Επιλογή Σελίδας

Πολύ καλές προσπάθειες πραγματοποίησαν οι Ελληνίδες παίκτριες τη 2η ημέρα του τουρνουά της 1ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης του Fed Cup, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα από την πανίσχυρη και διοργανώτρια Μεγάλη Βρετανία, με 3-0, στο Πανεπιστήμιο του Μπαθ.

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου αντιμετώπισε την Katie Boulter στο πρώτο rubber της σειράς. Παρότι έχασε το 1ο σετ, η Βαλεντίνη έκανε δυναμική επιστροφή και έφτασε να προηγείται με 2-0 στο 3ο σετ! Η Boulter κέρδισε τα 6 από τα 7 επόμενα games, πήρε τη νίκη με 6-3, 4-6, 6-3, αλλά αξίζει να σημειωθεί πως η ελληνική ομάδα είχε πολλά παράπονα για τις αποφάσεις της chair umpire στο 3ο σετ. 

Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς αναμετρήθηκαν οι κορυφαίες των δυο ομάδων, Μαρία Σάκκαρη και Johanna Konta. H Μαρία προηγήθηκε στα σετ, αλλά η Konta έκανε μια αντεπίθεση διαρκείας και έφτασε μέχρι την ανατροπή, παίρνοντας τελικά τη νίκη με 4-6, 6-2, 6-3.

Ακολούθησε το διπλό, το οποίο δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και αποδείχτηκε μια καλή ευκαιρία για να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της και η 17χρονη Άννα Αρκαδιανού, που συνεργάστηκε με την Δέσποινα Παπαμιχαήλ. Και σ’ αυτό το ματς οι Ελληνίδες άφησαν καλές εντυπώσεις, ειδικά για τη μάχη που έδωσαν στο 2ο σετ, ηττήθηκαν ωστόσο από τις Harriet Dart και Katie Swan, με 6-1, 6-4.

Πλέον η Ελλάδα έχει 2 ήττες, από Μεγάλη Βρετανία και Ουγγαρία, που αύριο θα αναμετρηθούν για την 1η θέση του ομίλου και την πρόκριση στη δεύτερη φάση του τουρνουά της 1ης κατηγορίας. Η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει την Σλοβενία την Παρασκευή και με τη νίκη θα εξασφαλίσει την παραμονή της στην 1η κατηγορία. Αν ηττηθεί, θα αντιμετωπίσει την τελευταία ομάδα του άλλου ομίλου, για τα play-off του υποβιβασμού.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This