Επιλογή Σελίδας

Bonjour!

Από τα Βορειοδυτικά της Βρετάνης έως το ντέρμπι του Νότου μας πάει το σημερινό πρόγραμμα που ολοκληρώνει την 20η αγωνιστική της Ligue 1 και αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον. Πάμε να δούμε τις σημερινές μας αναμετρήσεις:

FC Nantes (11) – Stade Rennais FC (10)     @ Stade de la Beaujoire, Nantes

Προϊστορία:  24 – 10 – 7  (τελευταία 10ετία:  0-3-3,  4/6 Under,  4/6 GG,  όλα 2-3 Goals)

Το ντέρμπι της Δύσης ανοίγει τη σημερινή αυλαία και δεν υπάρχει καλύτερο ξεκίνημα από αυτή τη μάχη με τις δύο ομάδες να έχουν συναντηθεί ήδη δύο φορές φέτος, με πιο πρόφατη τη νίκη των Rennais για το Coupe de la Ligue τον περασμένο Δεκέμβρη. Χαρακτηριστικό των συναντήσεών τους, είναι τα αμφίσκορα αποτελέσματα που επιβεβαιώνονται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια. Αναμένουμε γκολ εκατέρωθεν, όμως θα κρατήσουμε μια επιφύλαξη λόγω της περιόδου και θα επιλέξουμε το over με επιστροφή στην περίπτωση που σημειωθούν δύο ακριβώς γκολ.
.

Dijon FCO (18) – Montpellier Herault SC (5)     @ Stade Gaston-Gerard, Dijon

Προϊστορία:  3 – 4 – 1  (5/8 Under,  5/8 GG)

Απο διαφορετική αφετηρία μπαίνουν στη σημερινή μάχη οι δύο ομάδες, με τη Montpellier να αγνοεί τη νίκη από τις αρχές Δεκεμβρίου, την ώρα που έπεσε θύμα έκπξηξης και στο Coupe de France με την αυλαία του νέου έτους. Περίεργο, αν δεν σημαίνει το ότι η ομάδα του Γαλλικού Νότου θα επικεντρωθεί στο Championnat για να καταλάβει την υψηλότερη δυνατή θέση ίσως και για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Απέναντι στην DIjon του νέου τεχνικού (Antoine Kombouare) θα επιδιώξει να κάνει εκ νέου επανεκκίνηση κι εμείς μαζί της τουλάχιστον με επιστροφή στην περίπτωση ισοπαλίας.
.

Toulouse FC (14) – RC Strasbourg Alsace (9)     @ Stadium Municipal de Toulouse

Προϊστορία:  17 – 13 – 4  (τελευταία 20ετία:  1-3-3,  4/7 Under,  4/7 GG)

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα αναμέτηση η συγκεκριμένη με την Toulouse να πολεμά για την παραμονή της και τους βαθμούς να είναι επιτακτική ανάγκη (έχοντας και υψηλό το ηθικό μετά τη νίκη με 4-1 επί της Nice για το Coupe de France) απέναντι σε μια Strasbourg η οποία μπήκε στο 2019 όπως εντυπωσιακά είχε κλείσει το 2018. Εκτός έδρας νίκη και πρόκριση στα ημιτελικά του Coupe de la Ligue, με την επιθετική της δεινότητα να είναι το κύριο χαρακτηριστικό. Μπορεί το κίνητρο να είναι στην πλευρά των γηπεδούχων, ωστόσο διαφωνούμε με το σετ των αποδόσεων και θα προτιμήσουμε να πάμε με το σκοράρισμα των φιλοξενούμενων που έστω και οριακά (αλλά χαμηλά) μοιάζει πολύ καλή επιλογή.
.

Olympique de Marseille (7) – AS Monaco (19)     @ Stade Orange Velodrome, Marseille

Προϊστορία:  23 – 15 – 12  (τελευταία 10ετία:  1-4-3,  7/8 Over+GG)

Η μάχη της Μασσαλίας είναι σίγουρα ο καλύτερος τρόπος για να κλείσει η αυλαία αυτής της αγωνιστικής. Marseille κοντρα στη Monaco με τις δύο ομάδες να βρίσκονται ίσως στο χειρότερο φεγγάρι των τελευταίων τουλάχιστον μηνών και το ένα κακό αποτέλεσμα να διαδέχεται το άλλο. Μοναδική όαση για τους Μονεγάσκους η πρόκριση (στα πέναλτι επί της Rennes) στα ημιτελικά του Coupe de la Ligue που μοιάζει ένα φως για ευρωπαϊκό εισιτήριο. Παρ’ όλα αυτά, το ντέρμπι του Νότου αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία από όλο το γαλλικό (και όχι μόνο) κοινό και οι χτυπητές αμυντικές αδυναμίες των δύο ομάδων οδηγεί στα γκολ, όμως εμείς θα πάμε αντίθετα επιλέγοντας να σημειωθούν έως τρία γκολ μιας και αμφότερες θα προσέξουν τα νώτα τους όσο μπορούν.
. 

Καλή επιτυχία σε ό,τι επιλέξετε!

Συνοπτικά:
France – Ligue 1 (J20)
16:00 FC Nantes – Stade Rennais FC Over 2 Goals (1.63) 0-1 FT
18:00 Dijon FCO – Montpellier HSC 2 Draw No Bet (1.61) 1-1 FT
18:00 Toulouse FC – RC Strasbourg RC Strasbourg Over 0.5 Goals (1.50) 1-2 FT
22:00 Olympique de Marseille – AS Monaco Under 3.5 Goals (1.53) 1-1 FT

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pin It on Pinterest

Shares
Share This