Επιλογή Σελίδας

Μετά από ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, ο Andreas Seppi επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά με 4-6, 6-4, 6-4.

Ο Ιταλός έκανε έναν εκπληκτικό αγώνα, δυσκολεύοντας αρκετά το έργο του Έλληνα πρωταθλητή, παρόλο που ο τελευταίος πήρε το 1ο σετ χάρη σε ένα break στο 10ο game.

Ο Seppi απάντησε με ένα δικό του break στο ξεκίνημα του 2ου σετ και ο “Στεφ” έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να επιστρέψει στο σετ και να διεκδικήσει τη νίκη στο 10o game, όταν από το 0-40, ο Ιταλός πήρε 5 πόντους στη σειρά και κατέκτησε το σετ με 6-4!

Και το 3ο σετ ήταν πολύ κλειστό, με τον Τσιτσιπά όμως να φτάνει πρώτος κοντά σε ένα break, στο 8ο game, όταν σπατάλησε 2 ακόμη break point. O Seppi, ο οποίος ήταν πολύ αποτελεσματικός σήμερα στους κρίσιμους πόντους και έσβησε τα 6 από τα 7 break point που αντιμετώπισε, κράτησε το σερβίς του για το 4-4.

Αυτό το πλήρωσε ο Στέφανος, αφού στο αμέσως επόμενο game ήταν εκείνος που βρέθηκε στη δύσκολη θέση. Ο Seppi έχασε κι αυτός ένα break point, αλλά όταν δημιούργησε δεύτερη ευκαιρία την εκμεταλλεύτηκε και πέρασε μπροστά με 5-4. Με ένα love service game ολοκλήρωσε την ανατροπή ο Ιταλός, σε 2 ώρες και 10 λεπτά.

Οι καλές σχέσεις του Seppi με την Αυστραλία συνεχίζονται. Ο Ιταλός έχει πετύχει μερικές από τις σημαντικότερες νίκες της καριέρας του σ’ αυτό το κομμάτι της σεζόν, όπως ήταν το 2015 στη Μελβούρνη, όταν απέκλεισε τον Roger Federer στον 3ο γύρο του Australian Open, αλλά και παλιότερα, το 2006 στο Σίδνεϊ, όταν κέρδισε τον Lleyton Hewitt σ’ αυτή ακριβώς τη φάση, τα προημιτελικά του Sydney International.

Στα ημιτελικά του Sydney International, o Ιταλός θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Diego Schwartzman και Yoshihito Nishioka.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος πέτυχε 15 άσους σήμερα, θα ταξιδέψει τώρα στη Μελβούρνη, για να ξεκινήσει τις προπονήσεις στο Melbourne Park. Την επόμενη εβδομάδα θα διεκδικήσει την πρώτη του νίκη σε κυρίως ταμπλό στο Australian Open, έχοντας μια νέα ευκαιρία για να ανεβεί στην κατάταξη, αφού δεν θα υπερασπιστεί βαθμούς. Προς το παρόν θα παραμείνει στο Νο. 15 του κόσμου, για 11η συνεχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This