Επιλογή Σελίδας

Την ευκαιρία να πάρει “βαθιά” βαθμολογική “ανάσα” έχασε ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας ο οποίος, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Φωκικό στην Άμφισσα. Το γκολ του Κ. Ίτσιου στο 3′ δε στάθηκε αρκετό στην ομάδα της Πιερίας να φύγει με το “τρίποντο” απέναντι στην ομάδα του Φωκικού, η οποία ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χατζηστάμου στο 68′. Η φάση του πέναλτι, το οποίο είναι μεν κανονικό αλλά προηγουμένως έπρεπε να υποδειχθεί φάουλ υπέρ του Αχιλλέα, καθώς και ένα γκολ της ομάδας της Νεοκαισάρειας με τον Κατσαμάγκα το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ στο 58′ (ο Σίμος Παπαδόπουλος που ήταν εκτεθειμένος δεν επηρέαζε τη φάση), ήταν οι δυο φάσεις “κλειδιά”, οι οποίες ουσιαστικά έκριναν την αναμέτρηση, με τον Αχιλλέα να μένει με την πικρία της αδικίας για άλλη μια αγωνιστική. Ακόμη κι έτσι, όμως, η ομάδα της Πιερίας θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αφού είχε περισσότερες ευκαιρίες, με το τελικό 1-1 να κολακεύει τους γηπεδούχους. Το μόνο θετικό είναι πως η απόσταση από τη σωτηρία μειώθηκε κατά έναν βαθμό, όμως η συνέχεια παραμένει πάρα πολύ δύσκολη για την ομάδα της Πιερίας.

Το “φιλμ” του αγώνα
1′ Διαγώνιο σουτ του Κατσαμάγκα μέσα από την περιοχή, ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε.
3′ ΓΚΟΛ! 0-1: Ο Κ. Ίτσιος εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στα αντίπαλα καρέ, έκανε το σουτ, ο Παπαδόπουλος
απέκρουσε με τον Κ. Ίτσιο να γίνεται εκ νέου κάτοχος της μπάλας και με δεύτερο σουτ να στέλνει τη μπάλα
πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Φωκικού για να γίνει το 0-1.
42′ Εκτέλεση φάουλ του Κολοβού, ο Βασιλειάδης μπλόκαρε σταθερά.
45′ Μετά από σέντρα του Δερμίση από αριστερά ο Παγωνίδης έπιασε την κεφαλιά ψαράκι στέλνοντας τη μπάλα
να περάσει λίγο δίπλα από την εστία των γηπεδούχων.
50′ Μετά από μπαλιά του Σίμου Παπαδόπουλου ο Κατσαμάγκας βρέθηκε μόνος από και έκανε το σουτ από
διαγώνια θέση όμως ο γκολκίπερ των γηπεδούχων μπλόκαρε.
53′ Σουτ του Παπαδόπουλου έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Φωκικού.
58′ Μετά από προσπάθεια του Αχιλλέα η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα των γηπεδούχων από τον Κατσαμάγκα όμως το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ. Η υπόδειξη αφορούσε στον Σίμο Παπαδόπουλο ο οποίος ήταν σε αντικανονική θέση αλλά ο Κατσαμάγκας που σκόραρε καλυπτόταν και το γκολ δεν έπρεπε να ακυρωθεί.
62′ Ο Κατσαμάγκας δέχθηκε πολύ ωραία τροφοδότηση από τον Σίμο Παπαδόπουλο και έκανε το δυνατό πλασέ, όμως ο τερματοφύλακας Παπαδόπουλος πρόλαβε και απέκρουσε με υπερένταση.
68′ ΓΚΟΛ! 1-1: Ο Φωκικός ισοφάρισε με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χατζηστάμου. Το πέναλτι δόθηκε ορθά αλλά πριν την υπόδειξη είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ των γηπεδούχων, το οποίο δεν υποδείχθηκε.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Τσιγαρίδας με βοηθούς τους Δόσκορη και Λιτοσελίτη (Φθιώτιδας).

Οι συνθέσεις των ομάδων
Φωκικός: Παπαδόπουλος, Κακάνης, Καρδάσης, Ζιώγας, Κουρέλης, Μουράτοφ, Μεγάλος, Πιέτρι, Κολοβός, Βάρντεν, Χατζηστάμου.
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (Ρούλης Παπαδόπουλος): Βασιλειάδης, Κατσαρός, Δερμίδης, Αποστολίδης, Κραγιόπουλος, Δ. Ίτσιος, Νίκα (82′ Λυκούργος), Παγωνίδης, Κατσαμάγκας, Παπαδόπουλος (89′ Ναλμπαντίδης), Κ. Ίτσιος (80′ Καταχιώτης).

ρεπορτάζ: Γιάννης Φοροζίδης

Pin It on Pinterest

Shares
Share This