Επιλογή Σελίδας

Σε ένα ματς-θρίλερ όπου έσπασαν καρδιές μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο (έξι τέρματα, εναλλαγές συναισθημάτων, ένταση και διαμαρτυρίες), ο Αχιλλέας Νεοκαισάρειας με ψυχή ”χιλίων λεόντων” κατάφερε να πάρει έναν παλικαρίσιο βαθμό στην έδρα του κόντρα στα Μετέωρα (3η ομάδα στην βαθμολογία του πρωταθλήματος) παρότι βρέθηκε δις στην κόλαση! Οι γηπεδούχοι με αστείρευτο πάθος και ατελείωτα ψυχικά αποθέματα κατάφεραν να επιστρέψουν από το 0-2 του 54′ σε 2-2′ στο 72′, δέχθηκαν εκ νέου ”μαχαιριά” από τον αντίπαλό τους στο 81′, όμως στο τελευταίο κυριολεκτικά δευτερόλεπτο του αγώνα πήραν το βαθμό της ισοπαλίας χάρις σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σίμου Παπαδόπουλου! Με αυτό το 3-3 η ομάδα του Ρούλη Παπαδόπουλου έφτασε τους 19 βαθμούς, απέχει πλέον τρεις από την ζώνη ασφαλείας και το θρίλερ της μάχης της παραμονής συνεχίζεται!

Στο 17′ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στο να προηγηθούν αλλά ο Βασιλειάδης σταμάτησε σωτήρια το σουτ του Μαρούδα από κοντινή απόσταση!

Στο 28′ τα Μετέωρα σπατάλησαν μια τεράστια ευκαιρία, όταν ο Ζήσης έκανε την σέντρα από την αριστερή πλευρά και ο αμαρκάριστος Ιωαννίδης που βρέθηκε ολομόναχος μέσα στην καρδιά της περιοχής του Αχιλλέα, έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα ελάχιστα μακριά από το δεξί κάθετο δοκάρι!

Στο 38′ η φιλοξενούμενη ομάδα κατάφερε να ανοίξει τελικά το σκορ στη συνάντηση, όταν έπειτα από αδράνεια της άμυνας του Αχιλλέα να απομακρύνει τη μπάλα, ο Παπαευθυμίου με δεξί σουτ την έστειλε στα δίχτυα βάζοντας την ομάδα του σε θέση οδηγού!

Στο 42′ ο Αποστολίδης εκτέλεσε το φάουλ με τον προωθημένο Τερζή να πιάνει γυριστή κεφαλιά με την τροχιά της μπάλας όμως να μην παίρνει κατεύθυνση προς την εστία.

Το δεύτερο ημίχρονο του ματς επιφύλασσε τις μεγαλύτερες συγκινήσεις για τους φιλάθλους αφού είχε … τα πάντα! Στο 54′ έπειτα από αντεπίθεση της ομάδας από τα Μετέωρα, ο Ιωάννου από τα δεξιά έκανε το γύρισμα προς την μεγάλη περιοχή, με τον Μαρούδα να πιάνει πλασέ εν κινήσει και να νικάει τον Βασιλειάδη για το 0-2 των φιλοξενούμενων!

Ο Αχιλλέας από εκείνο το σημείο και ύστερα κι ενώ ήταν με την πλάτη στον τοίχο κατάφερε να βγάλει τεράστιο εγωισμό και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του ματς! Μόλις δυο λεπτά μετά την ψυχρολουσία, θα έρθει η μείωση του σκορ. Ο Αποστολίδης εκτέλεσε το κόρνερ, ο Τσιμπούκας πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Κατσαμάγκας με την δεύτερη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2!

Στο 72′ η ομάδα του Αχιλλέα θα καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση, με τον Σίμο Παπαδόπουλο να εκτελεί το φάουλ λίγο μπροστά από το κέντρο του γηπέδου και τον Παγωνίδη να εκμεταλλεύεται την αναταραχή μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, σκοράροντας με το δεξί για το 2-2!

Κι ενώ όλα έδειχναν στη Νεοκαισάρεια πως οδεύουμε σε επική ανατροπή των γηπεδούχων ήρθε η ”τουφεκιά” από την πλευρά των φιλοξενουμένων ! Συγκεκριμένα στο 81′ και ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση των παικτών του Γιώργου Τσουκαλίδη, ο Βασιλειάδης απέκρουσε αρχικά το πλασέ του Κιάκου που βρέθηκε σε θέση βολής, όχι όμως και το ”ριμπάουντ” που πήρε ο προωθημένος Ιωαννίδης που έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του (2-3)! Στην εν λόγω φάση οι παίκτες του Αχιλλέα διαμαρτυρήθηκαν σε πολύ έντονο ύφος προς την διαιτητική τριάδα για οφσάιντ των φιλοξενούμενων.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα (90+4′) ο Μαρούδας πέταξε στα σκουπίδια σπουδαία ευκαιρία για να τελειώσει την υπόθεση νίκη για την ομάδα του, όταν από το σημείο του πέναλτι και ύστερα από αντεπίθεση, έστειλε τη μπάλα με κακό τελείωμα πάνω από τα γκολπόστ.

Ένα λεπτό αργότερα η φιλοξενούμενη ομάδα πλήρωσε την αναποτελεσματικότητά της και ο Αχιλλέας τους τιμώρησε όταν κέρδισε πέναλτι έπειτα από χέρι που έκανε ο Γεωργάκης εντός περιοχής! Ο Σίμος Παπαδόπουλος ανέλαβε την ”εσχάτη των ποινών” και ήταν εύστοχος, στέλνοντας από την άλλη γωνιά τον Ζαρόπουλο, με το τελικό 3-3 να αποζημιώνει όλους τους φιλάθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο της Νεοκαισάρειας και να δίνει στον Αχιλλέα έναν πολύτιμο βαθμό στην μάχη της σωτηρίας!

Διαιτητική τριπλέτα: Τακίδης, Ζιγκερίδης, Ιωαννίδης (ΕΠΣ Κιλκίς).

Οι συνθέσεις των ομάδων :

Αχιλλέας Νεοκαισάρειας (Ρούλης Παπαδόπουλος) : Βασιλειάδης, Τσιμπούκας, Δερμίσης, Καταχιώτης (46′ Ναλμπαντίδης), Τερζής (69′ Χαλκίδης), Αποστολίδης, Α.Ίτσιος, Παγωνίδης, Κατσαμάγκας, Σ.Παπαδόπουλος, Κ.Ίτσιος (60′ Μτσεντλισβίλι).

ΑΣ Μετέωρα (Γιώργος Τσουκαλίδης) : Ζαρόπουλος, Ιωαννίδης, Ζήσης, Φορτούνης, Γεωργάκης, Παπαευθυμίου (90′ Αυλέρος), Πολυζόπουλος, Ουζούνογλου (90′ Πίτσιος), Μαρούδας, Κιάκος, Ιωάννου.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This