Επιλογή Σελίδας

Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Olympus Marathon (Μαραθώνιος Ολύμπου) υποδέχθηκε στο γραφείο της, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Σοφία Μαυρίδου.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 6 Φεβρουαρίου 2019, παρευρέθηκαν ακόμη τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης και του Τεχνικού Συμβουλίου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 9 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, παπούτσια και εσωτερικός χώρος

Αντικείμενο της συνάντησης, αποτέλεσε η δυναμική συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ως συνδιοργανωτής, του Olympus Marathon 2019, η παρουσίαση των εξελίξεων στο χώρο του ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα και σε παγκόσμιο επίπεδο, η οργανωτική βελτίωση και προώθηση της διοργάνωσης, μέσω της Περιφερειακής Ενότητας και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε εκθέσεις του εξωτερικού, ως φορέας προώθησης του αθλητικού τουρισμού στην Πιερία.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, συνεχάρη τα μέλη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου για την εκλογή τους και ευχήθηκε υγεία και δύναμη, ώστε να αντεπεξέλθουν στα νέα τους καθήκοντα, με σκοπό ο Olympus Marathon, να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς και μείζον αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός διεθνούς εμβέλειας.

Ο Πρόεδρος του Οlympus Marathon, κ. Αριστείδης Νίκας, παρουσίασε την εξέχουσα θέση της γκάμας των αγώνων της διοργάνωσης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τόνισε, ότι για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο αγώνας συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο καλεντάρι της παλαιότερης και πιο σημαντικής σειράς αγώνων βουνού διεθνώς, του Migu Run Skyrunner World Series 2019 και μάλιστα είναι ο μοναδικός ελληνικός μαραθώνιος, που συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ορεινού τρεξίματος.

Η κ. Σοφία Μαυρίδου και οι συνεργάτες της ενημερώθηκαν, επίσης, για τη διεκδίκηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της ISF (International Skyrunning Federation) για το 2020 και την πολύ καλή βαθμολογική κατάταξη του Olympus Marathon διεθνώς.

Από την πλευρά της, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας τόνισε χαρακτηριστικά: «Ως Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αγκαλιάζουμε και στηρίζουμε αυτή τη μοναδική διοργάνωση. Βούλησή μας είναι να την αξιοποιήσουμε ως ιδανικό μοντέλο συνέργειας αθλητισμού, πολιτισμού, θεματικού τουρισμού και τοπικής αναπτυξιακής δράσης, ως δυναμικό μοχλό και υπόδειγμα για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η Πιερία μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλες αθλητικές οργανώσεις διεθνούς εμβέλειας, ενισχύοντας την εξωστρέφεια που αξίζει και ταιριάζει σ’ αυτόν τον χαρισματικό τόπο. Θα συνεχίσουμε να συμβάλουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου οι αξίες, τα μηνύματα και οι συμβολισμοί του Olympus Marathon να φτάσουν μέσα από την άθληση σε όσο γίνεται περισσότερους συνανθρώπους μας».

Παράλληλα, απένειμε τα εύσημα σε όλα τα μέλη για την τόσο αξιόλογη διοργάνωση και προχώρησε σε προτάσεις για τα προαναφερθέντα θέματα, τα οποία θα εξετάσει σε συνεργασία με το νέο Συμβούλιο.

Τέλος, ο Πρόεδρος του Οlympus Marathon και όλα τα μέλη της διοργάνωσης, ευχαρίστησαν θερμά την κ. Μαυρίδου για την εποικοδομητική συνάντηση, για την υποστήριξη της διοργάνωσης και ανανέωσαν τους δεσμούς της αγαστής συνεργασίας.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This