Επιλογή Σελίδας

Επιμέλεια, Κώστας Χολίδης

Ήρθε στον κόσμο στις 22 Μαΐου του 1999 και πριν καλά καλά φτάσει τα πέντε του χρόνια είδε τον πατέρα του να κατακτά πέντε πρωταθλήματα. Ο λόγος για τον Μικ Σουμάχερ ο οποίος πλέον ακολουθεί το δικό του δρόμο στα μηχανοκίνητα σπορ.

Το ταλέντο υπάρχει, αφού πολλοί ήδη τον συγκρίνουν με τον μυθικό, Μίκαελ Σουμάχερ, αλλά η ζωή του 19χρονου σήμερα έχει περάσει από πολλά και διαφορετικά στάδια.

Σίγουρα, δεν του έχει λείψει τίποτα σε υλικό επίπεδο αφού η περιουσία του πατέρα του φτάνει και περισσεύει για να μεγαλώσουν πολλές γενιές. Αυτό όμως δεν μπορεί να καλύψει όλα τα υπόλοιπα. Ο Μικ Σουμάχερ έκανε σκι με τον Μίκαελ Σουμάχερ την ημέρα του τρομερού δυστυχήματος και έκτοτε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του προσπαθεί να στηρίξει τον πατέρα του ο οποίος εδώ και πέντε χρόνια περνά τη δική του δοκιμασία.

Παράλληλα, ο 19χρονος σήμερα Μικ Σουμάχερ κάνει την προσπάθεια του για να χτίσει μία καριέρα στα μηχανοκίνητα σπορ πετώντας από πάνω του την ταμπέλα του “γιου του Μίκαελ Σουμάχερ”.

ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΥΘΟ

Δίχως αμφιβολία στα παιδικά του χρόνια δεν του έλειψε απολύτως τίποτα. Ο Μίκαελ Σουμάχερ κρατούσε πάντοτε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την οικογένεια του φροντίζοντας παράλληλα να μη τους λείψει τίποτα.

Ουσιαστικά, ο Μικ Σουμάχερ μεγάλωσε βλέποντας το μύθο του πατέρα του να μεγαλώνει. Από το 1999 όταν και γεννήθηκε και έκτοτε ο Μίκαελ Σουμάχερ κατέκτησε πέντε τίτλους φτάνοντας συνολικά στους επτά. Στις ελάχιστες συνεντεύξεις που έχει παραχωρήσει δήλωσε για εκείνη την περίοδο: “Είναι το ίνδαλμα μου. Θυμάμαι όλα όσα έκανε. Έχω δει πολλά βίντεο, όμως ξέρω και τι έκανε μακριά από τις πίστες. Πάντοτε αποτελούσε και πάντα αποτελεί πρότυπο για εμένα”.

Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΟΛΑ

Το 2012 ο Μίκαελ Σουμάχερ αποσύρθηκε οριστικά από τη Formula 1 με σκοπό να αφοσιωθεί στην οικογένεια του. Η Κορίνα Σουμάχερ μαζί με την Τζίνα Μαρί και τον Μικ θα αποτελούσαν πια την προτεραιότητα του και θα αναλάμβανε να καθοδηγήσει τον γιο του στα πρώτα του βήματα στα μηχανοκίνητα.

Όλα αυτά όμως κράτησαν για λίγο. Στις 29 Δεκεμβρίου 2013 ο χρόνος πάγωσε για τον Μίκαελ Σουμάχερ και την οικογένεια του. Ήταν 11.07 τοπική ώρα όταν ο Μίχαελ Σουμάχερ βγήκε εκτός πίστας στο θέρετρο του Μεριμπέλ στις γαλλικές Άλπεις, έχασε τον έλεγχο και χτύπησε στο κεφάλι.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε αργότερα η εκπρόσωπός του, Σαμπίνε Κεμ, ο 45χρονος Γερμανός φέρεται να βρέθηκε στο μοιραίο σημείο σε μία προσπάθεια να σώσει έναν φίλο του που είχε χάσει την ισορροπία του και προσέκρουσε ακολούθως σε έναν βράχο. Ο “Σούμι” πήρε ύψος και προσγειώθηκε άτσαλα με το κεφάλι του σε έναν άλλο βράχο με συνέπεια να υποστεί σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Μαζί του εκείνη την ημέρα ήταν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας και φυσικά ο 14χρονος τότε, Μικ. Η ζωή όλων τους άλλαξε με τον Μίκαελ Σουμάχερ να δίνει τα τελευταία πέντε χρόνια τη δική του μάχη για να επανέλθει.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΙΚΑΕΛ

Στο ίδιο διάστημα ο Μικ Σουμάχερ προσπαθεί να χτίσει τη δική του καριέρα στα μηχανοκίνητα δίνοντας πάντα τη μάχη του για να αποβάλει από πάνω του την ταμπέλα του “γιου” του επτάκις παγκόσμιου πρωταθλητή. Μάλιστα, για αυτό το λόγο στα πρώτα του βήματα χρησιμοποιούσε το επίθετο της μητέρας του και παρουσιαζόταν ως Μικ Μπετς.

Μάταια όμως αφού όλοι περιμένουν να δουν εάν θα μπορέσει να διαδεχτεί τον άλλοτε σπουδαίο οδηγό. Τα πρώτα δείγματα γραφής ήταν ενθαρρυντικά, με τον νεαρό Σουμάχερ να κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα ξεκινώντας από τα καρτ μέχρι να φτάσει στη Formula 3. Εκεί όπου πριν από λίγες ημέρες πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο.

Στη δεύτερη του χρονιά στο πρωτάθλημα (πέρυσι τερμάτισε στη δωδέκατη θέση) μέτρησε οκτώ νίκες, ενώ άλλες έξι φορές ανέβηκε στο βάθρο σε συνολικά 30 αγώνες. Αυτό που του έδωσε τον τίτλο ήταν η ένα τρελό σερί τον Σεπτέμβριο όπου επικράτησε στους πέντε από τους έξι αγώνες!

Πλέον, ο Μικ Σουμάχερ ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα. Αυτό που θα τον βρει στη Formula 2 και την Prema Racing και ήδη τόσο η Ferrari όσο και η Mercedes παρακολουθούν την εξέλιξη του. Το εάν θα τον δούμε και στη Formula 1 είναι κάτι που θα φανεί σύντομα.

Πηγή: Sport 24

Pin It on Pinterest

Shares
Share This