Επιλογή Σελίδας

Έστω και με λίγο άγχος πήρε αυτό που ήθελε η Νίκη κόντρα στον Αστέρα Ιτέας, του οποίου επικράτησε απόλυτα δίκαια με 1-0 και πάει με το πλεονέκτημα των τριών βαθμών στο ντέρμπι της επόμενης Κυριακής με αντίπαλο τον συμπολίτη Ολυμπιακό. Το μοναδικό τέρμα σημείωσε ο Μαντζίρης, που κατάφερε να σκοράρει και στο τρίτο του παιχνίδι με τα κυανόλευκα στο 6’.  Πλήγμα για τη Νίκη η τέταρτη κάρτα που δέχθηκε ο Μέτσε, που θα στερήσει τη συμμετοχή του στο Clasico του Βόλου.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Αποστολίδη στην εστία, ενώ στην άμυνα με φορά από τα δεξιά προς τ’ αριστερά τοποθετήθηκαν οι Μετούσι, Παπαδήμας, Καντούτσης και Θ. Παπαδόπουλος. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Μέτσε, Τσεμπερίδης, επιτελικός ο Ιορδανίδης, δεξιά ο Κέρι, αριστερά ο Δεμηρτζόγλου, που άλλαξαν κάποια στιγμή πλευρά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Μαντζίρης.

Για τον Αστέρα Ιτέας ο Χάμος ήταν ο γκολκήπερ, δεξιά στην άμυνα ήταν ο Κουτσούμπας και αριστερά ο Αντωνόπουλος, ενώ Ηλιάδης και Ζαννιάς έπαιξαν στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικός μέσος τοποθετήθηκε ο Μαυρόπουλος, ενώ μπροστά του ως εσωτερικοί χαφ αγωνίστηκαν οι Μαλισσόβας και Πρέντι. Στα πλάγια βρίσκονταν οι Κακκάβας αριστερά και Σεΐτι δεξιά, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Αλεξίου.

«Φουριόζα» στο πρώτο δεκάλεπτο η Νίκη

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο πρώτο δεκάλεπτο, κατά το οποίο πέτυχαν το 1-0 και αναζήτησαν κι ένα δεύτερο γκολ. Μόλις στο 1’ από φάουλ που εκτελέστηκε από την αριστερή πλευρά, ο Μαντζίρης έκανε μία δυνατή κεφαλιά πάσα  στο πίσω δοκάρι, βρίσκοντας τον αφύλακτο Τσεμπερίδη, που με πλασέ, χωρίς να σκάσει η μπάλα, έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, χάνοντας μία τεράστια ευκαιρία.

Στο 5’ ο Ιορδανίδης έκανε το σουτ ανάμεσα από πέναλτι και μικρή περιοχή και η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Αυτό εκτελέστηκε από τα δεξιά από τον Κέρι κι στο πρώτο δοκάρι ο Μαντζίρης πρόλαβε τον Ζαννιά και με υποδειγματική κεφαλιά στην απέναντι γωνία έγραψε το 1-0 στο 6’, σκοράροντας για τρίτο συνεχόμενο ματς, από τη στιγμή που ήρθε.

Στο 8’ η μπάλα πήρε φάλτσα στο κόρνερ του Μέτσε από τ’ αριστερά και πήρε φορά προς την εστία, αλλά ο Χάμος απομάκρυνε δύσκολα, ενώ στο 9’ για λίγο δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή σε κενή εστία ο Κέρι μετά από πάσα από τα αριστερά του Θ. Παπαδόπουλου, που συνεργάστηκε άψογα με τον Μαντζίρη.

Από κει και πέρα και μέχρι την ανάπαυλα η Νίκη είχε τον έλεγχο του ματς, αλλά δεν ήταν το ίδιο απειλητική, ενώ ο Αστέρας Ιτέας, που κέρδισε κάποια μέτρα, δεν μπόρεσε να φοβίσει τους γηπεδούχους με κάποια φάση. Τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος αυτή του 41ου λεπτού, όταν το σουτ του Δεμηρτζόγλου από τη δεξιά γωνία απέκρουσε ο Χάμος σε κόρνερ, σε μία νέα σημαντική για τους κυανόλευκους για το 2-0.

Οι φάσεις στην επανάληψη

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς φάσεις και η πρώτη δημιουργήθηκε στο 57’, όταν ο Αλεξίου έκανε τη σέντρα-σουτ από τα αριστερά της περιοχής, που μπλόκαρε ο Αποστολίδης. Η Νίκη απάντησε δύο φορές και ειδικά η δεύτερη φάση χαρακτηρίζεται ως κλασική. Αρχικά στο 59’ ο Μαντζίρης λίγο μέσα από την περιοχή και με όλη την εστία μπροστά έκανε το σουτ, που έσκασε στο έδαφος και απέκρουσε ο Χάμος, ο οποίος ένα λεπτό μετά έσωσε την ομάδα. Βέβαια τον διευκόλυνε σ’ αυτό ο Μέτσε, που μετά τη σέντρα του Ιορδανίδη από τα δεξιά βρέθηκε μόνος με τον γκολκήπερ του Αστέρα, έπιασε το αριστερό πλασέ, αλλά αυτό δεν είχε την απαιτούμενη δύναμη και ο Χάμος απέτρεψε το 2-0.

Ο Μαντζίρης στο 66’ βρέθηκε πολύ κοντά σε ένα δεύτερο προσωπικό γκολ με διαγώνιο σουτ από θέση μέσα δεξιά της περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. To δεύτερο γκολ δεν μπήκε ούτε στο 69’ σε θαυμάσια ατομική προσπάθεια, που κατέληξε σε αριστερό σουτ λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι, με την μπάλα να βρίσκει δίχτυα, αλλά από την εξωτερική πλευρά.

Στο επόμενο δίλεπτο ο Αστέρας Ιτέας έχασε δύο ευκαιρίες και η δεύτερη ήταν μεγάλη. Αρχικά στο 70’ το ωραίο δυνατό σουτ του Κακκάβα από θέση μέσα αριστερό αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Αποστολίδη. Το κόρνερ εκτελέστηκε από τον Γκούρα από αριστερά και ο Ηλιάδης στο πρώτο δοκάρι πήρε την κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα λίγο πάνω από την εστία.

Ο Βουκομάνοβιτς πέντε λεπτά μετά την είσοδό του στο ματς, δηλαδή στο 88’, είχε τη δυνατότητα να «κλειδώσει» τη νίκη για τη βολιώτικη ομάδα, αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Χάμο. Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία στο ματς, που τελείωσε με 1-0 υπέρ της Νίκης

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι (87’ Καρτσαμπάς), Θ. Παπαδόπουλος, Καντούτσης, Παπαδήμας, Δεμηρτζόγλου (78’ Φάμπιο), Μέτσε, Ιορδανίδης (78’ Ντινιωτάκης), Κέρι, Τσεμπερίδης, Μαντζίρης (83’ Βουκομάνοβιτς)

ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ: Χάμος, Κουτσούμπας, Αντωνόπουλος (67’ Μπογκντάνι), Ηλιάδης, Ζαννιάς (56’ Γκούρα), Μαυρόπουλος (74’ Γεωργουσόπουλος), Αλεξίου, Μαλισσόβας, Κακκάβας, Πρέντι Σεΐτι (85’ Σαλιάι)

πηγή: magnesianews.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This