Επιλογή Σελίδας

Πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 0-2, η Νίκη Βόλου κέρδισε τον Θησέα Αγριάς και συνεχίζει τον δρόμο που έχει χαράξει προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 4ουομίλου. Αυτή ήταν η όγδοη συνεχόμενη νίκη για τους κυανόλευκους που μπήκαν με το δεξί στο 2019 και στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος. Τα γκολ για το συγκρότημα του Ράτκο Ντόστανιτς πέτυχαν οι Καρτσαμπάς (52’) και Βουκομάνοβιτς (74’), με τον Σέρβο να χάνει σημαντικές ευκαιρίες να πετύχει περισσότερα τέρματα, έχοντας και δύο δοκάρια. Οι κυανόλευκοι έπαιξαν με αριθμητικό μειονέκτημα στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα όταν ο Καρτσαμπάς δέχθηκε αυστηρή δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον κ. Σιδηρόπουλο.

Η συνέχεια για τη Νίκη περιλαμβάνει τρεις εντός έδρας αναμετρήσεις με Στυλίδα, Πιερικό και ΑΟ Σελλάνων, δίνοντάς της την ευκαιρία αυξήσει το νικηφόρο σερί της.

4-2-3-1 για τον Ντόστανιτς

Χωρίς εκπλήξεις το σχήμα που παρέταξε ο Ράτκο Ντόστανιτς  στο Δημοτικό γήπεδο της Αγριάς. Τα γκολπόστ υπερασπίστηκε ο Αποστολίδης με τους Μετούσι, Καρτσαμπά, Καντούτση και Παπαδόπουλο να αποτελούν την αμυντική γραμμή των κυανολεύκων. Μέτσε και Τσεμπερίδης στον άξονα τον Γιώργο Ιορδανίδη σε ρόλο επιτελικού χαφ. Ο Κέρι κάλυψε τη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, ο Φάμπιο την αριστερή και ο Βουκαμόνοβιτς μοναδική επιθετική αιχμή.

3-5-2 για τον Μπακάλη

Με τρεις στόπερ και ενισχυμένο κέντρο παρέταξε την ομάδα του ο Λάκης Μπακάλης. Ο Κεφαλάς υπερασπίστηκε την εστία των γηπεδούχων, με τους Μπόρα, Γιαουπλάρι και Βαν Ντε Γουίχε να αποτελούν την τριάδα των κεντρικών αμυντικών. Διαμαντόπουλος και Δημητριάδης σε ρόλο μπακ –χαφ, οι Οικονόμου και Χατζησταμάτης στον άξονα ως αμυντικοί μέσοι και τον Ζάχο μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου. Τσιουρής και Πέτσης αποτέλεσαν τις επιθετικές αιχμές του Λάκη Μπακάλη.

Με σύμμαχο το δοκάρια ο Θησέας στο πρώτο ημίχρονο

Να επιβάλλει την ποιοτική της ανωτερότητα από το πρώτο λεπτό του αγώνα θέλησε η Νίκη Βόλου, δημιουργώντας σε 10 λεπτά τρεις κλασικές ευκαιρίες στα καρέ του Θησέα. Μόλις στο 5’ ο Βουκομάνοβιτς θα χάσει μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, αστοχώντας από θέση τετ α τετ με τον Κεφαλά, καθώς το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων. Δύο λεπτά αργότερα ο Φάμπιο δεν θα προλάβει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα σε σέντρα «ξυράφι» του Κέρι ενώ στο 11’ ο αρχηγός της βολιώτικης ομάδας θα βρεθεί σε θέση βολής όμως το σουτ που επιχείρησε κόντραρε σε αμυντικό και πέρασε κόρνερ. Η πρώτη τελική του Θησέα καταγράφηκε στο 13’, με το σουτ του Τσιουρή από καλή θέση να μην ανησυχεί τον Αποστολίδη.

Κι ενώ οι γηπεδούχοι βρήκαν τα πατήματά τους και ισορρόπησαν το παιχνίδι μετά το πρώτο δεκάλεπτο, η Νίκη έχασε σπουδαία ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο σκορ όταν το πλασέ του Βουκομάνοβιτς στο 24’ σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Κεφαλά. Στο 28’ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν και πάλι κοντά στο γκολ χάρη σε προσωπική ενέργεια του Χρήστου Καρτσαμπά που κέρδισε την μπάλα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και αφού τον ευνόησαν οι κόντρες, έφτασε στην περιοχή του Θησέα απ’ όπου επιχείρησε δυνατό σουτ που κατέληξε άουτ.

Στην πιο μεγάλη ευκαιρία του ημιχρόνου ο Θησέας είχε και πάλι σύμμαχο τα δοκάρια. Συγκεκριμένα στο 37’ ο Βουκομάνοβιτς μέσα από την μικρή περιοχή επέλεξε να «σκοτώσει» τον αντίπαλο τερματοφύλακα όμως το δυνατό σουτ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κεφαλά.

Ξεκλείδωσε με Καρτσαμπά, κλείδωσε με Βουκομάνοβιτς

Ότι δεν κατάφερε να κάνει στο πρώτο μέρος η Νίκη το πέτυχε στην επανάληψη. Οι κυανόλευκοι ήταν πιο κυνικοί και ουσιαστικοί, άνοιξαν το σκορ στο 52’, σιγούρεψαν το τρίποντο στο 74’ και δεν αγχώθηκαν όταν έμειναν με 10 παίκτες στο 80’.

Η Νίκη μπήκε με διάθεση και στο δεύτερο μέρος και κατόρθωσε να «ξεκλειδώσει» την αντίπαλη άμυνα στο 52’ όταν ο Ιορδανίδης εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά, ο Κέρι από το δεύτερο δοκάρι γύρισε στην καρδιά της μικρής περιοχής και ο Χρήστος Καρτσαμπάς δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με πλασέ.

Στο 57’ ο Κέρι θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ αν η απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ που επιχείρησε από το ημικύκλιο της περιοχής, δεν περνούσε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων.

Με τον Θησέα να προσπαθεί να ανταποδώσει οι παίκτες του Ράτκο Ντόστανιτς βρήκαν περισσότερους χώρους στα μετόπισθεν του αντιπάλου και προσπάθησαν να χτυπήσουν στην κόντρα. Στο 72’ ο Ιορδανίδης έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή των «πράσινων» με την μπάλα να περνά άουτ. Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι απάντησαν με σουτ του Βλάχου από καλή θέση, όμως η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στο 74’ η Νίκη «κλείδωσε» το τρίποντο χάρη στην έμπνευση του Κέρι και την εκτέλεση σε δεύτερο χρόνο του Βουκομάνοβιτς. Ο αρχηγός της Νίκης έβγαλε κάθετα στον Σέρβο, στο τετ α τετ με τον Κεφαλά ο πορτιέρε των γηπεδούχων βγήκε νικητής, όμως το ριμπάουντ πήρε ο Βουκομάνοβιτς που δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-2, σπάζοντας ταυτόχρονα και τη δική του γκίνια.

Στο 80’ η Νίκη έμεινε με δέκα παίκτες με τον Καρτσαμπά να δέχεται αυστηρή δεύτερη κίτρινη, όμως όχι μόνο δεν αγχώθηκε αλλά θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο τέρμα αν δεν ήταν επιπόλαιη στην τελική ενέργεια.

Το τελικό σφύριγμα του κ. Σιδηρόπουλου έδωσε το έναυσμα για θερμό χειροκρότημα από τους φίλους της Νίκης προς τους ποδοσφαιριστές που κατέφεραν να πετύχουν την όγδοη συνεχόμενη νίκη.

Σκόρερ: Καρτσαμπάς (52’), Βουκομάνοβιτς (74’)

Κίτρινες: Γιαουπλάρι, Χατζησταμάτης, Καρτσαμπάς, Τσεμπερίδης,

Κόκκινες: Καρτσαμπάς (2η κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

Θησέας: Κεφαλάς, Μπόρας, Γιαουπλάρι, Βαν Ντε Γουίχε, Διαμαντόπουλος, Δημητριάδης, Χατζησταμάτης (79’ Γαλανόπουλος), Οικονόμου, Πέτσης, Ζάχος (59’ Βλάχος), Τσιουρής (85’ Φραγκογιάννης)

Νίκη Βόλου: Αποστολίδης, Μετούσι, Καρτσαμπάς, Καντούτσης, Θ. Παπαδόπουλος, Τσεμπερίδης, Μέτσε (82’ Παπαδήμας), Κέρι, Φάμπιο (70’ Ρόβας), Ιορδανίδης (77’ Ντινιωτάκης), Βουκομάνοβιτς (80’ Αναστασίου)

πηγή: goalpost.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This