Επιλογή Σελίδας

Επιμέλεια, Θέμης Καίσαρης

Ο Σπύρος είναι ο κολυμβητής που, εκτός από αναρίθμητες πρωτιές σε παγκόσμιο επίπεδο, έχει και την κορυφαία ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Ο Γιώργος είναι ο πολίστας σύμβολο, ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών για το ελληνικό πόλο, που στην ακμή του ήταν ο καλύτερος φουνταριστός στον κόσμο. Δύο θρύλοι με κοινό το νερό.

Ο Γιαννιώτης έγραψε την ιστορία του κολυμπώντας μόνος, στην ανοιχτή θάλασσα. Ο Αφρουδάκης έγραψε τη δική του στις πισίνες, στον ομαδικό αθλητισμό. Ο ένας ξέρει καλύτερα από τον καθένα τη μοναξιά του ατομικού αθλήματος, τι σημαίνει να αγωνίζεσαι μόνος, ενώ ο άλλος γνωρίζει τη λειτουργία μιας ομάδας και τη θέση του ατόμου μέσα σ’αυτήν.

Δέχθηκαν με χαρά να συζητήσουν μπροστά στις κάμερες για το αθλητικό 2019, με φόντο τη ζωγραφιά του Σπύρου που κοσμεί το Red Swim στο “Καραϊσκάκης”. Ανήκουν στην κατηγορία των αθλητών που ακόμα και ως παλαίμαχοι δεν θέλουν ούτε μπορούν να ξεκόψουν. Παρακολουθούν σχεδόν τα πάντα, είναι ταυτόχρονα φίλαθλοι και ειδικοί. Δεν έχει σημασία αν τα αθλήματα τους είναι ξένα, η ματιά τους είναι διαφορετική από τη δική μας.

Όπως εντελώς διαφορετική από τη δική μας είναι η σχέση τους με το νερό. Ναι, δεν ανακαλύπτεις την Αμερική αν πεις πως ένας κολυμβητής και ένας πολίστας κολυμπούν καλύτερα από το 99% του πληθυσμού. Πιστέψτε, όμως, είναι εμπειρία να τους βλέπεις στην πισίνα, έστω και στο ρελαντί, στο 10%-20% των δυνάμεών. Γλιστράνε πάνω και μέσα στο νερό κι είναι σαν εκείνο να τους δίνει την ώθηση, σαν να μη χρειάζεται να κάνουν απολύτως τίποτα για να πάνε από τη μία πλευρά στην άλλη.

Ο Πετρούνιας, ο Τσιτσιπάς, ο Αντετοκούνμπο, η Στεφανίδη, όλοι μπήκαν στο επίκεντρο της κουβέντας. Αλλά επειδή κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από την εφηβεία του, ο Γιώργος και ο Σπύρος πήγαν και στο ποδόσφαιρο: Μέσι, Ρονάλντο, Μόντριτς, Εμπαπέ, αλλά και αυτό που έχουν στην καρδιά. Ο ένας τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο άλλος για τη Λίβερπουλ. Ίσως τελικά ο συγκεκριμένος διάλογος να είναι το καλύτερο σημείο του βίντεο.

Πηγή: Sport 24

Pin It on Pinterest

Shares
Share This