Επιλογή Σελίδας

Του Αλέξανδρου Σόμογλου

Ανέκαθεν πίστευα ότι το ποδόσφαιρο έχει τη δυνατότητα να επιβιώνει και να αποδίδει δικαιοσύνη ακόμη και σε αθλητικές κοινωνίες, όπως η δική μας, που τρέφονται από το δηλητήριο του παρασκηνίου, του μίσους και του άκρατου φανατισμού.

Απόψε στην Τούμπα το ποδόσφαιρο φρόντισε να φανεί αντάξιο της ιστορικότητας της στιγμής! Το ίδιο το ποδόσφαιρο είναι αυτό που στέφει τον ΠΑΟΚ πανάξιο πρωταθλητή Ελλάδος για τη σεζόν 2018-19! Το ίδιο το ποδόσφαιρο φρόντισε να αποδείξει στο χορτάρι ποια είναι αυτή τη στιγμή η κορυφαία ομάδα στη χώρα!

Και το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου πιστοποίησε την ανωτερότητά του με εκκωφαντικό τρόπο απέναντι σε μια ομάδα που βελτιώνεται διαρκώς, όπως ο φετινός Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς, ήρθε απλά να μας θυμίσει ότι το ίδιο το ποδόσφαιρο μιλάει τις περισσότερες φορές τη γλώσσα της αλήθειας.

Ίσως, τελικά, αυτή να είναι και η μεγαλύτερη διαφορά που χωρίζει τους δύο αποψινούς αντιπάλους. Ο ΠΑΟΚ είναι ήδη μια πολύ καλή ομάδα! Ο Ολυμπιακός προσπαθεί να γίνει μια πολύ καλή ομάδα!

Ο ΠΑΟΚ εξαργυρώνει με το φετινό ιστορικό πρωτάθλημα μια πορεία ετών, με διαρκείς επενδύσεις, εμβολιασμό του αγωνιστικού του DNA με προσωπικότητα και ποιότητα, εντυπωσιακή αναβάθμιση του ρόστερ του και εμπιστοσύνη σε έναν κορμό παικτών και σε έναν δουλευταρά και ικανότατο προπονητή.   

Ο Ολυμπιακός, αντίθετα, πληρώνει τα λάθη μιας διετίας προβληματικών αποφάσεων και διαρκούς υποβάθμισης του ρόστερ του, που έδειξε να λαμβάνει τέλος το καλοκαίρι που μας πέρασε, αλλά ήδη είχε αφήσει πίσω της μεγάλες ανοιχτές πληγές. Μοιραία, λοιπόν, οι «ερυθρόλευκοι» μένουν για δεύτερη σεζόν μακριά από τον τίτλο, παρότι είναι ολοφάνερο ότι έχουν επανέλθει σε μονοπάτι ανάκαμψης.

Πλέον, οι δύο ομάδες έχουν μπροστά τους διαφορετικές αποστολές: Ο ΠΑΟΚ καλείται να απολαύσει προσγειωμένος το νέκταρ του πρωταθλητισμού τις εναπομείναντες αγωνιστικές και να στήσει ένα ιστορικό πάρτι που όμοιο του δεν θα έχει ζήσει ξανά η Θεσσαλονίκη!

Ο Ολυμπιακός καλείται να μην… θολώσει από το βατερλό της Τούμπας, να μην γκρεμίσει ό,τι χτίζει από το ξεκίνημα της σεζόν, να διαχειριστεί τα συναισθήματα απογοήτευσης που δεδομένα θα συνοδεύσουν την αποψινή ήττα  και να δείξει εμπιστοσύνη σε ένα πλάνο που βρίσκεται στη σωστή κατεύθυνση. Ο Μαρτίνς και οι παίκτες του έχουν μπροστά τους, μόλις σε λίγες μέρες, ένα μεγάλο στοίχημα να κερδίσουν, αυτό της συνέχισης της πορείας στο Europa League.

Η βραδιά, όμως, ανήκει στον ΠΑΟΚ! Η χρονιά ανήκει στον ΠΑΟΚ! Και ο «Δικέφαλος» αξίζει να απολαύσει τη σαμπάνια… μέχρι τελευταίας σταγόνας!

ΥΓ: Ο τρόπος με τον οποίο ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε την αποχώρηση του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς αποτελεί παράσημο στο πέτο του Ραζβάν Λουτσέσκου.

ΥΓ2: Αν θέλει κάποιος να αναδείξει τελικά το λιγότερο προβεβλημένο στοιχείο που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του ΠΑΟΚ, όχι μόνο στο αποψινό ντέρμπι, αλλά και σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, αυτό νομίζω ότι εστιάζεται στην μεγάλη διαφορά ποιότητας που χωρίζει την αμυντική γραμμή του ΠΑΟΚ από τις αντίστοιχες των αντιπάλων του. Η τετράδα Μάτος, Βιεϊρίνια, Βαρέλα, Κρέσπο είναι μια από τις κορυφαίες που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια στα ελληνικά γήπεδα!

ΥΓ3: Με τη λέξη «χημεία» ελάχιστα ασχολούμαστε στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πρέπει, όμως, κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι οι ομάδες χτίζονται με χρόνο και υπομονή. Όταν το κατάλαβαν στην Τούμπα, έχτισαν μια πρωταθλήτρια! Αν το καταλάβουν και στον Ολυμπιακό, πιθανότατα να δημιουργήσουν επίσης ένα σύνολο που θα επιστρέψει ξανά στην κορυφή.

Πηγή: Sport DNA

Pin It on Pinterest

Shares
Share This