Επιλογή Σελίδας

Αρχισαν τραγικά, ανέβηκαν στη συνέχεια, έκλεισαν πολύ καλά το πρώτο μισό του Campionato και μπορούν να κάνουν θαύματα στο δεύτερο. Διαβάστε ποιοι είναι.

ΤΖΙΤΖΙΟ ΝΤΟΝΑΡΟΥΜΑ

Τρία λάθη στα πρώτα οκτώ ματς της σεζόν, με εκείνη την έξοδο στο πουθενά κόντρα στην Ιντερ, δίνοντας στον Ικάρντι το γκολ-νίκη, να μένει στη μνήμη όλων. Ενα ξεκίνημα εφιαλτικό για τον Ροσονέρο τερματοφύλακα, ο οποίος υποδείχθηκε ως ένας από τους βασικούς υπεύθυνους για το ασταθές ξεκίνημα της Μίλαν. Η απάντηση του 19χρονου, όμως, ήταν απάντηση πρωταθλητή: Από εκείνη την στιγμή μόνο ένα λάθος, όχι και τόσο σοβαρό κόντρα στη Φιορεντίνα, έχοντας ψηφιστεί ως ο καλύτερος κόντρα σε Τορίνο, Φροζινόνε και Σπαλ.

ΖΟΑΟ ΜΑΡΙΟ

Εχοντας υπογράψει στην Ιντερ το καλοκαίρι του 2016 με την ετικέτα της μεγάλης μεταγραφής, ο Πορτογάλος από… μυστήριο έγινε ανεπιθύμητος, με την παρένθεση του εξάμηνου δανεισμού του στη Γουέστ Χαμ. Παρέμεινε στο Μιλάνο μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες πώλησης του και οι Νερατζούρι βρήκαν εκ των έσω ένα επιπλέον όπλο. Ο Σπαλέτι, προς έκπληξη όλων, τον επανέφερε στην ομάδα στην εκτός έδρας νίκη επί της Λάτσιο, με τον Ζοάο Μάριο να απαντάει με μια σειρά καλών εμφανίσεων, με αποτέλεσμα να γίνει ένας από τους πιο βασικούς της Ιντερ στο κέντρο. Και ποιος ξέρει αν τον Φεβρουάριο δεν επιστρέψει και στη λίστα της UEFA, μετά τον αποκλεισμό του από αυτή για τους ομίλους του Champions League.

ΑΡΚΑΝΤΙΟΥΣ ΜΙΛΙΚ

Δεν είναι εύκολο να ξαναβρείς τον εαυτό σου έπειτα από δύο σοβαρούς τραυματισμούς, στα δύο γόνατα, στις δύο σεζόν που υποτίθεται ότι θα ήταν αυτές που θα έκανες το άλμα ως ποδοσφαιριστής. Ο Πολωνός επιθετικός, όμως, ήξερε πώς να δείξει υπομονή και από τον Νοέμβριο άρχισε να πετάει. Είναι 7 τα γκολ που έχει βάλει στα τελευταία 8 ματς πρωταθλήματος, όλα καθοριστικά για τις νίκες της Νάπολι, όπως φάνηκε και από την doppietta κόντρα στην Μπολόνια. Εφτασε στα 10 γκολ στο τέλος του 2018 και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να χαμογελάει για το 2019 που μόλις άρχισε.

ΣΕΡΓΚΕΪ ΜΙΛΙΝΚΟΒΙΤΣ-ΣΑΒΙΤΣ


Αντικείμενο του πόθου για την μισή Ευρώπη το περασμένο καλοκαίρι, ο Σέρβος χαφ παρέμεινε στη Ρώμη και ζει με πολλές αμφιβολίες και την απογοήτευση του κακού Μουντιάλ. Το βαρόμετρο σε ό,τι αφορά την σεζόν του ως τώρα, μέχρι και πριν τις τελευταίες δύο αγωνιστικές του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, δεν ήταν καλό, αφού ανάμεσα σε Νοέμβριο και Δεκέμβριο ήταν πολύ κακός σε σειρά παιχνιδιών. Το μεγαλύτερο σκοτάδι, όμως, το κάνει ακριβώς πριν ξημερώσει και ο Σεργκέι έκλεισε όπως έπρεπε τον πρώτο γύρο: Δύο γκολ στα τελευταία τρία παιχνίδια, με την γκολάρα κόντρα στην Τορίνο να του δίνει τον τίτλο του Man of the match. Πέρυσι, τέτοια εποχή, ήταν στα 5 γκολ: Οχι και τόσα περισσότερα από τα τρία που έχει προς το παρόν φέτος. Και τώρα ένα 2019 με υποσχέσεις για καλύτερη συνέχεια.

ΝΤΟΥΒΑΝ ΖΑΠΑΤΑ

Αν η Αταλάντα κάνει ξανά σκέψεις για έξοδο στην Ευρώπη, το οφείλει κυρίως σε έναν Κολομβιανός φορ που στα 27 του χρόνια και βρισκόμενος στην τέταρτη ιταλική ομάδα της καριέρας του, αποδίδει σαν top player. Ποιος θα το έλεγε αυτό πριν τις 4 Νοεμβρίου, όταν ο Ντουβάν ήταν ακόμη χωρίς γκολ στο πρωτάθλημα; Αυτό που έβαλε στη Μπολόνια τον ξεμπλόκαρε αλλά η έκρηξη ήρθε έπειτα από ένα μήνα. Ο Δεκέμβριος του Ζαπάτα, άλλωστε, μπορεί να χαρακτηριστεί εντυπωσιακός και τίποτα λιγότερο: 10 γκολ σε 6 ματς, επίδοση που είχε ως αποτέλεσμα η Αταλάντα να κάνει πέντε νίκες και μία ισοπαλία (κόντρα στη Γιουβέντους). Είναι ήδη προσωπικό ρεκόρ για τον Ζαπάτα στην Ιταλία αν προσθέσουμε και τα δύο γκολ στα προκριματικά του Europa League, του λείπει ένα για να ισοφαρίσει την καλύτερη του επίδοση στη Serie A και η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι ο Ζαπάτα δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να σταματήσει.

Πηγή: Gazzetta – Gazzetta Dello Sport

Pin It on Pinterest

Shares
Share This