Επιλογή Σελίδας

Ο Monfils πραγματοποίησε ένα μεγάλο παιχνίδι, καθώς δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point από τη γραμμή του σερβίς, στη νίκη του με 6-3, 7-6 (5) επί του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Στέφανο, που υπέστη break στο πρώτο κιόλας game, με αποτέλεσμα να είναι πίσω από την αρχή και καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

Παίρνοντας ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα από το καλό του σερβίς, ο Γάλλος δεν κινδύνεψε στο 1ο σετ και το κατέκτησε με 6-3, κάνοντας ακόμη ένα break.

Στο 2ο σετ είχε νωρίς διπλό break point για το 2-0, ο Στέφανος όμως ανταποκρίθηκε σ’ αυτό το δύσκολο σημείο και κράτησε το σερβίς του, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στα επόμενα λεπτά ο Έλληνας πρωταθλητής ισορρόπησε το ματς, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τις απαντήσεις στα σερβίς του Monfils.

Στο tie-break ο Στέφανος είχε τη μεγάλη ευκαιρία, καθώς έκανε πρώτος mini-break, για να προηγηθεί με 5-4. Ο 30χρονος Γάλλος ωστόσο απάντησε με δυο συνεχόμενα mini-break, που του χάρισαν match point, το οποίο και εκμεταλλεύτηκε στο σερβίς του, για να “κλειδώσει” την πρόκριση στα ημιτελικά.

Για πρώτη φορά ο Monfils κέρδισε τον Τσιτσιπά, στη 2η τους συνάντηση. Θυμίζουμε πως ο “Στεφ” είχε κερδίσει την πρώτη τους αναμέτρηση, πριν λίγους μήνες στη Σαγκάη, με 2-1 σετ.

Ο Monfils πήρε την πρόκριση για την ημιτελική φάση του Sofia Open, όπου περίμενε ο Daniil Medvedev, ο οποίος κέρδισε νωρίτερα σήμερα τον Martin Klizan με 6-4, 6-1.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This