Επιλογή Σελίδας

Στα καλά χρόνια του Μάσιμο Μοράτι, δύο ήταν τα δεδομένα. Οτι θα τρελάνει τους πάντες με τις μεταγραφές κάθε καλοκαίρι καθώς κυνηγούσε το scudetto που έμοιαζε καταραμένο από το 1989 και ότι η Ιντερ θα έβγαινε χαμένη όποτε έμπαινε σε διαδικασία ανταλλαγής παικτών με αντίπαλο. Τα παραδείγματα γνωστά. Αν για να συμβαίνει το ένα, πρέπει να συμβαίνει και το άλλο, τότε στη Νερατζούρα πλευρά στο Μιλάνο μπορούν να αισιοδοξούν ότι θα έρθουν πάλι καλοκαίρια με μεταγραφικές βόμβες, γιατί φαίνεται ότι μπορεί να έχουν χάσει έναν πιτσιρικά Ιταλό που ίσως παίξει μεγάλη μπάλα τα επόμενα χρόνια…

Βασικά ο Νικολό Τζανιόλο το κάνει ήδη και αυτός είναι ο λόγος που τα social media έχουν πάρει παραμάζωμα την Ιντερ από το απόγευμα της Κυριακής, με τη φάτσα του 19χρονου χαφ και αυτή του Ζοάο Κανσέλο να κυριαρχούσαν σε διάφορα memes. Οι δύο παίκτες που είχαν οι Νερατζούρι και έχασαν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, αν και για τον Τζανιόλο δεν τους πείραξε και τόσο. Η μεταγραφή του Ράτζα Ναϊνγκολάν ήταν μία από τις πιο δυνατές του καλοκαιριού αλλά κάτι μήνες μετά το κλίμα είναι εντελώς αντίθετο σε Μιλάνο και Ρώμη όταν αναφέρονται στη συγκεκριμένη υπόθεση, αφού την ώρα που ο Βέλγος ψάχνει να βρει τα πατήματα του, ο πιτσιρικάς αποφεύγει αυτά των αντιπάλων του με ένα στυλ και μια άνεση που προκαλεί ήδη… βλασφημίες.

«Μην αφήσετε τον Τζανιόλο να το διαβάσει, αλλά σε μια φάση κόντρα στην Τορίνο, όταν έπαιξε την μπάλα με δεξί-αριστερό πόδι στο χώρο του κέντρου για να αποφύγει τα… δαγκώματα των αντιπάλων, θύμισε τον Κακά και την αυτού μεγαλειότης Ζιντάν», έγραψε αμέσως μετά το ματς ο υποδιευθυντής της Gazzetta dello Sport, Αντρέα Ντι Κάρο. Υπερβολικό, αλλά ενδεικτικό της εντύπωσης που αφήνει ο 19χρονος χαφ σε όποιον τον παρακολουθεί. Ψηλά το κεφάλι πάντα, άψογη πρώτη επαφή και έλεγχος της μπάλας, καθαρό μυαλό για τη σωστή επιλογή ή άγνοια κινδύνου, όλα είναι στοιχεία που έχουν ενθουσιάσει τόσο πολύ τους Ιταλούς, ώστε ο Τζανιόλο να είναι αυτή τη στιγμή ένα από το hot ονόματα της Serie A.

«Και να σκεφτείτε ότι με κατηγορούσατε πως καλώ άγνωστους στην εθνική ομάδα», ήταν το σχόλιο του Ρομπέρτο Μαντσίνι για τον μικρό, τον οποίο πίστεψε από πολύ νωρίς, έχοντας τον ήδη καλέσει -όπως προαναφέραμε- στη Σκουάντρα Ατζούρα. Σύμφωνα με τον “Μάντσιο”, ο Τζανιόλο έχει όλα όσα χρειάζονται, αν προσθέσουμε και την σωματοδομή του (1,90μ. και 79 κιλά), για να γίνει κάτι σαν Πογκμπά. Ενας χαφ που θα κάνει τα πάντα δηλαδή και θα μπορεί να κινείται παντού. Ενας tuttocampista, όπως λένε οι Ιταλοί, ο οποίος είναι ο πιο μικρός ηλικιακά παίκτης με 2 γκολ στη φετινή Serie A, έχει κάνει ήδη πέντε συμμετοχές στο Champions League, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλων και ετοιμάζεται να κερδίσει και νέο συμβόλαιο, αφού αυτό που υπέγραψε το καλοκαίρι και έχει διάρκεια ως το 2023, είναι ουσιαστικά το συμβόλαιο ενός παίκτη της Primavera και όχι ενός παίκτη της Ρόμα.

«Ο στόχος μας είναι να χτίσουμε μια δυνατή ομάδα για το μέλλον και αυτό σημαίνει πως ο Τζανιόλο είναι σημαντικο κομμάτι του πλάνου μας», είπε ο Μόντσι, για τον οποίο δεν παίρνουμε όρκο ότι θα φύγει με καλό τρόπο από την ιταλική πρωτεύουσα, αλλά μπορεί να έχει χαρίσει στους Τζαλορόσι τον επόμενο μεγάλο παίκτη τους. Θα γράφαμε τον επόμενο Τότι -αφού έχουν αρχίσει τις βλασφημίες οι Ιταλοί, γιατί να μην το κάνουμε εμείς που είμαστε και σε άλλη χώρα;- αλλά ο Capitano δεν ήταν ποτέ ο αγαπημένος του παίκτης. Οπως και η Ρόμα δεν ήταν η αγαπημένη του ομάδα. «Η ομάδα που υποστήριζε είναι η Γιουβέντους, όχι φανατικά όμως. Το είδωλο του ήταν ο Κακά, τώρα μου λέει ότι θαυμάζει τον Μόντριτς», είπε η μητέρα του, η οποία βοηθάει -με την εμφάνιση της- ώστε να παίρνει έξτρα πόντους από τα ΜΜΕ ο 19χρονος χαφ, εξηγώντας παράλληλα πώς όλα τα τατουάζ στο σώμα του αφορούν τα μέλη της οικογένειας του.

Αυτός που το βράδυ της Κυριακής, εκμεταλλευόμενος το ρεπό της Δευτέρας, αποφάσισε να βγει σε κλαμπ της Ρώμης, χωρίς να το παρακάνει όμως, βγάζοντας φωτογραφίες με όλους όσοι του το ζήτησαν, αφού είναι ήδη αναγνωρίσιμος. Μια πρώτη επιτυχία για τον Τζανιόλο, ο οποίος έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στο Σαλέρνο, μετά στην Σπέτσια, ακολούθησε στα 11 του χρόνια η Φιορεντίνα, μετά η Εντέλα, στη συνέχεια η Ιντερ και τελικά η Ρόμα. Η ομάδα που δεν θα κάνει ποτέ μεταγραφές σαν κι αυτές που έκανε, για παράδειγμα, κάποτε ο Μοράτι, αλλά μπορεί να έχει κάνει ένα deal που θα μνημονεύεται κι αυτό πλέον στις ανταλλαγές που άλλαξαν την ιστορία…

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This