Επιλογή Σελίδας

O Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε την πρώτη του νίκη στο Hopman Cup, επικρατώντας με 2-1 σετ του Frances Tiafoe. Δείτε εκτεταμένα στιγμιότυπα από την αναμέτρηση.

Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας κέρδισε τον Αμερικανό με 6-3, 6-7 (3), 6-3 και έδωσε στην Ελλάδα τον πρώτο πόντο του tie με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Στέφανος έκανε το πρώτο break της αναμέτρησης στο 6ο game, για να αποκτήσει ένα προβάδισμα με 4-2, ενώ έχασε μόνο 6 πόντους από τη γραμμή του σερβίς σε ολόκληρο το πρώτο σετ.

Και στο 2ο σετ προηγήθηκε πρώτος με break, στο 2-1, όμως ο Tiafoe κατάφερε να ισοφαρίσει σε 3-3 στο 6ο game. Ο Αμερικανός έσβησε και 2 break point στο 11ο game, κάνοντας το υπέρ του 6-5 και αργότερα πήρε το σετ στο tie-break με 7-3.

Ο Στέφανος πάντως δεν πτοήθηκε και άνοιξε με break και το 3ο σετ, στο οποίο προηγήθηκε με 3-0. Αυτή τη φορά δεν κοίταξε πίσω του ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, που κατάφερε να σβήσει και 3 break point στο 7ο game για να υπερασπιστεί το προβάδισμά του κάνοντας το 5-2 και λίγο αργότερα σέρβιρε με επιτυχία για το 6-3 και την πρώτη του νίκη στο 2019.

Η Ελλάδα προηγείται πλέον των ΗΠΑ με 1-0 και θα χρειαστεί μια νίκη στις επόμενες 2 αναμετρήσεις, για να “σφραγίσει” και τον 1ο της “βαθμό” στο Hopman Cup. Στο 2ο μονό η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη Serena Williams και η μέρα θα ολοκληρωθεί με το μεικτό διπλό, όπου Σάκκαρη και Τσιτσιπάς θα παίξουν με τη Serena και τον Tiafoe.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This