Επιλογή Σελίδας

Ο Τσιτσιπάς κέρδισε τον Basilashvili με 6-3, 3-6, 7-6 (9), 6-4 και προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Australian Open!

Για 2η φορά στην καριέρα του θα είναι στον 4ο γύρο ενός Grand Slam ο Στέφανος, κάτι που κανείς άλλος Έλληνας τενίστας δεν έχει καταφέρει στο παρελθόν, ούτε στην ιστορία των open, αλλά ούτε και στη συνολική ιστορία του αθλήματος!

Θυμίζουμε πως είχε φτάσει και στον 4ο γύρο του Wimbledon, το καλοκαίρι του 2018. Επιπλέον, έφτασε τις 8 νίκες σε κυρίως ταμπλό Grand Slam διοργανώσεων, μόλις στα 20 του χρόνια.

Κανείς άλλος Έλληνας τενίστας δεν το έχει καταφέρει αυτό, με τον “Στεφ” να ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ των 7 νικών, που είχε ο Νικόλας Καλογερόπουλος από το 1967!

Ήταν ένας δύσκολος αγώνας για τον πρωταθλητής μας, απέναντι σε έναν πολύ ικανό τενίστα, No. 19 στο ταμπλό και Νο. 20 στην παγκόσμια κατάταξη. Ο 20χρονος Έλληνας τενίστας είχε 18 άσους, 36 winners και 24 αβίαστα λάθη, ενώ ο Γεωργιανός είχε 14 άσους, έφτασε στους 56 winners, αλλά έκανε και 51 αβίαστα λάθη.

Ο Τσιτσιπάς είχε καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι και προηγήθηκε πολύ νωρίς με break, για να κάνει το 4-1. Δεν απειλήθηκε από τη γραμμή του σερβίς και γρήγορα κατέκτησε το σετ με 6-3.

Λίγο έλειψε τα πράγματα να γίνουν πολύ επικίνδυνα για τον Στέφανο, που στο 3ο σετ είχε set point για το 6-3, αλλά μια λανθασμένη απόφαση από τον επόπτη του το στέρησε, με τον Basilashvili να εκμεταλλεύεται την κατάσταση και να φέρνει το ματς στα ίσα.

Το tie-break έλυσε τις διαφορές τους και εκεί αμφότεροι οι δυο παίκτες είχαν από ένα χαμένο set point, μέχρι ο Στέφανος να κάνει καθοριστικό mini-break για 2ο set point στο 8-7 και να το αξιοποιήσει στο σερβίς του για το 9-7.

Ο Basilashvili προερχόταν ήδη από αγώνα των 5 σετ και το ψυχολογικό βάρος ήταν σίγουρα μεγαλύτερο από τη δική του σκοπιά, γνωρίζοντας πως για να κερδίσει έπρεπε να παίξει άλλον έναν αγώνα για 5 σετ.

Ο Τσιτσιπάς “φλέρταρε” με ένα break στο 5ο game και τελικά το έκανε στο 7ο game, για να αποκτήσει καθοριστικό προβάδισμα με 4-3. Δεν είχε πρόβλημα στα τελευταία του service game ο 20χρονος πρωταθλητής μας, που έκλεισε το παιχνίδι μετά από 2 ώρες και 54 λεπτά.

Στον 4ο γύρο του αυστραλιανού Grand Slam, ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Roger Federer, που κέρδισε τον Taylor Fritz με 6-2, 7-5, 6-2.

Θυμίζουμε πως με τον Federer είχε προπονηθεί πέρσι μαζί στη Μελβούρνη τέτοια εποχή, ενώ τον αντιμετώπισε πρόσφατα για πρώτη φορά, για το Hopman Cup, χάνοντας μετά από πολύ κλειστό παιχνίδι με 7-6 (5), 7-6 (4).

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This