Επιλογή Σελίδας

Του Κώστα Ζάλιαρη

Τον Σεπτέμβρη μετακόμισε στο Μέρσεϊσαϊντ, τον Ιανουάριο έπαιξε με την πρώτη ομάδα της Λίβερπουλ κι ας είναι μόλις 16 ετών. Ο Χούβερ, έκανε το ντεμπούτο του με το ανδρικό τμήμα των «κόκκινων», έχοντας παρουσιάσει τρομερή και ταχύτατη εξέλιξη στα τμήματα υποδομής του αγγλικού συλλόγου…

Γεννημένος τον Ιανουάριο του 2002, ο Ολλανδός αμυντικός έγινε ο νεότερος ποδοσφαιριστής που εκπροσωπεί τη Λίβερπουλ στο Κύπελλο Αγγλίας και ο τρίτος νεότερος που παίζει για την ομάδα σε οποιαδήποτε διοργάνωση.

Ο Γιούργκεν Κλοπ, που μετά το ματς Κυπέλλου με τη Γουλβς στο «Μολινό» παραδέχθηκε ότι ο Λόβρεν έπρεπε να βρίσκεται στον πάγκο κι όχι να παίξει βασικός αφού αντιμετώπιζε πρόβλημα, είδε τον Κροάτη στόπερ να μην μπορεί να συνεχίσει μετά το 6ο λεπτό της αναμέτρησης της Δευτέρας και έτσι, έπρεπε πλέον ο 16χρονος Χούβερ να μπει στο ματς και να πάρει το βάπτισμα του πυρός σε μια πολύ ιδιαίτερη περίσταση.

Οι «κόκκινοι» με πολλές αλλαγές και δίχως να μπορούν να παρουσιάσουν ανταγωνιστική εικόνα σχεδόν σε ολόκληρο το ματς με τους «λύκους», ηττήθηκαν και αποκλείστηκαν γι’ ακόμα μια φορά από το FA Cup στα χρόνια της θητείας του «Kloppo» στον πάγκο του συλλόγου.

Ο Χούβερ, λοιπόν, μεγαλώνοντας, βρέθηκε αρχικά στις ακαδημίες της Άλκμααρ και από εκεί στα 12 του χρόνια μεταπήδησε στον Άγιαξ, του οποίου οι άνθρωποι δούλεψαν πολύ μαζί του έχοντας αντικρίσει το ταλέντο που είχε και τα χαρακτηριστικά που θα μπορούσαν να τον κάνουν έναν τρομερά δυναμικό αμυντικό.

Μπορεί να παίξει τόσο στο κέντρο της άμυνας, όσο και στο δεξί άκρο των μετόπισθεν. Τη σεζόν 2017-2018, την τελευταία του στο κλαμπ του Άμστερνταμ, ο Χούβερ πήρε 13 συμμετοχές και πέτυχε δυο γκολ στο πρωτάθλημα ηλικιακής κατηγορίας κ-17, παρά το γεγονός πως ήταν μόλις 15 ετών. Είχε παρουσιάσει, όμως, όλα εκείνα τα στοιχεία που ναι μεν βρίσκονται ακόμα και τώρα σε απίστευτα πρώιμο στάδιο, όμως είχαν γίνει διακριτά από τους προπονητές του στον Αίαντα και άξιζε την «προαγωγή» στα ανώτερα κλιμάκια του Άγιαξ.

Έχει παίξει με την εθνική ομάδα της Ολλανδίας στα τμήματα κ-15, κ-16 και έχει πλέον καταγράψει πέντε συμμετοχές με τους διεθνείς κ-17, πετυχαίνοντας τρία τέρματα στη μέχρι στιγμής θητεία του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της πατρίδας του.

Τον Αύγουστο του 2018 μετακόμισε στην Αγγλία, με τη Λίβερπουλ να έχει κερδίσει τις «μάχες» και να έχει καταβάλει την αντίσταση που προέβαλαν οι Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι και Λίβερπουλ για τον μικρό.

Με την κόκκινη φανέλα έκανε αποφασιστικά και μεγάλα βήματα προόδου, με αποτέλεσμα να βρεθεί μόλις στα 16 του χρόνια, ακόμα και από ανάγκη λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο Γιούργκεν Κλοπ στον καταρτισμό των αγωνιστικών του πλάνων, στην αποστολή των «κόκκινων» για το ματς Κυπέλλου με τη Γουλβς.

Τη 15η Σεπτέμβρη, έπαιξε με το τμήμα κ-18 κάνοντας ντεμπούτο στη συγκεκριμένη κατηγορία σε ματς απέναντι στη Νιούκαστλ (νίκη 4-1 για τη Λίβερπουλ) κι έπειτα μπαίνει με αλλαγή σε αναμέτρηση με την Παρί Σεν Ζερμέν για το UEFA Youth League, τρεις μέρες αργότερα.

Μέχρι και τα τέλη του Νοέμβρη, βρέθηκε να σημειώνει συμμετοχές και με το τμήμα κ-23 της Λίβερπουλ, αφού, ο κόουτς, Νιλ Κρίτσλεϊ στο «Μέλγουντ», ξεκαθάρισε πως πρόκειται για «εντυπωσιακό ποδοσφαιριστή» και οι άνθρωποι της Λίβερπουλ δεν φοβήθηκαν να του προσθέσουν βάρος απαιτήσεων από τόσο νωρίς, ανεβάζοντάς τον… πολλά επίπεδα.

«Είναι ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, στο παιχνίδι του οποίου μπορείς να διακρίσεις την αυτοπεποίθηση και πραγματικά είναι απόλαυση να τον βλέπεις στο γήπεδο» είχε δηλώσει τον Δεκέμβρη ο Γιούργκεν Κλοπ όταν άρχισε να βάζει τ’ όνομα του μικρού στα υπόψιν του, με αποτέλεσμα, την 7η Ιανουαρίου του 2019 να τον συμπεριλάβει στις επιλογές του για την αναμέτρηση με τους «λύκους» στον 3ο γύρο του αρχαιότερου ποδοσφαιρικού θεσμού.

Ο Χούβερ, σε αντίθεση με τους Καμάτσο και Τζόουνς που έπαιξαν μαζί του στο ματς με τη Γουλβς, πραγματοποιώντας το ντεμπούτο τους με φανέλα βασικού στον σύλλογο του Μέρσεϊσαϊντ, έδειξε σταθερότητα και λιγότερο… ψαρωμένος από τους δύο άλλους νεαρούς. Σε ένα παιχνίδι που όπως φάνηκε λόγω της γενικότερης κατάστασης της Λίβερπουλ δεν μπορούσαν να πάνε πολλά πράγματα πιο σωστά και η ομάδα του Σάντο βρήκε ευκαιρία να επιβληθεί των «κόκκινων», ο Ολλανδός στόπερ ήταν αρκετά σοβαρός στα μετόπισθεν και φυσικά η εμπειρία μόνο πολύτιμη μπορεί ν’ αποδειχθεί για εκείνον, ακόμα κι αν το ντεμπούτο του συνδυάστηκε με αποκλεισμό από διοργάνωση…

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This