Επιλογή Σελίδας

Ο Λιούις κέρδισε στο Austin και μείωσε στους 26 βαθμούς τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Νίκο. Αναμένουμε τη συνέχεια…

Ο Βρετανός τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής νίκησε στο Austin και μείωσε στους 26 βαθμούς τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Ρόζμπεργκ, ο οποίος τερμάτισε στη δεύτερη θέση, σε ένα ακόμη 1-2 της ήδη πρωταθλήτριας (για τρίτη συνεχόμενη φορά) ομάδας της Μercedes-Benz. Για τον Νίκο, αρκούν δύο τερματισμοί στη δεύτερη θέση κι ακόμα ένας στην τρίτη, στους τρεις τελευταίους αγώνες της περιόδου, για να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής. Αν το καταφέρει, θα είναι ο δεύτερος γιός παγκόσμιου πρωταθλητή, μαζί με τον Ντέιμον Χιλ, που θα φτάσει επίσης στον τίτλο. Ακόμη βέβαια, έχουμε κάποιο δρόμο και τα πάντα μπορούν να αλλάξουν με μια εγκατάλειψη (για παράδειγμα) ενός εκ των δύο.

Τρίτος στο Austin τερμάτισε ο Ντανιέλ Ρικάρντο, ύστερα από έναν ακόμη εξαιρετικό αγώνα, στον οποίο για μεγάλο διάστημα ήταν δεύτερος. Ακολούθησε ο κάτοχος του ταχύτερου γύρου του αγώνα Σεμπάστιαν Φέτελ με τη Ferrari, αποτέλεσμα που μάλλον επιβεβαιώνει την υπεροχή της Red Bull έναντι του Μαρανέλο. Το άλλο μονοθέσιο της Scuderia εγκατέλειψε νωρίς, εξαιτίας ενός αερόκλειδου. Στην πέμπτη θέση είδε τη σημαία του τερματισμού ο Φερνάντο Αλόνσο, κάνοντας θαυμάσιο αγώνα και κερδίζοντας 10 βαθμούς, που τον έφεραν στη δέκατη θέση της κατάταξης των οδηγών. Θετικό ήταν το αποτέλεσμα και για την Haas-Ferrari, που με τη δέκατη θέση στην τελική κατάταξη τερμάτισε μια βαθμολογική ανομβρία οκτώ συνεχόμενων αγώνων.

Επόμενος αγώνας, το Grand Prix του Μεξικό, στις 30 Οκτωβρίου.

Κατάταξη

screenshot_16

Βαθμολογία Οδηγών

drivers17

Βαθμολογία Κατασκευαστών

screenshot_a17

Pin It on Pinterest

Shares
Share This