Επιλογή Σελίδας

Ερυθρόλευκο «βάφτηκε» το ντέρμπι του Πανθεσσαλικού το μεσημέρι της Κυριακής, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει τη Νίκη με 2-0, να την πιάνει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής, έχοντας τον πρώτο λόγο στη μεταξύ τους ισοβαθμία κι έτσι να παίρνει προβάδισμα τίτλου, με την ολοκλήρωση της 19ηςαγωνιστικής. Σκόρερ για τους νικητές οι Ζγκούρι (1’) και Οικονομόπουλος (34’), οι οποίοι κατάφεραν να κρατήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα, ακόμα και μετά την αποβολή του Ναζίμ (47’). Δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των κυανολεύκων για τη φάση του πρώτου γκολ, στην οποία ο σκόρερ Ζγκούρι είναι σε θέση οφσάιντ.  Όμως η Νίκη είναι αλήθεια ότι δεν μπόρεσε να αντιδράσει και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι δεν έδειξε καμία από τις αρετές της στον αγωνιστικό χώρο…

Η διάταξη των ομάδων

Ο Περικλής Αμανατίδης, για λογαριασμό του Ολυμπιακού Βόλου, επέλεξε τον Γιακουμή κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Νικολακάκη, αριστερά τον Μπουτζίκο και στο κεντρικό δίδυμο τους Οικονομόπουλο και Ρόκα. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Ναζίμ και Ριζογιάννης, με τον Λώττα να κινείται μπροστά από αυτούς σε ρόλο επιτελικού χαφ. Στις πτέρυγες μεσοεπιθετικά αγωνίστηκαν οι Σερτζίνιο (αριστερά) και Ζγκούρι (δεξιά), με τον Μάντζιο να είναι ο μοναδικός προωθημένος της ερυθρόλευκης επίθεσης.

Από την άλλη, ο Ράτκο Ντόστανιτς, για την τυπικά φιλοξενούμενη Νίκη Βόλου, έδωσε τα γάντια του βασικού πορτιέρε στον Αποστολίδη, σε ρόλο δεξιού οπισθοφύλακα αγωνίστηκε ο Μετούσι, αριστερού ο Θοδωρής Παπαδόπουλος, ενώ τα σέντερ μπακ ήταν οι Παπαδήμας και Καρτσαμπάς. Στην τριάδα των χαφ στον άξονα αγωνίστηκαν οι Ρόβας, Ιορδανίδης και Ταβάρες, με τους δύο πρώτους να έχουν κυρίως ανασταλτικά καθήκοντα, σε αντίθεση με το δεύτερο που ανέλαβε ρόλο οργανωτή στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας του. Κέρι (δεξιά) και Δεμηρτζόγλου (αριστερά) κινούνταν στις πτέρυγες μεσοεπιθετικά, με τον Μαντζίρη να αγωνίζεται σε θέση σέντερ φορ. Ένα πειραματικό σχήμα στον άξονα, μεσοαμυντικά, καθώς εκτός από τη δεδομένη απουσία του Νέτι Μέτσε, ο Σέρβος τεχνικός αντιμετώπισε πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Αλέξανδρο Τσεμπερίδη, ο οποίος ανέβασε πυρετό, λίγες ώρες πριν την έναρξη του ντέρμπι, κι έμεινε εκτός αποστολής.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός έκανε “ονειρικό” ξεκίνημα στο ντέρμπι, προηγούμενος στο σκορ, στην πρώτη του επίσκεψη στα καρέ της Νίκης. Ο Σερτζίνιο κινήθηκε από τα αριστερά και πάσαρε στον Λώττα που περίμενε στον άξονα, εκείνος έβγαλε με πανέμορφη κάθετη πάσα, με το τακουνάκι, τον Ζγκούρι σε θέση τετ-α-τετ με τον Αποστολίδη, με τον μεσοεπιθετικό των ερυθρολεύκων να κερδίζει με ψύχραιμο πλασέ τον πορτιέρε της Νίκης για το 1-0, μόλις στο πρώτο λεπτό!

Μία αμφισβητούμενη, πάντως, φάση που “άναψε τα αίματα” στο ντέρμπι, καθώς ο επόπτης, αρχικά, υπέδειξε πως ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ, όταν δέχθηκε την ασίστ, με τον διαιτητή Καραντώνη, όμως, να παίρνει πάνω του τη φάση και να αποφασίζει πως το γκολ ήταν έγκυρο. Αυτό, όπως ήταν λογικό, προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών της Νίκης, οι οποίοι έπεσαν πάνω στους διαιτητές, προσπαθώντας να τους μεταπείσουν, με τον άρχοντα της αναμέτρησης, όμως, να είναι σίγουρος για την απόφασή του, “δείχνοντας σέντρα”. Παρακολουθώντας προσεκτικά τη φάση, βέβαια, οι διαιτητές έλαβαν τη λάθος απόφαση, με τον Ζγκούρι να είναι ξεκάθαρα μπροστά από τους αμυντικούς, την ώρα που φεύγει η μπάλα από τα πόδια του Λώττα, σε ένα τέρμα για τον Ολυμπιακό, το οποίο δεν έπρεπε να μετρήσει. Ο κ. Καραντώνης, κατά την υπόδειξή του, ανέφερε πως υπήρξε γύρισμα αμυντικού της Νίκης προς την περιοχή, κάτι που δεν ισχύει, βάσει του ριπλέι, καθώς στη μεταβίβαση του Λώττα υπάρχει απλώς κόντρα στα πόδια του Ιορδανίδη και καμία πρόθεση του ποδοσφαιριστή των κυανολεύκων να πασάρει, καθώς δεν είχε τον έλεγχο της μπάλας.

Το παιχνίδι συνεχίστηκε, χωρίς ικανοποιητικό αγωνιστικό ρυθμό. Οι δύο ομάδες είχαν αρκετές ανολοκλήρωτες προσπάθειες να απειλήσουν για κάποιο τέρμα, δίχως επιτυχία, με τους ποδοσφαιριστές να αναλώνονται σε αρκετές προσωπικές μονομαχίες, οι οποίες έφερναν συνεχόμενες εναλλαγές κατοχής. Ένα σουτ του Καρτσαμπά που κόντραρε στον Οικονομόπουλο, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κέρι (6’) και μία ατομική προσπάθεια και γύρισμα του Κέρι στη μικρή περιοχή του Γιακουμή που απομακρύνθηκε από αμυντικούς (13’) ήταν οι μοναδικές «υποψίες» ευκαιριών στα επόμενα λεπτά. Η πρώτη τελική προσπάθεια, μετά το γκολ, ήρθε στο 25’ κι ήταν για λογαριασμό της Νίκης, με τον Κέρι να κινείται από τα δεξιά, εντός περιοχής και να βγάζει τη σέντρα για το κεφάλι του Μαντζίρη, ο οποίος δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Γιακουμή που μπλόκαρε την μπάλα στο κέντρο της εστίας του.

Στη δεύτερη αξιόλογη επίσκεψη του στην μεγάλη περιοχή της Νίκης, ο Ολυμπιακός κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του. Συγκεκριμένα, στο 34’, οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν ένα φάουλ σε καλή θέση για κάποια σέντρα από τα δεξιά, όπως επιτίθεντο. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Λώττας, η οποία εξέθεσε την αμυντική λειτουργία των φιλοξενουμένων, με τον Οικονομόπουλο ανενόχλητος από το ύψος της μικρής περιοχής να στέλνει την μπάλα, με το κεφάλι, στην αριστερή γωνία του Αποστολίδη, για το 2-0 που έθετε γερές και σταθερές βάσεις για το «τρίποντο» του Ολυμπιακού στο παιχνίδι και γι’ αυτό πανηγυρίστηκε έξαλλα από ποδοσφαιριστές και φίλους των ερυθρολεύκων.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με το σκηνικό στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού να μην αλλάζει. Ο προηγούμενος Ολυμπιακός διαχειριζόταν άψογα το υπέρ του σκορ, απέναντι σε μία Νίκη, χωρίς αγωνιστική ταυτότητα και συγκέντρωση, φανερά επηρεασμένη από την τροπή που πήρε η αναμέτρηση από τα πρώτα της κιόλας δευτερόλεπτα.

Η έναρξη της επανάληψης έφερε αλλαγή ισορροπιών στο ντέρμπι. Η Νίκη στο 47′ προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση, με την προσπάθεια μεταβίβασης του Ιορδανίδη να ανακόπτεται αντικανονικά από το χέρι του Ναζίμ. Ο κεντρικός μέσος του Ολυμπιακού αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Καραντώνη, παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια, με τη Νίκη να έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα και περίπου ένα ολόκληρο ημίχρονο να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση. Η εικόνα του παιχνιδιού, μέχρι τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα, πάντως, δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι ψύχραιμος και συγκεντρωμένος, κρατώντας τη Νίκη μακριά από την περιοχή του, παρά την είσοδο και δεύτερου κυανόλευκου σέντερ φορ στο παιχνίδι, του Βουκομάνοβιτς. Στο 62’ η ομάδα του Ράτκο Ντόστανιτς είχε την πρώτη της τελική προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ιορδανίδη να βρίσκει κάθετα, εντός περιοχής, τον Μαντζίρη, ο οποίος από αρκετά πλάγια θέση επιχείρησε ένα σουτ, το οποίο δεν ανησύχησε τον Γιακουμή.

Στο 68’ η Νίκη ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Ζγκούρι πάνω στον Κέρι, εντός περιοχής, με τον Καραντώνη να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Λώττα να πασάρει στον Νικολακάκη, ο οποίος έφτασε μέχρι τα όρια της μεγάλης περιοχής και σούταρε ανενόχλητος, με την μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αποστολίδη.

Στα επόμενα λεπτά, η Νίκη ήταν εκείνη που είχε την μπάλα στην κατοχή της, «φορτώνοντας» την αντίπαλη περιοχή με αρκετούς ποδοσφαιριστές, με τον Ολυμπιακό να περιμένει πίσω από την μπάλα, να αμύνεται μαζικά κι αποτελεσματικά, περιμένοντας καρτερικά μία αντεπίθεση που θα μπορούσε να του δώσει ένα τρίτο τέρμα, το οποίο θα «κλείδωνε» τη νίκη του. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Καραντώνη, δεν υπήρχε καμία επιπλέον αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες, με τον Ολυμπιακό να κερδίζει το παιχνίδι και τους ποδοσφαιριστές του να πανηγυρίζουν έξαλλα την επικράτηση τους, επί της Νίκης, η οποία τους δίνει, πλέον, τον πρώτο λόγο στην «κούρσα» του πρωταθλήματος. Προβληματισμός στους κυανόλευκους, οι οποίοι πρέπει, από ΄δω και στο εξής, να κερδίσουν όλα τα παιχνίδια που απομένουν και να περιμένουν τυχόν «στραβοπάτημα» της ομάδας του Περικλή Αμανατίδη, αν θέλουν να ελπίζουν στην πρώτη θέση και την απευθείας άνοδο.

Ολυμπιακός Βόλου (Αμανατίδης): Γιακουμής, Νικολακάκης (85’ Παπαϊωάννου), Μπουτζίκος, Οικονομόπουλος, Ρόκας, Ναζίμ, Ριζογιάννης, Λώττας (86’ Κόλα), Σερτζίνιο (90’ Σαχινίδης), Ζγκούρι (74’ Φλίγκος), Μάντζιος

Νίκη Βόλου (Ντόστανιτς): Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Καρτσαμπάς, Παπαδήμας, Ρόβας (83’ Τσιώλης), Ιορδανίδης, Ταβάρες (57’ Βουκομάνοβιτς), Κέρι, Δεμηρτζόγλου (73’ Ντινιωτάκης), Μαντζίρης

πηγή: magnesianews.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This