Επιλογή Σελίδας

Του Daniel Storey

Εναν χρόνο πριν, ο Τζέιντον Σάντσο έπαιξε μόλις 16 λεπτά στο κορυφαίο επίπεδο, όμως απέρριψε την Μάντσεστερ Σίτι για να πάρει μεταγραφή στην Ντόρτμουντ. Θεωρητικά, η απόφαση δεν ήταν εύκολη. Στόχος του Σάντσο ήταν να γίνει διεθνής, να παίξει στο Champions League και να βελτιωθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Η BvB, που χρησιμοποιεί πιτσιρικάδες και προσφέρει συμμετοχή στο CL, ήταν ένας λογικός προορισμός. Η απόφαση πάντως δεν ήταν εύκολη. Απέρριψε συμβόλαιο που έβαζε στον λογαριασμό του 30.000 λίρες την εβδομάδα και έφυγε από τη χώρα του στην ηλικία των 17.

Δώδεκα μήνες μετά, ο Σάντσο είναι βασικός στην Εθνική Αγγλίας και ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αυτή τη στιγμή έχει παίξει 1.800 λεπτά στην Bundesliga, τα οποία είναι κατά 1.000 περισσότερα απ’ όσα έχει εμφανιστεί ο Λόφτους-Τσικ με την Τσέλσι. Ο τελευταίος είναι τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος. Τώρα, ο Χάντσον-Οντόι καλείται να πάρει μια παρόμοια απόφαση. Η Μπάγερν Μονάχου έχει κάνει προτάσεις στους Μπλε για να πάρει τον εξτρέμ με κανονική μεταγραφή και η δεύτερη φαίνεται να είναι κοντά στα 30 εκατ. λίρες. Τα ρεπορτάζ θέλουν την Τσέλσι να ζητά 40 αλλά και πάλι δεν αποκλείεται να πουλήσει. Ο Χάντσον-Οντόι πιθανότατα θα πει το ‘ναι’ και θα αποχωρήσει έχοντας παίξει 69 λεπτά στην πρώτη ομάδα.

Callum Hudson-Odoi, Ruben Loftus-Cheek

Οπως συνέβη και με τον Σάντσο, η ευκαιρία του Χάντσον-Οντόι θα έρθει στην Τσέλσι παρά την απόκτηση του Πούλισιτς. Γουίλιαν και Πέδρο έχουν αφήσει πίσω τα 30 και μένουν ελεύθεροι το καλοκαίρι του 2020. Τα μεγάλα club της Premier League δεν έχουν χώρο για τους νεαρούς παίκτες. Ο Σάντσο δεν μπορούσε να βρει έχοντας ανταγωνισμό από τους Σανέ, Στέρλινγκ, Μπερνάρντο Σίλβα και μετά τη μεταγραφή του Ριγιάντ Μαχρέζ.

Δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει κανείς να κατηγορήσει τις ομάδες ή τους προπονητές. Ειδικά στο Stamford Bridge, η υπομονή για να έρθουν αποτελέσματα εξαντλείται πιο εύκολα από οπουδήποτε αλλού, όμως η Τσέλσι δεν θέλει μια ακόμα περίπτωση Κέβιν Ντε Μπρόινε. «Πρέπει να κάνω νίκες. Καταλαβαίνω ότι οι οπαδοί αγαπούν τους παίκτες από την Ακαδημία, όμως είναι μεγάλη κούρσα και πρέπει να κάνω νίκες, οι οπαδοί θέλουν νίκες» είπε πρόσφατα ο Μαουρίτσιο Σάρι.

Callum Hudson-Odoi Chelsea goal

Οταν οι παίκτες βρίσκονται στις μεγάλες ομάδες, είναι συνήθως από ανάγκη και ακόμα και τότε καλούνται να κάνουν το «μπαμ» άμεσα. Ο Μάρκους Ράσφορντ είναι ένα παράδειγμα, καθώς βρέθηκε στο προσκήνιο μέσα από μια κρίση με τραυματισμούς. Δύσκολα μπορεί να πιστέψει κάποιος ότι με τους Μαρσιάλ και Γουίλ Κιν υγιείς, ο νεαρός επιθετικός θα τα είχε κάνει όλα τόσο γρήγορα.

Ενα από τα θετικά της Αγγλίας τα τελευταία χρόνια είναι οι επιτυχίες σε επίπεδο μικρών Εθνικών, κάτι το οποίο έχει προκύψει από την εμπιστοσύνη στους παίκτες της. Και δεν είναι σύμπτωση καθώς σημαντικό ρόλο παίζει ρόλο η πνευματική προετοιμασία. Τα ταλέντα από την Αγγλία ποτέ δεν ήταν πιο hot και ποτέ δεν είχαν πιο σφτιχτά το μέλλον στα χέρια τους. Δεν με βάζεις; Θα βρω κάποιον άλλο που θα το κάνει…

Πηγή: Four Four Two

Pin It on Pinterest

Shares
Share This