρους να ανοίγουν τελικά το σκορ στο 2:53 με τέρμα του Γιούνγκερ. Ο Ολυμπιακός απάντησε άμεσα και ισοφάρισε στην επόμενη φάση, δια χειρός… Νικολαΐδη (2:34) με ένα εντυπωσιακό γυριστό σουτ. Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι την ολοκλήρωση του 1ου οκταλέπτου, δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικό και παρέμεινε το 1-1.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, κολύμπι και πισίνα

Το δεύτερο οκτάλεπτο, ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό που προηγήθηκε για πρώτη φορά με υπέροχη λόμπα του Γιώργου Δερβίση (6:47), ενώ ακολούθησαν δυο ακόμα μεγάλες επεμβάσεις του Πάβιτς σε προσπάθειες των Ούγγρων, χάρη στις οποίες διατηρήθηκε το 2-1. Στο διάστημα αυτό μέχρι τα μέσα της περιόδου, οι πρωταθλητές Ευρώπης, έδειχναν να έχουν επιβάλει το παιχνίδι τους.  Το γεγονός αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει το γκολ του Μανώλη Μυλωνάκη (3:53) ο οποίος στον παίκτη παραπάνω έγραψε το 3-1 διευρύνοντας για πρώτη φορά το προβάδισμα στα δυο τέρματα, ενώ μετέτρεψε το αρχικό 0-1 σε 3-1 υπέρ του Θρύλου.  Στη συνέχεια η Φερεντσβάρος μείωσε με τον Κάλλαϊ σε 3-2 σε μια… αμφιλεγόμενη φάση, αφού η μπάλα δεν φάνηκε να περνάει ξεκάθαρα στην εστία του Πάβιτς. Παρ’ όλα αυτά η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν και πάλι άμεση και με τον Δερβίση να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, η διαφορά επανήλθε στο +2 για το 4-2 (2:48).Το σκορ αυτό παρέμεινε στα επόμενα λεπτά μέχρι την ολοκλήρωση του ημιχρόνου στο οποίο ο Ολυμπιακός πήγε μπροστά με 4-2!

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κολύμπι, πισίνα και παιδί

Στην έναρξη της 3ης περιόδου, οι Ούγγροι μείωσαν με τον Μίτροβιτς στον παίκτη παραπάνω (6:05) σε 4-3, ενώ στη συνέχεια ο Φουντούλης (5:40) έχασε την ευκαιρία να επαναφέρει τη διαφορά των δυο τερμάτων, αφού το πέναλτι που εκτέλεσε μπλόκαρε ο Σόμα.  Στην επόμενη επίθεση οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν μετά από ώρα σε 4-4 με σκόρερ τον Βάργκα στον παίκτη παραπάνω. Με τον ίδιο τρόπο οι Ούγγροι, έφτασαν στο 4-5 (2:08) και ξαναπέρασαν μπροστά μετά από την έναρξη του αγώνα. Ο Μουρίκης ισοφάρισε σε 5-5, (1:33), σταματώντας το σερί των Ούγγρων, οι οποίοι στη συνέχεια και πάλι με σκόρερ τον Βάργκα έφτασαν στο 5-6 με το οποίο ολοκληρώθηκε η 3η περίοδος.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κολύμπι, πισίνα, ωκεανός, υπαίθριες δραστηριότητες και νερό

Η τελευταία περίοδος δεν ξεκίνησε καλά για τον Ολυμπιακό αφού ο Μίτροβιτς σκόραρε (7:08) και έδωσε «αέρα» δυο τερμάτων για πρώτη φορά στους Ούγγρους. Ο Νικολαΐδης ωστόσο με νέο πανέμορφο γυριστό σουτ απάντησε άμεσα, μειώνοντας σε 6-7. Οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Γενηδουνιά, ο οποίος σκόραρε ένα υπέροχο τέρμα από την περιφέρεια, 1 λεπτά πριν τη λήξη της αναμέτρησης. Στην επόμενη φάση οι Πειραιώτες έβγαλαν την άμυνα και είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν στην προτελευταία επίθεση όμως η προσπάθεια του Μυλωνάκη σταμάτησε στο δοκάρι. Ακολούθησε εξαιρετική άμυνα στην τελευταία επίθεση των Ούγγρων, το 7-7 παρέμεινε και το παιχνίδι οδηγήθηκε στα πέναλτι. Στη διαδικασία των πέναλτι, οι Ούγγροι σκόραραν και τις τέσσερις φορές, ο Ολυμπιακός τις δυο με Δερβίση και Γενηδουνιά, ενώ οι Ομπράντοβιτς και Φουντούλης δεν τα κατάφεραν και έτσι το Σούπερ Κάπ κατέληξε στη Φερεντσβάρος με το τελικό 9-11 στα πέναλτι.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κολύμπι, πισίνα, υπαίθριες δραστηριότητες και νερό

Οκτάλεπτα:  1-1, 3-1, 1-4, 2-1, (4-2 πέναλτι).

Διακύμανση
1ο οκτάλεπτο: 0-1 Γιούνγκερ (περιφέρεια, 2:53), 1-1 Νικολαΐδης (φουνταριστό, 2:34)

2ο οκτάλεπτο: 2-1 Δερβίσης (περιφέρεια, 6:47), 3-1 Μυλωνάκης (π/π., 3:53), 3-2 Κάλλάϊ (π/π., 3:26), 4-2 Δερβίσης.(π/π,2:48).
3ο οκτάλεπτο: 4-3 Μίτροβιτς (π/π.,6:05) 4-4 Βάργκα (π/π.,5:00), 4-5 Βάργκα (π/π.,2:08), 5-5 Μουρίκης (π/π., 1:33), Βάργκα 5-6 (μπάσιμο, 1:08).
4ο οκτάλεπτο: 5-7 Μίτροβιτς (φουνταριστό, 7:08), 6-7 Νικολαΐδης (φουνταριστό, 6:42)  7-7 Γενηδουνιάς (περιφέρεια,  1:04).

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Σκουμπάκης, Γενηδουνιάς 2, Φουντούλης, Νικολαΐδης 2, Δερβίσης 3, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Γούνας, Αργυρόπουλος, Ομπράντοβιτς, Γαλανόπουλος.

Φερεντσβάρος (Ζόλτ Βάργκα): Γκαρντόνι, Γκορ-Νάγκι, Καλλάϊ 2, Πολ, Βάμος 1, Μέζει, Νέμετ, Γιάξιτς, Γιούνγκερ 2, Βάργκα 4, Γιάνσικ, Μίτροβιτς 2, Βόγκελ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα

 Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Θοδωρής δήλωσε: «Όταν χάνεις στα πέναλτι, σε ένα τέτοιο παιχνίδι στην έδρα ενός πολύ δυνατού αντιπάλου φεύγεις πικραμένος. Θα μπορούσαμε να είχαμε τελειώσει μια φανταστική χρονιά με ένα ακόμη τίτλο. Όλοι οι φίλοι της ευρωπαϊκής υδατοσφαίρισης ήθελαν ένα μεγάλο παιχνίδι, αυτό έγινε ανάμεσα σε δυο μεγάλα κλαμπ. Αγωνιστικά είχαμε την ευκαιρία στο τέλος να πάρουμε το παιχνίδι με δυο παραπάνω που δεν εκτελέσαμε σωστά. Παρ’ όλα αυτά είμαι πάρα πολύ περήφανος για τους παίκτες μου, για την ομάδα μου γιατί όλα αυτά που έχουν πετύχει φέτος κάνουν τον Ολυμπιακό μια πολύ ισχυρή ομάδα στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Και από ότι έδειξε το σημερινό ματς, θα μας δοθεί η ευκαιρία και φέτος να διεκδικήσουμε το Champions League».

Pin It on Pinterest

Shares
Share This