Επιλογή Σελίδας

Του Χρήστου Σωτηρακόπουλου

Η Άρσεναλ του Ουνάι Έμερι έφυγε με… τσαλακωμένα τα φτερά από τη Λευκορωσία χάνοντας από τη ΜΠΑΤΕ και εξακολουθεί να δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα από τις απαντήσεις που δίνει σε αυτή την πρώτη χρονιά μετά τον Βενγκέρ…

Πρόβλημα με την πρόκριση, λογικά, δεν θα έχει η Άρσεναλ μετά από αυτό το εις βάρος της 1-0, ωστόσο, είναι η εμφάνιση αυτή που προκαλεί προβλήματα και τριγμούς στο οικοδόμημα.

Η συνεχιζόμενη μη χρησιμοποίηση του Ράμσεϊ αλλά και του Εζίλ, θα μπορούσε να είναι δείγμα της επόμενης μέρας της ομάδας, αφού ο ένας θα είναι στη Γιουβέντους του χρόνου και ο άλλος, πάντως, σίγουρα όχι στην Άρσεναλ. Παρ’ όλα αυτά, εφόσον τους έχεις, καλό είναι σε τέτοια παιχνίδια να τους χρησιμοποιείς.

Ένα βασικό πρόβλημα παραμένει πως η ομάδα δεν έχει αγωνιστική ταυτότητα, κάτι που για παράδειγμα το αντιλαμβανόσουν αμέσως στη Λίβερπουλ του Κλοπ, τους πρώτους μήνες της θητείας του Γερμανού στην ομάδα, τη σεζόν 2015-2016.

Τότε, ο Κλοπ με ποδοσφαιριστές που κληρονόμησε από τον Μπρένταν Ρότζερς και στο δρόμο έδειξε ξεκάθαρα πως δεν υπολόγιζε το 80% αυτών των παικτών, έφτασε μέχρι και τον τελικό του Europa League, όπου ηττήθηκε από μια πολύ ανώτερη Σεβίλλη.

Τώρα, ο Έμερι, ειδικά σε μια διοργάνωση στην οποία… αισθάνεται σαν στο σπίτι του, φαίνεται πως έχει βραχυκυκλώσει και έχει εγκλωβιστεί σε διλήμματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα περίμενε κανείς.

Για την Άρσεναλ, κακά τα ψέματα, το να κατακτήσει το Europa League μοιάζει με μονόδρομο αυτή τη στιγμή, όπως έγινε και με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Μουρίνιο πριν από δυο χρόνια, αφού είναι τέτοιος ο ανταγωνισμός που πολύ δύσκολα θα καταφέρουν οι «κανονιέρηδες» να χωθούν στην τετράδα για να βρεθούν στο Champions League την επόμενη σεζόν.

Σαφέστατα, δεν πρόκειται να κριθεί ως προπονητής με τους πρώτους μήνες, ειδικά όταν ακολουθεί έναν τεχνικό που βρισκόταν στη θέση αυτή επί 22 ολόκληρα χρόνια. Βέβαια, πολλές από τις παιδικές ασθένειες της ομάδας σε αυτούς τους πρώτους μήνες του Έμερι, προέρχονται από την εποχή του Αλσατού…

Αν θέλει, όμως, ο Ισπανός τεχνικός το καλοκαίρι να του εμπιστευθούν οι διοικούντες αρκετά χρήματα, τουλάχιστον 120 εκατομμύρια, για να μπορέσει να φτιάξει σιγά – σιγά την Άρσεναλ που έχει στο μυαλό του, οφείλει να δώσει κάποια καλύτερα δείγματα από την έως τώρα εικόνα, σε παιχνίδια εκτός έδρας, που για κάποιο λόγο, η μπάλα «καίει».

Ένα πράγμα που ακόμα δεν έχει λύσει ο Έμερι, είναι να καταλήξει στο μυαλό του ποιο ακριβώς σύστημα και ποιον σχεδιασμό θέλει να παίζει η ομάδα του.

Δεύτερον, πρέπει να καταλάβει πως εάν η ομάδα του δεν σταματήσει να δέχεται γκολ, τότε μπροστά, τα πράγματα θα είναι πάντα δύσκολα. Η αποβολή του Λακαζέτ ήρθε ως αποτέλεσμα του ότι πολλές φορές τρέχει και περιμένει μπάλες που δεν έρχονται με ένα κέντρο που σπάνια έχει μπορέσει να δημιουργήσει παιχνίδι.

Σε ένα γήπεδο όπου πέρυσι με πολλές αλλαγές και με δεύτερη ομάδα, η Άρσεναλ κέρδισε με σκορ 4-2, φέτος έχασε και παρ’ ότι είμαι βέβαιος ότι θα το γυρίσει στη ρεβάνς, δεν παύει να είναι μια πολύ κακή ευρωπαϊκή βραδιά για την ιστορία του συλλόγου, στη Λευκορωσία.

Είναι βέβαιο πως ο Έμερι θέλει ν’ αρχίσει να παίρνει πραγματικά σκληρές αποφάσεις αναφορικά με το ρόστερ του, με σκεπτικό για το καλύτερο για την Άρσεναλ του μέλλοντος, αλλά, υπάρχουν φορές που καλό είναι πρώτα να λύσεις τα προβλήματα του Α και του Β πριν αρχίσει να σκέφτεσαι για το πως θα φτάσεις στο Κ και το Λ.

Και η τωρινή Άρσεναλ, είναι φανερό πως είναι εγκλωβισμένη κάπου ενδιάμεσα…

Πηγή: England 365

Pin It on Pinterest

Shares
Share This