Επιλογή Σελίδας

Όταν ο Χασάν Σαλιχάμιτζιτς βγήκε από την πόρτα των αποδυτηρίων οι δημοσιογράφοι έπεσαν πάνω του. Ήθελαν τη δική του εξήγηση για την ήττα της Μπάγερν από την Λεβερκούζεν, καθώς λίγες ώρες νωρίτερα ο Ρουμενίγκε – με τρόπο – είχε επικρίνει τη δουλειά του στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουάριου. Ο Βόσνιος είπε ότι οι γηπεδούχοι σκόραραν με «λίγες ευκαιρίες», ενώ φρόντισε να μην επικρίνει τον Σβεν Ούλραϊχ στην εστία.

«Αν ένας από τους ειδικούς πιστεύει ότι θα έπρεπε να το είχα αποκρούσει, ας έρθει να το κάνει εκείνος», είπε με θυμό ο τερματοφύλακας, που πριν λίγους μήνες είχε καλύψει με μεγάλη επιτυχία το κενό του Νόιερ, όμως τώρα δέχθηκε τρία γκολ από τέσσερα σουτ στην εστία. Σε αυτό που αναφερόταν ήταν το φάουλ του Μπέιλι. Ο Κόβατς τα έβαλε με την αφέλεια των παικτών του, που δεν ήταν τόσο συγκεντρωμένοι και είδαν την Ντόρτμουντ να χάνει βαθμούς, αλλά να αυξάνει τη διαφορά στο +7 στην κορυφή. Σαν να μην έφτανε αυτό, την επόμενη μέρα η Γκλάντμπαχ άφησε τους Βαυαρούς ξανά στη 3η θέση…

Η αλήθεια είναι ότι μία στιγμή ατυχίας εξελίχθηκε σε ευλογία για την Λεβερκούζεν και ξεγύμνωσε όλες τις αδυναμίες της Μπάγερν του Κόβατς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ανοίξει το σκορ και στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Χάβερτς τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Μπορεί να είναι μόλις 19 ετών, όμως έχει ήδη εξελιχθεί σε έναν από τους ηγέτες και τα χαρακτηριστικά του είναι μοναδικά. Ο Πέτερ Μπος δεν είχε άλλη επιλογή από το να αλλάξει το σύστημά του. «Δεν είχαμε άλλα 8άρια στον πάγκο», δικαιολόγησε ο Ολλανδός τεχνικός.

Με δύο καθαρούς αμυντικούς μέσους η Λεβερκούζεν κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή. «Η γραμμή είναι λεπτή», σχολίασε ο Κόβατς. «Υπήρχε ο κίνδυνος να αφήσουμε πολλούς κενούς χώρους στην Λεβερκούζεν αν βγαίναμε στην επίθεση. Πιστεύω ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα για εμάς αν δεν έμπαινε ο Μπαουμγκάρτλιγκερ». Σε αυτές τις δηλώσεις διακρίνονται πολλά λάθη για έναν προπονητή της Μπάγερν. Λάθη, που δεν δικαιολογούνται ούτε από τις απουσίες ούτε από το επίπεδο και το βάθος του ρόστερ, έστω και αν η μοναδική προσθήκη τον Ιανουάριο ήταν εκείνη του νεαρού Ντέιβις.

Ο Μπος έκανε το δώρο στην πρώην ομάδα του, Ντόρτμουντ, ενώ έμαθε ακόμη καλύτερα τι μπορεί να κάνει η ομάδα του και πώς μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε αντίπαλο. Το κλίμα έχει αλλάξει στην Λεβερκούζεν, που εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της στο 2019. Το ίδιο καλό ξεκίνημα, βέβαια, είχε κάνει ο Ολλανδός και πέρυσι με την Ντόρτμουντ, δείχνοντας ότι του πάνε οι μήνες «του μέλιτος». Ίσως αυτό να είχε επίδραση και στην ομιλία του στο ημίχρονο. «Ήταν πολύ σημαντικό να σηκώσουμε το κεφάλι και να πιστέψουμε στους εαυτούς μας. Τους είπα: βγείτε στο γήπεδο και προσπαθήστε!», αποκάλυψε ο πανευτυχής Μπος.

Αυτή η αλλαγή στο κλίμα βοήθησε και τον Μπέιλι να πετύχει το πρώτο του γκολ ύστερα από 1.016 λεπτά. Το φάουλ του ήταν εντυπωσιακό. «Πέρυσι, θυμάμει ότι είχα σκοράρει στην άλλη γωνία (σ.σ. στο ματς Κυπέλλου) και αυτή τη φορά επίτηδες επέλεξα την άλλη», είπε ο σκόρερ στην Bild. Μαζί με αυτή τη γωνία φαίνεται ότι έχει αλλάξει και η τύχη της Λεβερκούζεν. Και πιθανότατα και της Ντόρτμουντ…

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This