Επιλογή Σελίδας

Με μια καλή εμφάνιση, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Guido Andreozzi με 6-3, 6-4 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Sydney International.

Ήταν ο πρώτος επίσημος αγώνας για τον Στέφανο στο 2019. Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος βρίσκεται στο Νο. 15 της παγκόσμιας κατάταξης τις τελευταίες 10 εβδομάδες, χρειάζεται άλλη μια νίκη για να βελτιώσει το career high του και να βρεθεί στο Νο. 14.

Θα τη διεκδικήσει απέναντι στον Andreas Seppi στα προημιτελικά του Σίδνεϊ. Ο Ιταλός, απέκλεισε τον Martin Klizan με 7-6 (2), 6-2.

Ο “Στεφ” δεν κινδύνεψε άμεσα στην πρεμιέρα του στο Σίδνεϊ, αφού ήταν συνεχώς σε θέση οδηγού. Στο 1ο σετ έκανε ένα γρήγορο break, ξέφυγε με 3-0 και έχασε όλους κι όλους 5 πόντους από τη γραμμή του σερβίς, για να φτάσει με ασφάλεια έως το 6-3.

Στο 2ο σετ προηγήθηκε με 4-0 και με 5-1, δείχνοντας πως θα έφτανε ακόμα πιο άνετα στην κατάκτησή του, ωστόσο ο Andreozzi εκμεταλλεύτηκε μια μικρή χαλάρωση από την πλευρά του Στέφανου και κατάφερε να μειώσει σε 5-4.

Ο Αργεντινός ήταν μάλιστα μπροστά με 0-30 στο 10ο game, αλλά κάπου εκεί ο Στέφανος άρχισε να βρίσκει πάλι πρώτα σερβίς και σταμάτησε την αντεπίθεση του Andreozzi, φροντίζοντας να αποφύγει ένα χειρότερο σενάριο. Μετά από δυο δύσκολα τελευταία game με 4 χαμένα match point, o Έλληνας πρωταθλητής “κλείδωσε” τελικά τη νίκη στο 5ο του match point, 74 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς της αναμέτρησης.

 

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This