Επιλογή Σελίδας

Διαβάστε το διοικητικό απολογισμός της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Σ. Πιερίας για το χρονικό διάστημα από 1/1/2018 έως 31/12/2018.

Το κείμενο:

Η δεύτερη χρονιά της θητείας μας σας Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Πιερίας αφορά το χρονικό διάστημα από 1/1/2018 έως 31/12/2018. 

Τους πρώτους μήνες του 2018 η Εκτελεστική Επιτροπή έλαβε δύο αποφάσεις για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Η πρώτη να δώσει χρηματική δωρεά των 300,00€ στον σύλλογο για παιδιά με καρκίνο    «Η Λάμψη της Αγάπης»    και η δεύτερη να διοργανώσει ένα ποδοσφαιρικό αγώνα για το Ελληνικό παιδικό χωριό στο Φίλιρο Θεσσαλονίκης, όπου θα μαζεύονταν τρόφιμα. Η δωρεά στην «Η Λάμψη της Αγάπης» έγινε τον Φεβρουάριο και ο φιλανθρωπικός αγώνας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τον Μάρτιο.

Ο τελικός κυπέλου της ΕΠΣ Πιερίας έγινε τον Μάρτιο στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης, μεταξύ των ομάδων ΕΘΝΙΚΟΣ ΝΕΟΥ ΚΕΡΑΜΙΔΙΟΥ και της ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗ ΚΑΡΙΤΣΑΣ. Ένας τελικός που τα αναπτυξιακά τμήματα των δύο φιναλίστ, αλλά και τα χορευτικά τμήματα των πολιτιστικών συλλόγων των δύο χωριών έδωσαν έναν ξεχωριστό γιορτινό τόνο στον θεσμό του κυπέλου. Νικήτρια αναδείχτηκε η Α.Ε. Καρίτσας για πρώτη φορά στην ιστορία της, στην διάρκεια της παράτασης. Με τον Εθνικό Ν. Κεραμιδίου να κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε τελικό κυπέλου.

Τον ίδιο μήνα διοργανώσαμε στο Α’ ΔΑΚ Κατερίνης έναν προκριματικό αγώνα για το πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών ομάδων, μεταξύ της ΕΠΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ και της ΕΠΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Μία ακόμη σημαντική διοργάνωση, ανέλαβε και ολοκλήρωσε με επιτυχία η ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ τον Απρίλιο του. Συγκεκριμένα στο Αθλητικό Κέντρο μας, στην Νέα Έφεσσο, στις 12 και 14 Απριλίου, διεξήχθη η τελική φάση του πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων στην κατηγορία των παίδων. Συμμετείχαν οι ομάδες των ΕΠΣ ΔΡΑΜΑΣ, ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ και ΕΠΣ ΑΘΗΝΑΣ. 

Τον Απρίλιο έγινε η λήξη των πρωταθλημάτων των ανδρικών κατηγοριών και τον Μάιο των αναπτυξιακών τμημάτων. Κατόπιν πραγματοποιήσαμε στο αθλητικό μας κέντρο την Γιορτή του Ποδοσφαιριστή. Μια γιορτή προς τιμή των ποδοσφαιριστών όλων των ηλικιών, αφού αυτοί είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές του αθλήματος που όλοι υπηρετούμε. 

Στα τέλη Μαΐου έλαβε χώρα η Σχολή ανανέωσης ταυτοτήτων προπονητών τριετούς διάρκειας, που συνδιοργανώθηκε με τον Σύνδεσμο Προπονητών Ποδοσφαίρου Πιερίας.

Το πρώτο μισό του Ιουνίου, φιλοξενήσαμε την Β΄ φάση της σχολής προπονητών UEFA Α.

Η λειτουργία των μικτών ομάδων ήταν ένα θέμα που απασχόλησε την Εκτελεστική Επιτροπή. Αποφασίσαμε να αναβαθμίσουμε τις μικτές ομάδες, προκειμένου να βοηθήσουμε να πραγματοποιηθούν οι φιλοδοξίες των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών του νομού μας. Ορίσαμε μια ομάδα ατόμων, από την Εκτελεστική αλλά και εκτός αυτής, ως υπεύθυνα για την λειτουργία των ομάδων. Προσλάβαμε δύο προπονητές, ένα για κάθε τμήμα. Ορίσαμε γραφείο τύπου που να ενημερώνει τον φίλαθλο κόσμο για όλα τα θέματα που αφορούν τις ομάδες αυτές. Υπήρχε βιντεοσκόπηση όλων των αγώνων. Στις γιορτές των Χριστουγέννων αντιπροσωπεία από την Επιτροπή, προπονητές και τους ποδοσφαιριστές, επισκέφτηκαν την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Κατερίνης και μοίρασε δώρα στα παιδιά που νοσηλευόταν εκείνες τις μέρες. 

Την περίοδο του Ιουνίου προβήκαμε σε αλλαγές στα γραφεία της ΕΠΣ. Αλλαγή διαρρύθμισης στους χώρους του γραφείου των εργαζομένων. Διάτρηση του τοίχου για καλύτερη εξυπηρέτηση των παραγόντων και δημιουργία αρχείου σε ειδικούς φακέλους για κάθε έγγραφο που αφορά τα σωματεία μέλη μας.   

Μια πολύ σημαντική επιτυχία της Εκτελεστικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε επίσης τον Ιούλιο ήταν να συμφωνήσει με τον Δήμο Δίου – Ολύμπου ώστε να αναλάβει ο Δήμος να συνάψει σύμβαση με την ΔΕΗ για να έρχεται στο όνομα του ο λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικά να τον πληρώνει.

Πραγματοποιήθηκε η τροποποίηση του καταστατικού της ΕΠΣ στα άρθρα για την αντιπροσώπευση στις Γενικές Συνελεύσεις και για την αλλαγή του μήνα της Τακτικής Συνέλευσης από τον Αύγουστο στον Φεβρουάριο. Με το νέο καταστατικό συμμετείχαν τα μέλη στην Τακτική Γενική συνέλευση του Αυγούστου και με το ίδιο πραγματοποιείτε αυτή η Τακτική Γενική Συνέλευση τον μήνα Φεβρουάριο. 

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση του Αυγούστου και με την δήλωση συμμετοχής των σωματείων στα επόμενα πρωταθλήματα και στο κύπελλο, έγιναν δεκτές οι σημαντικές αλλαγές στα πρωταθλήματα και στο κύπελλο. Αυτές είναι: 

Για το κύπελλο, από την φάση των προημιτελικών ξεκινάνε οι διπλοί αγώνες.

Στην Α και Β ερασιτεχνική υποβιβάζονται και προβιβάζονται τόσες ομάδες, ώστε την επόμενη χρονιά θα συμμετέχουν 14 ομάδες σε κάθε κατηγορία από 16 που ήταν μέχρι και φέτος. 

Και μια πανελλαδική πρωτιά, η δημιουργία Β’ ομάδων. Με πρώτες την Α.Ε. Καρίτσας και τον Πιερικό. 

Στο τέλος Αυγούστου αποχώρησε από την ΕΠΣ Πιερίας ο εργαζόμενος επί σειρά ετών Τίγκας Αριστοτέλης. Απουσίαζε από την εργασία του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έτσι θεωρήσαμε πως αποχώρησε οικιοθελώς και κάναμε τις απαραίτητες ενέργειες για να προασπίσουμε τα συμφέροντα της ΕΠΣ. Τους επόμενους μήνες μας έστειλε εξωδίκως πως η απουσία του οφειλόταν σε πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας. Ακλουθώντας τις οδηγίες της νομικής μας υπηρεσίας, κάναμε κάθε ενέργεια προς όφελος της ΕΠΣ και τελικά ο Άρης αποχώρησε οριστικά από την ΕΠΣ Πιερίας.

Μια ακόμη εξίσου σημαντική συμφωνία, που κατάφερε η Εκτελεστική Επιτροπή ήταν αυτή με τον διαιτητή Θεοχάρη Αθανάσιο, ο οποίος τελεσίδικα δικαιούταν από την ΕΠΣ Πιερίας το ποσό των 18.386,02€ με τους νόμιμους τόκους, ήταν να συμβιβαστεί μαζί του στο ποσό των 14.000,00€. Από αυτό έμεινε υπόλοιπο 3.200,00€.

Ακόμη μια εκδήλωση μας ανατέθηκε από την ΕΠΟ στον μήνα Οκτώβριο. Το Grassroots. Η Σιδηροπούλου Μέλα το πρώτο μέλος γυναίκα στην ΕΠΣ Πιερίας, με την βοήθεια του Τσακνάκη Δημήτρη διοργάνωσαν μια πάρα πολύ ωραία εκδήλωση. Η κα Σιδηροπούλου φρόντισε και πραγματοποίησε με την παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας, πατέρα Γεώργιου, τα θυαρανοίξια από το εκκλησάκι της ΕΠΣ Πιερίας Άγιοι Θεόδωροι. Το εκκλησάκι που την κατασκευή του την άρχισε η προηγούμενη Εκτελεστική Επιτροπή και η δική μας το ολοκλήρωσε. 

Με προσεκτικές κινήσεις και χωρίς καμία απολυτός οικονομική επιβάρυνση, καταθέσαμε ένα φάκελο με τίτλο εκσυγχρονισμός υφιστάμενων χώρων στο Αθλητικό Κέντρο Νέας Εφέσου με προϋπολογισμό 980.455,57€ με ΦΠΑ ένταξη στο πρόγραμμα Φιλόδημος και πήρε αριθμό έγκρισης 34/2018.

Τον Οκτώβριο επίσης αποφάσισε η ΕΠΟ να διοργανώσει τον Ιανουάριο του 219, Σχολή προπονητών  UEFA C, στην Πιερία. Ένα αίτημα μας, που έκανε δεκτό η ΕΠΟ, προκειμένου να δώσουμε την δυνατότητα σε πολλούς που θέλουν να πιστοποιηθούν από την ΕΠΟ ως προπονητές ποδοσφαίρου. Και πραγματικά πάνω από 30 άτομα από την Πιερία συμμετείχαν στην σχολή αυτή.

Τον Νοέμβριο ανέλαβε εταιρία ορκωτών λογιστών να ελέγξει τις χρονιές που διοικούσε η προηγούμενη Εκτελεστική Επιτροπή, σύμφωνα με την εντολή που μας είχε δοθεί στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Δεκεμβρίου 2017. Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και θα ακολουθήσουν οι νόμιμες ενέργειες, ώστε να απαλλαγεί η ΕΠΣ Πιερίας από το υποτιθέμενο δάνειο του προηγούμενου προέδρου, αλλά και από κάθε άλλη ευθύνη που αφορά τις πράξεις της προηγούμενης Εκτελεστικής Επιτροπής.

Η Επιτροπή διαιτησίας σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διαιτητών, διοργάνωσε τον τελευταίο μήνα του χρόνου, μια νέα σχολή διαιτησίας.

Στο τέλος άφησα για να σας αναφέρω την φοβερή προσπάθεια που έκανε ο Τσακνάκης Δημήτρης και διοργάνωσε το καλύτερο πρωτάθλημα των αναπτυξιακών τμημάτων που έγινε ποτέ. Με τους περισσότερους διεξαχθέντες αγώνες. Με τις λιγότερες αναβολές. Με τα λιγότερα προβλήματα. Με ένα ευχάριστο κλίμα να επικρατεί κάθε Σαββατοκύριακο στο Αθλητικό Κέντρο. Που κάνουν το ποδόσφαιρο μια πραγματική γιορτή. 

 

Για  την Εκτελεστική Επιτροπή

Ο Πρόεδρος               Ο Γ. Γραμματέας
Αστέριος Κ. Τόκας               Δημήτριος Β. Τσακνάκης

Pin It on Pinterest

Shares
Share This