Επιλογή Σελίδας

Την ήττα με 7-4 από την Ισπανία γνώρισε η Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών στον αγώνα της για την 4η αγωνιστική του Β’ Ομίλου της Προκριματικής φάσης του Europa Cup (που λειτουργεί και ως προκριματικά του World League), το βράδυ της Τρίτης στο κλειστό Εθνικό κολυμβητήρθιο του Πειραιά «Π. Καπαγέρωφ».

Έτσι, η Ελλάδα ισοβαθμεί πλέον με την Ισπανία στην κορυφή της βαθμολογίας του Ομίλου στους 9 βαθμούς, αλλά χάνει προς το παρόν την πρωτιά και είναι 2η στην ισοβαθμία, διότι στη δική της νίκη στη Βαρκελώνη είχε κερδίσει με 2 γκολ διαφορά.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις δύσκολες απαιτήσεις του αγώνα, έπεσε πάνω σε έναν εκπληκτικό Ισπανό τερματοφύλακα, τον Εντουάρντο Λόριο, που έπιανε τα άπιαστα και «βομβαρδίστηκε» από τον νεαρό άσο των φούριας ρόχας Άλβαρο Γκρανάδος, που βρέθηκε σε εκπληκτική μέρα, πέτυχε τα 5 από τα 7 γκολ της ομάδας του και σκότωσε την Εθνική μας.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου ήταν σχετικά καλή στην άμυνα, με τον Ζερδεβά κάτω από δοκάρια σε καλή μέρα, αλλά ήταν αναποτελεσματική στην επίθεση από το ξεκίνημα και δεν μπόρεσε να προηγηθεί παρά μόνο στο 2-1. Στη συνέχεια οι Ισπανοί πήραν κεφάλι και αύξησαν στα τρία γκολ τη διαφορά στο φινάλε.

Η Ελλάδα είχε 3/10 π.π. και 1 περιφέρεια, ενώ η Ισπανία είχε 4/9 π.π., 1 κόντρα, 1 φουνταριστός, 1 περιφέρεια.

Διακύμανση
1ο οκτάλεπτο: Γκρανάδος 0-1 (π.π.) 3.54, Βλαχόπουλος 1-1 (π.π.) 3.18, Φουντούλης 2-1 (π.π. λόμπα) 0.42.

2ο οκτάλεπτο: Γκρανάδος 2-2 (π.π.) 6.02, Ταχούλ 2-3 (φουντ.) 0.04.
3ο οκτάλεπτο: Μπαρόσο 2-4 (π.π.) 6.38, Φουντούλης 3-4 (περιφ.) 5.20, Γκρανάδος 3-5 (π.π.) 3.28.
4ο οκτάλεπτο: Γκρανάδος 3-6 (περιφ.) 3.58, Γούνας 4-6 (π.π.) 2.18, Γκρανάδος 4-7 (κόντρα) 1.14

Διαιτητές: Σεμπαστιέν Ντερβό (Γαλλία),  Γκιόρκι Κουν (Ουγγαρία).
FINA Ντελεγκέι: Λίνοραντ Κριβοκάπιτς (Σερβία).

Οκτάλεπτα: 2-1, 0-2, 1-2, 1-2.

Ελλάδα (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς, Σκουμπάκης, Καπότσης, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος – Κανακάκης, Μουρίκης, Κολόμβος, Γούνας 1, Βλαχόπουλος 1, Ζερδεβάς.

Ισπανία (Νταβίντ Μαρτίν): Εντουάρντο Λόριο Μεχάρ, Αλμπέρτο Μουναρίθ Εγκάνια, Άλβαρο Γκρανάδος Ορτέγκα 5, Σέρχι Καμπάνιας Πεγκάδο, Μιγκέλ Ντελ Τόρο, Μαρκ Λαρούμπε, Αλμπέρτο Μπαρόσο Μακάρο 1, Αγκούστι Περίκας Έιξαρτς, Ρότζερ Ταχούλ Κόμπτε 1, Φελίπε Περόνε Ρότσα, Μπλάι Μάγιαρακ Γκουέλ, Αλεκσάντρο Μπούστος Σάντσεζ, Ντάνιελ Λόπεθ Πινέδο.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This