Επιλογή Σελίδας

Το εμβληματικό τραγούδι Το τρένο φεύγει στις οκτώ ταξίδι για την Κατερίνη σε στίχους του αείμνηστου Μάνου Ελευθερίου, το οποίο μελοποίησε ο Μίκης Θεοδωράκης αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τον καταξιωμένο Κατερινιώτη ζωγράφο Αθανάσιο Σταθακόπουλο. Ειδικότερα, η αφήγηση του τραγουδιού είναι αποτυπωμένη σε ζωγραφικό πίνακα με φόντο τον Όλυμπο και το τρένο να ταξιδεύει με προορισμό την Κατερίνη. Ο συγκεκριμένος πίνακας θα αποτελέσει το θέμα του πρωτότυπου, επετειακού μεταλλίου του 10ου Ημιμαραθωνίου του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας Ζευς: Katerini Run 2019.

1

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του συλλόγου Αλέξανδρος Πούλιος: «Αποτελεί μεγάλη τιμή για τον σύλλογό μας η αποδοχή από τον καταξιωμένο συμπολίτη μας – ζωγράφο Αθανάσιο Σταθακόπουλο της πρότασής μας, να είναι ο συγκεκριμένος πίνακας το θέμα του μεταλλίου της επετειακής μας διοργάνωσης. Με την επιλογή του συγκεκριμένου θέματος ο ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας Ζευς συνδέει άμεσα τον πολυδιάστατο αθλητικό ρόλο του συλλόγου με τον πολιτισμό, ο οποίος επίσης συνιστά κομμάτι της πολύπλευρης δράσης του συλλόγου».

H αντίστροφη μέτρηση για τον 10ο αγώνα δρόμου (Ημιμαραθώνιος δρόμος,  δρόμος Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μέτρων, καθώς και αγώνας 1000 μέτρων για παιδιά κάτω των 12 ετών) του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας Ζευς με την επωνυμία Katerini Run 2019 ξεκίνησε. Η μεγάλη αθλητική και πολιτιστική γιορτή για όλες τις ηλικίες, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 03 Μαρτίου και ώρα 11:00, με αφετηρία και τερματισμό την Πλατεία Ελευθερίας.

1

Όπως είναι γνωστό διοργανωτές του αγώνα είναι ο ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας Ζευς, ο ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων καθώς και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.

Οι δηλώσεις συμμετοχής (ατομικές και ομαδικές) γίνονται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της διοργάνωσης www.zeusrunnersclub.gr.

Ειδικότερα, για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ: http://bit.ly/katerini2019

Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε και αυτοπροσώπως: Στα Γραφεία του Συλλόγου Ρούπελ & Διγενή Ακρίτα Γωνία Τηλ: 23510 39780.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This