Επιλογή Σελίδας

Ο Κίνγκσλεϊ Κομάν σκέφτεται να αποσυρθεί στα 22 του από την ενεργό δράση, εξαιτίας των συνεχόμενων τραυματισμών του και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται πέντε ποδοσφαιριστές, που «κρέμασαν» τα παπούτσια τους, σε μικρή ηλικία, για τον ίδιο λόγο.

Μάρκο Φαν Μπάστεν

Η άφιξη του σπουδαίου Ολλανδού επιθετικού στην Μίλαν, το 1987, συνδυάστηκε με έναν τραυματισμό στον αστράγαλο, που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί σε πολλά παιχνίδια εκείνη τη σεζόν. Η συνέχεια ήταν ονειρεμένη για τον Φαν Μπάστεν, ο οποίος στα επόμενα χρόνια σάρωσε όλους τους τίτλους σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Τον Δεκέμβριο του 1992, όμως, ξεκίνησε η αρχή… του τέλους. Ο αστράγαλος «πρόδωσε» για μία ακόμη φορά τον Ολλανδό φορ, που πέρασε ξανά την πόρτα του χειρουργείου. Τι κι αν επέστρεψε στο τέλος της σεζόν, ο τραυματισμένος του αστράγαλος έβαλε πρόωρο τέλος στη μεγαλειώδη καριέρα του. Τελευταίο του παιχνίδι ήταν σε ηλικία 29 ετών, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Μαρσέιγ, το 1993. Για δύο χρόνια το πάλεψε με αποθεραπείες, όμως οριστικά το 1995 είπε «αντίο» στο ποδόσφαιρο.

Πιερλουίτζι Καζιράγκι
Πήγε «μετά βαΐων και κλάδων» το 1998 στην Τσέλσι, μετά από σπουδαία καριέρα σε Γιουβέντους και Λάτσιο. Οι «μπλε» είχαν δαπανήσει το ποσό των 5,4 εκατομμυρίων λιρών για τον Ιταλό διεθνή επιθετικό, όμως μέσα σε λίγους μήνες είδαν τα χρήματά τους να πηγαίνουν… χαμένα. Τον Νοέμβριο του 1998, μία σύγκρουση με τον τερματοφύλακα της Γουέστ Χαμ, Σάκα Χίσλοπ, σήμανε και το τέλος της καριέρας του Καζιράγκι. Ο 29χρονος – τότε – φορ υπέστη ρήξη χιαστών και πέρασε την πόρτα του χειρουργείου δέκα (!) φορές. Το πρόβλημα στο γόνατο δεν αποκαταστάθηκε ποτέ, με αποτέλεσμα ο Ιταλός φορ να πει πρόωρα «αντίο» στο ποδόσφαιρο.

Όουεν Χάργκριβς
Το 2007 μετακόμισε από την Μπάγερν στην Μάντσεστρ Γιουνάιτεντ και στην πρώτη του σεζόν στους «μπέμπηδες» κατάκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι τραυματισμοί εμφανίστηκαν στη δεύτερη σεζόν, καθώς ο Χάργκριβς είχε πρόβλημα στον τένοντα του δεξιού του ποδιού. Αφού δε βρήκε λύση ούτε στην Αγγλία, ούτε στην Σουηδία, το Νοέμβριο του 2008 ταξίδεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να χειρουργηθεί. Λίγους μήνες αργότερα προέκυψε αντίστοιχο πρόβλημα και στο αριστερό του γόνατο και παρά τις πολλές απόπειρες επιστροφής στην ενεργό δράση, ο Άγγλος χαφ έμεινε εκτός γηπέδων για 20 μήνες. Η σεζόν 2010-11 ξεκίνησε με όνειρα για τον Χάργκριβς, όμως δύο νέοι τραυματισμοί έβαλαν οριστικά «ταφόπλακα». Το 2011, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποφάσισε να τον αφήσει ελεύθερο, με τον ίδιο να μετακομίζει στη συμπολίτισσα Σίτι. Ούτε στους «πολίτες» κατάφερε να στεριώσει και ένα χρόνο μετά, στα 31 του, αποφάσισε να «κρεμάσει» τα παπούτσια του. Στην ουσία, όμως, είχε να αγωνιστεί σε υψηλό επίπεδο από τα 27 του.

Νόρμαν Γουαϊτσάιντ
Ο Βορειοϊρλανδός που όσο γρήγορα τα έκανε όλα στην καριέρα του, τόσο νωρίς είπε και «αντίο». Το 1982, έγινε ο νεότερος παίκτης που έχει αγωνιστεί ποτέ σε Μουντιάλ (17 ετών και 41 ημερών), ενώ στη συνέχεια έγινε ο νεότερος σκόρερ σε τελικό Λιγκ Καπ και τελικό κυπέλλου Αγγλίας. Ωστόσο, από την εποχή που αγωνιζόταν στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τα προβλήματα στο γόνατό του είχαν εμφανιστεί. Αυτό δεν τον εμπόδισε να γίνει μέλος της πρώτης ομάδας του συλλόγου, όμως το μονίμως «λαβωμένο» του γόνατο, σε συνδυασμό με την άφιξη του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον περιόρισαν αισθητά τις συμμετοχές του. Τα προβλήματα στο δεξί γόνατο συνεχίστηκαν και μετά τη μεταγραφή του στην Έβερτον, το 1989. Συνολικά, ο Γουαϊτσάιντ πέρασε την πόρτα του χειρουργείου 13 (!) φόρες, μέχρι το 1991, στα 26 του, να αποφασίσει να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ντιν Άστον
Μετά τη μεταγραφή του στην Γουέστ Χαμ, τον Ιανουάριο του 2006, ακολούθησε και η πρώτη του κλήση στην εθνική Αγγλίας, τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς, για ένα φιλικό κόντρα στην εθνική Ελλάδος. Ωστόσο, στην προπόνηση των «λιονταριών», ο Σον Ράιτ-Φίλιπς έσπασε τον αστράγαλο του συμπαίκτη του, σε μία δυνατή σύγκρουση. Ο Άστον έχασε όλη την υπόλοιπη σεζόν, όμως την αμέσως επόμενη επέστρεψε δριμύτερος. Βρήκε ξανά τη φόρμα του, αγωνίστηκε με την εθνική Αγγλίας, όμως η ατυχία του χτύπησε ξανά την πόρτα. Τον Σεπτέμβριο του 2008 τραυματίστηκε εκ νέου στον αστράγαλο, κάτι που ουσιαστικά έβαλε «ταφόπλακα» στην καριέρα του μόλις στα 25 του. Δεν μπόρεσε ποτέ να αγωνιστεί ξανά και ένα χρόνο μετά, στα 26, ανακοίνωσε την αποχώρηση από την ενεργό δράση.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This