Επιλογή Σελίδας

Με ποσοστά… ελευθέρων βολών στις τελικές προσπάθειες του πρώτου μέρους ο Αστέρας καθάρισε από νωρίς το φωκικό ντέρμπι της Γ΄ Εθνικής φτάνοντας σε μια άνετη επικράτηση.

Ο Φωκικός παρότι φάνηκε να μπαίνει καλύτερα στο παιχνίδι μετά το πρώτο γκολ παραιτήθηκε από τη διεκδίκηση του παιχνιδιού αποδεχόμενος την ήττα.

Το παιχνίδι, από άποψη κατοχής και φάσεων, ήταν μάλλον μοιρασμένο με τον Αστέρα να έχει μία μικρή υπεροχή. Ωστόσο οι γηπεδούχοι ήταν πολύ πιο αποτελεσματικοί αφού ευτύχησαν σε τρεις ευκαιρίες που δημιούργησαν στο πρώτο μέρος να πετύχουν τρία τέρματα κόβοντας  τα πόδια των αντιπάλων τους. Μάλιστα αυτό έγινε σε διάστημα ενός τετάρτου από το 15ο έως το 30ο λεπτό. Ο Φωκικός έδειξε ότι έχει σφυγμό όταν μείωσε το σκορ στο τέλος του πρώτου μέρους αναπτερώνοντας τις ελπίδες του για κάτι καλύτερο στο δεύτερο.

Η έναρξη της επανάληψης βρήκε τους φιλοξενούμενους πιο δραστήριους και θα μπορούσε να έχει πάρει άλλη τροπή το παιχνίδι εάν ήταν πιο αποτελεσματικοί αφού έχασαν τρεις ευκαιρίες σε ένα διάστημα μερικών λεπτών για να πλησιάσουν και άλλο στο σκορ. Το γκολ όμως ήρθε από την άλλη πλευρά από μία στημένη φάση μηδενίζοντας τις όποιες πιθανότητες για αλλαγή του σκηνικού. Από εκεί και πέρα το παιχνίδι έχασε κάθε ενδιαφέρον με λιγοστές φάσεις και στις δύο πλευρές και φυσικά πιο δραστήριους τους γηπεδούχους αφού οι παίκτες του Φωκικού δεν είχαν πλέον κίνητρο.

Τα δύο σημεία στα οποία κρίθηκε το παιχνίδι ήταν η αποτελεσματικότητα των γηπεδούχων αλλά και η δύναμη την οποία φάνηκε ότι διαθέτουν σε μεγαλύτερο βαθμό οι παίκτες του Αστέρα κρατώντας για μεγάλα διαστήματα το παιχνίδι στο κέντρο, μακριά από την περιοχή τους, μειώνοντας τους κινδύνους για την εστία τους.

Για άλλη μία φορά ο Φωκικός έδειξε ότι πάσχει επιθετικά αφού δύσκολα ολοκληρώνει τις ευκαιρίες που του παρουσιάζονται με αποτέλεσμα να έχει μέινει πολύ χαμηλά στη βαθμολογία και να θέλει άμεσα θετικά αποτελέσματα για να δει πιο αισιόδοξα τη συνέχεια. Επιπλέον σήμερα ήταν σε κακή μέρα και η αμυντική γραμμή.

Από την άλλη ο Αστέρας με τη δεύτερη συνεχόμενη ευρεία νίκη του, με το ίδιο σκορ μάλιστα, αναρριχήθηκε ψηλότερα στη βαθμολογία παραμένοντας πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού και με αρκετά βατό πρόγραμμα για τη συνέχεια.

πηγή: amfissaface.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This