Επιλογή Σελίδας

Του Μιχάλη Γεωργιάδη

Τα αγωνιστικά χρώματα του Ayrton Senna ήταν ταυτόχρονα τα εθνικά χρώματα της Βραζιλίας. Έμεινε πιστός σε αυτό το σχέδιο σε όλη του καριέρα, ίσως ένας λόγος παραπάνω για τον οποίο εξελίχθηκε σε τέτοιο βαθμό σε εθνικό σύμβολο για τη χώρα του.

Όλα ξεκίνησαν από την επιθυμία του Ayrton για τη δημιουργία ενός σχεδίου που θα ξεχώριζε. Πειραματίστηκε με διάφορα παραλλαγές, όπως το λευκό πάνω μέρος με μια κίτρινη και μια πράσινη λωρίδα στο κάτω μέρος, ένα κράνος που είχε αποκαλύψει παλαιότερα ο Rubens Barrichello. Το τελικό σχέδιο με τον οποίο ο Senna έχει αποτυπωθεί ανεξίτηλα στο μυαλό μας, δημιουργήθηκε από τον Sid Morca, ιδρυτή το 1979 της Sid Special Paint. Η εταιρεία έχει επίσης δημιουργήσει κράνη για τον Nelson Piquet και τον Emerson Fittipaldi. Σήμερα η εταιρεία διοικείται από τον γιο του ιδρυτή, Alan Sidney Mosca.

Στα 15 περίπου χρόνια που το χρησιμοποίησε, ο Senna έκανε πολύ μικρές αλλαγές στο αρχικό σχέδιο. Κυρίως στη φωτεινότητα και στην ένταση του κίτρινου χρώματος. Ως προς το κράνος το ίδιο, ο Ayrton οδήγησε με Arai, Bell, Rheos και Shoei.

Πηγή: Drive

Pin It on Pinterest

Shares
Share This