Επιλογή Σελίδας

Η πρώτη συνάντηση του Federer με τον Τσιτσιπά ήταν όπως πολλοί περίμεναν. Είχε πολύ υψηλού επιπέδου τένις, πολλά μεγάλα σερβίς και πανέμορφα backhand εκατέρωθεν.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων αξιοποίησε την εμπειρία του και στις πολύ κρίσιμες στιγμές των tie-break, ήταν εκείνος που έκανε τα λιγότερα λάθη, για να πάρει τη νίκη στα δυο σετ, με 7-6 (5), 7-6 (4).

Κανένα break point δεν υπήρξε στο 1ο σετ. Ο Τσιτσιπάς έχασε τεράστια ευκαιρία στο tie-break, καθώς ήταν μπροστά με διπλό mini-break στο 4-1. Ο Federer ωστόσο κέρδισε τους 6 από τους 7 επόμενους πόντους και “έκλεψε” το σετ.

Στο 2ο σετ ο Federer έφτασε κοντά στο break, αλλά δεν το πέτυχε. Είχε διπλό break point στο 9ο game (4-4, 15-40) και άλλη μια ευκαιρία στο 11ο (5-5, 30-40), αλλά ο Στέφανος ανταπεξήλθε σε όλες τις δύσκολες στιγμές και υπερασπίστηκε το όπλο του. Στο tie-break ωστόσο ο Ελβετός ήταν σε θέση να “κλειδώσει” τη νίκη, αποκτώντας από νωρίς αυτή τη φορά το πάνω χέρι, το οποίο και δεν έχασε ποτέ.

Ο Federer ολοκλήρωσε τα μονά στο round robin του Hopman Cup με ρεκόρ 3-0 νίκες, χωρίς να απωλέσει σετ ενάντια στους Τσιτσιπά, Frances Tiafoe και Cameron Norrie. 

Χάρη στη νίκη του, η Ελβετία εξασφάλισε και μαθηματικά την είσοδό της στον τελικό του Περθ, όπου θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί τον τίτλο της. 

Η Ελλάδα είχε πολύ καλή παρουσία, που δεν ολοκληρώθηκε ακόμα, αφού ακολουθούν δυο αναμετρήσεις για το tie με την Ελβετία. Η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την Belinda Bencic, ενώ Σάκκαρη και Τσιτσιπάς θα βρεθούν απέναντι στον Federer και στην Bencic, στο κλείσιμο της ημέρας.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This