Επιλογή Σελίδας

Τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα του στα indoor γνώρισε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Damir Dzumhur στον 1ο γύρο του Ρότερνταμ, παρά το γεγονός πως επέστρεψε από πολλές εις βάρος του καταστάσεις.

Ο 20χρονος πρωταθλητής μας κατάφερε να ανακάμψει από το χαμένο 1ο σετ και να καλύψει τη διαφορά του 1-4 στο 3ο σετ, ενώ έσβησε και 2 match point όταν σέρβιρε για την παραμονή του στο τουρνουά, στο 4-5 του 3ου σετ.

Όλα αυτά τον κράτησαν στον αγώνα, δεν κατάφερε όμως να πανηγυρίσει και τελευταίος, καθώς γνώρισε τελικά την ήττα από τον Dzumhur με 6-4, 1-6, 7-5, έπειτα από 1 ώρα και 54 λεπτά στο κεντρικό γήπεδο του Rotterdam Ahoy.

Μετά τον αποκλεισμό του στα προημιτελικά του Sofia Open από τον Gael Monfils, ήρθε άλλη μια ήττα στα ευρωπαϊκά indoor για τον Στέφανο, η 3η του από τον Dzumhur σε 4 συναντήσεις.

Το 1ο σετ είχε αρκετά break εκατέρωθεν, με τον Dzumhur να έχει συνεχώς το πάνω χέρι. Τα break ήταν ισάριθμα με τα κρατήματα σερβίς (από 5), με τον Βόσνιο να προηγείται με 2-1, με 4-3 και με 5-4. Ο Τσιτσιπάς ισοφάρισε στα δυο πρώτα break, απαντώντας για το 2-2 και το 4-4 αντίστοιχα, όμως στο 3ο break δεν είχε απάντηση και με πολύ καλά σερβίς ο Dzumhur έκανε το 6-4, κατακτώντας το 1ο σετ. Ήταν ένα σετ που ολοκληρώθηκε με 15 αβίαστα λάθη από τον Στέφανο, σχεδόν τα τριπλάσια από τον αντίπαλό του, που είχε μόλις 6.

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς ευτύχισε να κάνει ένα γρήγορο break και να βρεθεί μπροστά με 3-0, αφού προστάτευσε το σερβίς του και από δυο break point στο 3ο game. Ο Dzumhur έχασε για λίγο την αυτοσυγκέντρωσή του, δεν ήταν καθόλου ήρεμος και έκανε αρκετά λάθη, με αποτέλεσμα να έρθει ένα ακόμα break για τον Στέφανο, που “καθάρισε” το σετ αφού προηγήθηκε με 5-0.

Το 3ο σετ όμως ήταν πολύ διαφορετικό και ο Στέφανος κλήθηκε να ανατρέψει άλλη μια εις βάρος του κατάσταση, αφού έμεινε πίσω με 1-4. Τα κατάφερε προσωρινά, ισοφαρίζοντας σε 4-4, ενώ κατάφερε να σβήσει και τα 2 match point του Βόσνιου στο 10ο game, για να υπερασπιστεί το σερβίς του και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Δεν έκανε το ίδιο όμως και στο επόμενο game που σέρβιρε για την παραμονή του στο τουρνουά, όταν ο Dzumhur πια απέκτησε τριπλό match point στο 5-6, 0-40 και αξιοποίησε το πρώτο από τα τρια, για να ολοκληρώσει τη μεγάλη νίκη του σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες αγώνα.

Μια ενδιαφέρουσα σύμπτωση είναι πως αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Dzumhur στο 2019, μετά από 3 διαδοχικές ήττες. Ο 26χρονος Βόσνιος είχε πετύχει την αμέσως προηγούμενη νίκη του και πάλι ενάντια στον Στέφανο, τον Οκτώβριο του 2018, στο Masters του Παρισιού.

Αυτός ήταν και ο τελευταίος χρονικά αγώνας για τον 1ο γύρο του ABN AMRO World Tennis Tournament. Στον 2ο γύρο του 500αριού της Ολλανδίας, ο Dzumhur θα αντιμετωπίσει τον Mikhail Kukushkin. 

Ο Τσιτσιπάς θα μεταβεί στη Γαλλία και συγκεκριμένα στη Μασσαλία, όπου έχει ένα ακόμα τουρνουά indoor για να λάβει μέρος, το Open 13, που ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα (18-24 Φεβρουαρίου). Στη συνέχεια θα αφήσει την Ευρώπη για το Ντουμπάι και το Dubai Tennis Championships (25 Φεβρουαρίου – 3 Μαρτίου), πριν ταξιδέψει στην Αμερική για τα πρώτα δυο Masters 1000 της χρονιάς.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This