Επιλογή Σελίδας

Του Αλέξανδρου Σόμογλου

Όσο κι αν λειάνει κανείς τις γωνίες, όσο κι αν επιχειρήσει να μετριάσει τις εντυπώσεις, η ουσία είναι μία: Ο ΠΑΟΚ και ολόκληρο το ελληνικό πρωτάθλημα αποχαιρετούν τον αδιαφιλονίκητο πρωταγωνιστή τους!

Θα είναι ο ΠΑΟΚ διαφορετικός στο δεύτερο μισό της σεζόν χωρίς τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς; Είναι αυτονόητο! Όποιος ποδοσφαιριστής κι αν είναι ο αντικαταστάτης του σπουδαίου Σέρβου, η προσφορά του – ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες της παρουσίας του στην Τούμπα – είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανέλθει στα επίπεδα αυτής του «Μεγαλέξανδρου» (εκτός αν είναι ο Μάρκους Μπεργκ, ο οποίος σε σχέση με άλλους επιθετικούς που δεν έχουν πάρει μυρωδιά από ελληνικά γήπεδα, θα είναι σε θέση να προσαρμοστεί πολύ πιο άμεσα στις ιδιαιτερότητες του «Δικέφαλου»).

Δεδομένα, λοιπόν, ο ΠΑΟΚ χωρίς τον Πρίγιοβιτς θα είναι διαφορετικός. Πιθανότατα να είναι χειρότερος, λιγότερο αποτελεσματικός. Ωστόσο, δε νομίζω ότι η αποχώρηση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς μπορεί να αλλάξει τόσο δραματικά τα δεδομένα στη μάχη του τίτλου, ώστε να ματαιωθεί η ιστορική φιέστα τίτλου στην Τούμπα τον προσεχή Μάιο.

Σε ένα χαμηλής ποιοτικής στάθμης πρωτάθλημα, όπως το ελληνικό, και σε μια Λίγκα… δύο ταχυτήτων, η διαφορά των οκτώ βαθμών που χωρίζει ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου είναι απαγορευτική! Θα πρέπει ο «Δικέφαλος» να αυτοκτονήσει και μια, και δυο και τρεις φορές για να χάσει τα κεκτημένα του. Ακόμη και «τρένο» να πάνε οι «ερυθρόλευκοι» του Πέδρο Μαρτίνς στο δεύτερο γύρο, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλύψουν χάντικαπ τριών νικών, έχοντας μάλιστα να επισκεφτούν και την Τούμπα σε μερικές εβδομάδες.

Αίσθησή μου, λοιπόν, είναι ότι η παρουσία του Πρίγιοβιτς στο πρώτο μισό της σεζόν ήταν τόσο καταλυτική που καθιστά σχεδόν αδύνατη την ανατροπή της από την… απουσία του!

Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται να κάνει απλά τα στοιχειώδη και αυτονόητα στο β’ γύρο για να στεφθεί πρωταθλητής. Οποιαδήποτε άλλη κουβέντα γίνεται απλά στο πλαίσιο μιας σωστής και εύλογης προσπάθειας επαγρύπνησης ενός ποδοσφαιρικού οργανισμού που βρίσκεται ενώπιον ενός ιστορικού επιτεύγματος, αλλά μέχρι εκεί.

Μόνο αν ο ΠΑΟΚ υποπέσει σε εγκληματική αμέλεια μπορεί να χάσει το πρωτάθλημα. Είναι τόσο μεγάλη η διαφορά που έχει αποκτήσει από τους διώκτες του που δεν αρκεί η απώλεια του Πρίγιοβιτς για να ανατρέψει τα δεδομένα.

ΥΓ1: Ο Ανδρέας Γιαννιώτης έπρεπε να παλέψει περισσότερο στον Ολυμπιακό! Κανείς δεν τον αδίκησε στην προσωπική του μονομαχία με τον Σα (καθώς ο Πορτογάλος ήταν απλά καλύτερος στους πρώτους μήνες της συνύπαρξής του στου Ρέντη) και νομίζω ότι μπορούσε να αξιοποιήσει προς όφελός του το συγκεκριμένο ανταγωνισμό για να βελτιώσει τις αδυναμίες του.

ΥΓ2: Λίγο γράσο να βρούμε γιατί η… σκουριά στις ομάδες από την αποχή των τελευταίων εβδομάδων, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στα παιχνίδια του Κυπέλλου.

ΥΓ3: Η παρουσία των ομάδων της Football League στο Κύπελλο, στέλνει και ένα μήνυμα στις ομάδες της Superleague, ενόψει των μπαράζ που θα κρίνουν την 14η ομάδα του επόμενου πρωταθλήματος…

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This