Επιλογή Σελίδας

Ο τρεις φορές πρωταθλητής Ευρώπης, Κέιλορ Νάβας, έχει παραγκωνιστεί φέτος και ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος θυμάται κάποιους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν είχαν την αντιμετώπιση που (όπως αποδείχθηκε) άξιζαν από την Ρεάλ Μαδρίτης.

Κλοντ Μακελελέ
Το μεγαλύτερο λάθος στη σύγχρονη εποχή της Ρεάλ Μαδρίτης. Η ψύχωση του Φλορεντίνο Πέρεθ να δημιουργήσει τους galacticos στις αρχές της χιλιετίας, αποκτώντας μόνο ποδοσφαιρικούς σούπερ σταρ, τον οδήγησε στην απομάκρυνση του Γάλλου αμυντικού μέσου. Ο Κλοντ Μακελελέ «θυσιάστηκε», μετά την απόκτηση του Ντέιβιντ Μπέκαμ, καθώς δε διέθετε την απαραίτητη «λάμψη» για να βρίσκεται στο ρόστερ των Μαδριλένων. «Χάσαμε τη μηχανή στο κέντρο μας», δήλωνε τότε ο Ζινεντίν Ζιντάν και όπως αποδείχθηκε είχε δίκιο. Η «βασίλισσα» κόπηκε… στα δύο, μετά την πώληση του Μακελελέ στην Τσέλσι, αφού κανείς από τους μέσους της δεν είχε ανασταλτικές ικανότητες.

Φερνάντο Μοριέντες
Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής, που δε χωρούσε στους galacticos του Φλορεντίνο Πέρεθ. Η άφιξη του Βραζιλιάνου Ρονάλντο στο Μπερναμπέου, το καλοκαίρι του 2002, σε συνδυασμό με την παρουσία του Ραούλ, έφερε σε δύσκολη θέση τον Ισπανό επιθετικό, όμως ο ίδιος επέλεξε να παραμείνει και να παλέψει για μια θέση στην ενδεκάδα. Τελικά, ένα χρόνο μετά, έπειτα και από τις λίγες συμμετοχές του τη σεζόν 2002-03, αποφάσισε να πει «ναι» στην πρόταση δανεισμού της Μονακό, αφού δε βρισκόταν στα πλάνα της Ρεάλ. Ο Φερνάντο Μοριέντες έγινε κάτοικος πριγκιπάτου και μάλιστα τιμώρησε τη «βασίλισσα» για την επιλογή της, καθώς ήταν ο πρωταγωνιστής της γαλλικής ομάδας στην πρόκριση επί των Μαδριλένων στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σάμουελ Ετό
Ελάχιστοι θυμούνται πως ο Καμερουνέζος ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς τότε κανείς δεν πίστεψε ιδιαίτερα στις ικανότητες του. Μετά από κάποιες ελάχιστες συμμετοχές με την πρώτη ομάδα και δανεισμούς σε Λεγκανές και Εσπανιόλ, ο Ετό αποχαιρέτησε το 2000 το Μπερναμπέου. Πρώτος σταθμός της μεγάλης καριέρας του ήταν η Μαγιόρκα, για να ακολουθήσουν μετά Μπαρτσελόνα, Ίντερ και Τσέλσι. Η Ρεάλ Μαδρίτης τον πούλησε μόλις 4,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ συνολικά ο Καμερουνέζος επιθετικός πέτυχε έντεκα τέρματα εναντίον της «βασίλισσας» στην καριέρα του.

Χουανφράν
Μία περίπτωση αντίστοιχη με αυτή του Ετό. Ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, όμως δεν πήρε ιδιαίτερες ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα του συλλόγου. Τότε, μπροστά του, στη θέση του δεξιού μπακ ήταν ο Σαλγκάδο και ο Αρμπελόα, με τον Χουανφράν να παραχωρείται δανεικός για μία σεζόν (2005-06) στην Εσπανιόλ και στη συνέχεια να παίρνει μεταγραφή για την Οσασούνα. Το 2011 επέστρεψε στην Μαδρίτη, όχι όμως για την Ρεάλ, αλλά για την Ατλέτικο. Ο Ισπανός αμυντικός εξελίχθηκε σε αναντικατάστατο μέλος των «ροχιμπλάνκος», έγινε διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του και ουκ ολίγες φορές ήταν από τους πρωταγωνιστές της Ατλέτικο στις μάχες με την Ρεάλ.

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This