Επιλογή Σελίδας

Στην πρώτη του αναμέτρηση μετά από την επική του πορεία στο Australian Open, o Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Jan-Lennard Struff με 7-6 (5), 6-4 και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Sofia Open.

Ο Στέφανος, ο οποίος είχε ηττηθεί πριν από 2 χρόνια στα προκριματικά της Σόφιας, πανηγύρισε την πρώτη του νικη στην Arena Armeec, σε ένα παιχνίδι που δεν ήταν εύκολο.

Ο Struff είχε δώσει ήδη έναν αγώνα στη Σόφια, αποκλείοντας στον 1ο γύρο του Sofia Open τον Stefano Travaglia, ενώ ο Γερμανός φημίζεται και για την προτίμησή του να παίζει γρήγορα και σύντομα ράλι, που τον κάνουν πολύ επικίνδυνο παίκτη σε κλειστά σκληρά γήπεδα.

O 20χρονος Έλληνας τενίστας, ο οποίος πέτυχε 10 άσους σήμερα, δεν απειλήθηκε με break point στο εναρκτήριο σετ. Στο 12ο game δημιούργησε το πρώτο break point, που ήταν και set point, αλλά δεν το αξιοποίησε, αυτό ωστόσο δεν τον εμπόδισε να πάρει το 1ο σετ, αφού επιβλήθηκε στο tie-break με 7-5.

Στο 2ο σετ ήρθε και το break για τον Στέφανο, που έχασε 3 break points στο 3ο game, αλλά έκανε τελικά το break στο 5ο game και απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης. Δεν κοίταξε πίσω του από εκείνο το σημείο κι έπειτα ο Έλληνας παίκτης, που έχασε ωστόσο ένα match point στο 10ο game, στο 5-4, 40-30.

Ο Struff έμεινε στο game και είχε το πρώτο του break point, φτάνοντας έναν πόντο μακριά από το 5-5 και την επιστροφή του στο ματς, ο Στεφ όμως φρόντισε να μην μπει σε περιπέτειες, ολοκληρώνοντας τελικά τη νίκη του στο ίδιο game, σε 2ο match point, έπειτα από 1 ώρα και 29 λεπτά στο court.

Η νίκη αυτή στέλνει τον Στέφανο στα προημιτελικά του Sofia Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Gael Monfils. Ο Γάλλος είχε κερδίσει νωρίτερα τον Mikhail Kukushkin με 7-5, 6-3.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This