Επιλογή Σελίδας

Επιμέλεια, Θοδωρής Βασίλης

Ο Bruno Fernandes das Dores de Souza είχε όλο τον κόσμο στα πόδια του, δόξα, φήμη, πλούτη και μία καριέρα που ετοιμαζόταν να απογειωθεί. Όλα έδειχναν να του πηγαίνουν πρίμα. Ο ίδιος όμως αποφάσισε να προκαλέσει την τύχη του και να τα κλωτσήσει όλα εν μία νυκτί και πλέον βλέπει την ζωή του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας μέσα σε ένα κελί. Μία ιστορία που συγκλόνισε την Βραζιλία.

Ποιος είναι ο Bruno Fernandes

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Bruno γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1984 στο Ribeirão das Neves του Belo Horizonte και όπως κάθε Βραζιλιάνος που σέβεται τον εαυτό του ήταν όλη την ημέρα με μία μπάλα στα πόδια. Ο ίδιος γράφεται στα τμήματα ακαδημιών της Tombense. Εκεί οι προπονητές του αποφασίζουν να τον δοκιμάσουν ως τερματοφύλακα και ο ίδιος εντυπωσιάζει.

Αμέσως αρχίζουν οι σειρήνες και η μεγάλη ομάδα της πόλης, η Atlético Mineiro αποφασίζει να τον αποκτήσει. Σε ηλικία 18 ετών ο Bruno κάνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο και για τα επόμενα τέσσερα χρόνια γίνεται βασικό και αναντικατάστατο μέλος της.

Η Media Sports Investments που συμμετείχε στις μεταγραφές της Corinthians αποφασίζει έναντι 2 εκατoμμυρίων ευρώ να τον κάνει δικό της και να τον δώσει στην ομάδα του São Paulo. Ο προπονητής του όμως, Emerson Leão, είχε άλλη άποψη αφού προτιμούσε την δική του επιλογή. Όπως ήταν φυσικό αυτό δεν άρεσε στον Bruno ο οποίος και μετακομίζει στην λαοφιλέστερη ομάδα της χώρας, τη Flamengo, και χωρίς να το καταλάβει γίνεται ήρωας.

Μόλις φτάνει στην ομάδα ο βασικός τερματοφύλακας τραυματίζεται και ο ίδιος κάνει ντεμπούτο απέναντι στην Internacional σε ένα ματς που κατεβάζει ρολά. Από εκείνο το ματς και μετά δεν είδε ποτέ πίσω του και γίνεται μάλιστα ο αγαπημένος των οπαδών όταν με τις αποκρούσεις πέναλτι που κάνει απέναντι στη Botafogo δίνει το πρωτάθλημα του Rio στην ομάδα του. Γίνεται αρχηγός της Mengão και ο τύπος της Βραζιλίας προτρέπει τον Dunga να τον καλέσει στην εθνική. Τα καλύτερα είχαν έρθει. Είδωλο για μία ολόκληρη πόλη, απολάμβανε τα πλούτη και την δόξα, ενώ την ίδια ώρα η M.S.I. σκεφτόταν να τον πουλήσει στην Ευρώπη (φήμες ήθελαν τις Barcelona και Milan να κοιτάνε την περίπτωσή του).

Η αρχή του τέλους

Όλα τα ωραία όμως κάποτε τελειώνουν και για τον Bruno είχε ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση. Ο ίδιος, θολωμένος από την δόξα, είχε χάσει κάθε μέτρο και πίστευε πως ότι και να έκανε θα περνούσε χωρίς επιπτώσεις. Παντρεμένος, συνάπτει σχέση με το μοντέλο Eliza Samudio. Ξαφνικά στις 9 Ιουνίου του 2010 η Eliza εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Το Ιούλιο του 2010 δίνεται εντολή για την σύλληψή του σε σχέση με την εξαφάνισή της.

Αποκαλύπτεται το κακό

Όλα ξεκίνησαν όταν ξάδελφος του Brunoο είπε στην αστυνομία ότι είχε λάβει μέρος στην απαγωγή της Samudio η οποία είχε γεννήσει το παιδί του τερματοφύλακα της Flamengo, μαζί με τον φίλο του Luiz Henrique Ferreira Romão αποκαλύπτοντας ότι είναι νεκρή.

Το θύμα είχε ήδη ενημερώσει την αστυνομία ότι ένα χρόνο πριν το 2009 είχε απαχθεί από τον Bruno και την παρέα του ώστε να την πιέσουν να κάνει έκτρωση αλλά κανείς δεν την είχε πιστέψει από την στιγμή που το παιδί – ονόματι Bruno -γεννήθηκε.

Κάπου εδώ αρχίζει το τέλος για τον 29χρονο τερματοφύλακα. Η Flamengo ανακοινώνει ότι αναστέλλεται το συμβόλαιό του, ενώ και ο δικηγόρος του συλλόγου παύει πλέον να τον εκπροσωπεί στο δικαστήριο.

Στα τέλη Ιουλίου απαγγέλλονται κι επίσημα οι κατηγορίες για ανθρωποκτονία, απαγωγή, σχηματισμό εγκληματικής συμμορίας, αλλά και διαφθορά ανηλίκων. Σύμφωνα με την αστυνομία ο ανήλικος ξάδελφος του Bruno είχε αποκαλύψει ότι το σώμα της Samudio είχε τεμαχιστεί και ορισμένα τμήματα είχαν τραφεί σε σκύλους, ενώ άλλα τμήματα θάφτηκαν σε άγνωστο μέρος.

Η είδηση σκάει σαν βόμβα σε όλη την Βραζιλία με τα τηλεοπτικά κανάλια και τις εφημερίδες να έχουν ως πρώτο θέμα είδηση την υπόθεση του Bruno. Κατά την διάρκεια της δίκης του υπάρχουν ζωντανές συνδέσεις για οποιαδήποτε εξέλιξη.

Παραδέχεται την ενοχή του

Βλέποντας τον κλοιό να σφίγγει γύρω του ο Bruno αποφασίζει να παραδεχτεί ότι ήξερε για το θάνατο της Samudio αρνούμενος όμως ότι ζήτησε την δολοφονία της. Ο ίδιος αναφέρει στους δικαστές ότι αισθάνεται ένοχος για το θάνατο της και ότι πράγματι επωφελήθηκε από τον χαμό της, αλλά παράλληλα κατηγορεί έναν φίλο για την δολοφονία της 25χρονης μοντέλο.

Το δικαστήριο δεν πείθεται από τα λεγόμενά του και η απόφαση είναι καταδικαστική. Ένοχος και στην φυλακή για τα επόμενα 22 χρόνια, (στην Βραζιλία ανώτερη ποινή που μπορεί να επιβληθεί είναι μέχρι 30 χρόνια).

Κάπως έτσι άδοξα τελείωσε και το όνειρο ενός ακόμη Βραζιλιάνου ο οποίος έφτασε στην κορυφή αλλά κάποια στιγμή ξεπέρασε τα όρια θεωρώντας ότι δεν θα υποστεί ποτέ τις συνέπειες των πράξεων του.

Πηγή: Otherside Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This