Επιλογή Σελίδας

Το καλοκαίρι του 2005, στις τελευταίες μέρες της μεταγραφικής, η Ρεάλ Μαδρίτης απέκτησε αντί 27 εκατ. ευρώ τον ταλαντούχο δεξιό μπακ, Σέρχιο Ράμος, από την Σεβίλλη. Λίγοι τότε θα μπορούσαν να φανταστούν τι επιτυχίες θα έχει στο μέλλον ο αμυντικός από το Κάμας, τι ρόλο θα παίξει στην ιστορία των Merengues, αλλά και τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα. Σχεδόν 14 χρόνια μετά, ο Ράμος εκτός από τους τίτλους και τις εκατοντάδες συμμετοχές, δεν σταματά ούτε να σκοράρει και έχει γίνει ένας από τους μετρημένους αμυντικούς στον κόσμο που έχει σπάσει το φράγμα των 100 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Στο derbi της Μαδρίτης με την Ατλέτικο σκόραρε από τη βούλα του πέναλτι και έτσι έκανε το 2018-19 την πιο γεμάτη γκολ χρονιά στη μυθική καριέρα του.

ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΣΕΖΟΝ
Το 2013-14 και το 2014-15, ο σήμερα 32χρονος είχε πετύχει από 7 γκολ και το 2016-17 έφτασε για πρώτη φορά ever σε διψήφιο αριθμό τερμάτων [10]. Μετά την κακή παρένθεση με τα 5 γκολ πέρυσι, φέτος πήρε το όπλο του και αναλαμβάνοντας και τις εκτελέσεις πέναλτι ύστερα από την αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο για την Γιουβέντους, έχει ήδη 5 στο πρωτάθλημα και 11 γενικά, επίδοση που είναι η κορυφαία του.

ΓΚΟΛ ΠΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΛΕΤΙΚΟ
Οταν η Ρεάλ πήρε το πέναλτι σε βάρος της Ατλέτικο, ο Ράμος έμοιαζε να είναι ο πιο cool τύπος μέσα στο Wanda Metropolitano. Εστησε την μπάλα, την έστειλε με δύναμη στη γωνία του Γιαν Ομπλακ και για ακόμα μια φορά σκόραρε σε βάρος των Rojiblancos. Πιο συγκεκριμένα, ήταν το πρώτο του γκολ στην La Liga κόντρα στην Ατλέτικο και ήρθε να προστεθεί στη συλλογή του καθώς της έχει βάλει 2 στο Copa del Rey, 2 στο Champions League και ένα στο Super Cup Ευρώπης. Μόνο με αντίπαλο την πρώην ομάδα του, Σεβίλλη, έχει βρει δίχτυα σε όλες τις διοργανώσεις.

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΚΟΡΕΡ ΦΕΤΟΣ
Με το γκολ κόντρα στην ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε, ο Ράμος έκανε δύο πράγματα. Σκόραρε σε βάρος 26ης διαφορετικής ομάδας στην La Liga, στατιστικό που είναι άκρως εντυπωσιακό καθώς κανένας άλλος αμυντικός δεν έχει πετύχει γκολ κόντρα σε περισσότερες από 18 ομάδες, ενώ επίσης έγινε ο 2ος σκόρερ της Ρεάλ μαζί μαζί με τον Μπέιλ, καθώς έχει μπροστά του μόνο τον Μπενζεμά. Ο Ράμος [59] είναι σαφές ότι δεν πρόκειται να σταματήσει να σκοράρει και στην La Liga πλέον έχει στόχο τις δύο πρώτες θέσεις των αμυντικών-σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος, όπου βρίσκονται οι Φερνάντο Ιέρο [105] και Ρόναλντ Κούμαν [67]. No Cristiano? No problem!

Πηγή: Gazzetta – Planet Football

Pin It on Pinterest

Shares
Share This