Επιλογή Σελίδας

Η Ελλάδα ήταν πολύ κοντά στο να γίνει η πρώτη νικήτρια ομάδα του φετινού Hopman Cup, αλλά έχασε κυριολεκτικά στον πόντο από τη Μεγάλη Βρετανία, παρόλο που ήταν μπροστά με break στο αποφασιστικό σετ και είχε ένα match point.

Η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς δε “γύρισαν” τελικά το tie με τη Μεγάλη Βρετανία, το οποίο ξεκίνησε με νίκη του Cameron Norrie επί του Τσιτσιπά, αλλά λίγο έλειψε να γίνει δικό μας. Η Σάκκαρη κέρδισε το δεύτερο μονό με την Katie Boulter και στο διπλό φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη, αλλά οι Βρετανοί επέστρεψαν από το 0-3 στο 3ο σετ και τελικά επικράτησαν με 4-3 (0), 3-4 (2), 4-3 (4).

Στο 1ο σετ καμιά από τις δυο ομάδες δεν έκανε break, με τους Βρετανούς να πλησιάζουν περισσότερο στο 3ο game, εκεί όπου η ελληνική ομάδα επέστρεψε από το 0-40 στο σερβίς της Σάκκαρη, για να προηγηθεί με 2-1. Στο tie-break ωστόσο τίποτα δεν πήγε καλά για την ομάδα μας και οι Βρετανοί επιβλήθηκαν με 5-0.

Η Ελλάδα κόντεψε να χάσει μέσα από τα χέρια της το 2ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με double break στο 3-0, αλλά ισοφαρίστηκε σε 3-3. Αυτή τη φορά ωστόσο ήταν καλύτερη στο tie-break, με τους πρωταθλητές μας να μη χάνουν την ψυχραιμία τους και να επικρατούν με 5-2.

Στο αποφασιστικό σετ, η Ελλάδα έχασε ξανά προβάδισμα με 3-0, το οποίο στηριζόταν σε ένα break, κάτι που πλήρωσε αυτή τη φορά. Οι Βρετανοί έστειλαν και αυτό το σετ στο tie-break, όπου “έσβησαν” match point και “έκλεψαν” τη νίκη στον πόντο, με 5-4! Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση οι Βρετανοί δεν θα είχαν match point, καθώς είχαν μόλις ισοφαρίσει σε 4-4, αλλά εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο τους κανονισμούς του FAST4 Tennis και πήραν την πολύτιμη νίκη. 

Μεγάλη Βρετανία – Ελλάδα 2-1

  • Cameron Norrie – Στέφανος Τσιτσιπάς 7-6 (8), 6-4
  • Katie Boulter – Μαρία Σάκκαρη 0-6, 6-4, 2-6
  • Norrie/Boulter – Τσιτσιπάς/Σάκκαρη 4-3 (0), 3-4 (2), 4-3 (4)

Αν και γίνεται πλέον πολύ δύσκολο, ο στόχος της πρόκρισης παραμένει εφικτός για την Ελλάδα, που θα επιστρέψει στην Perth Arena την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, στις 04:00 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας, για να αντιμετωπίσει τις Ηνωμένες Πολιτείες της Serena Williams και του Frances Tiafoe.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This