Επιλογή Σελίδας

O Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 σετ τον Mikhail Kukushkin μετά από έναν κλειστό τελικό στο Open 13 και έγινε ο νέος πρωταθλητής της Μασσαλίας, κατακτώντας τον 2ο τίτλο του στο tour!

O Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε έναν πολύ καλό αγώνα στον μεγάλο τελικό του Open 13, κέρδισε τον Mikhail Kukushkin με 7-5, 7-6 (5) και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο ATP 250 τουρνουά της Μασσαλίας.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Μετά το Stockholm Open στην Στοκχόλμη της Σουηδίας, ο Στέφανος κατέκτησε άλλο ένα 250άρι indoor τουρνουά στη Μασσαλία της Γαλλίας και μετράει πλέον 2 τίτλους στο ATP Tour, βελτιώνοντας ταυτόχρονα και το ρεκόρ του σε τελικου σε 2-2 νίκες.

Ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας για τον Στέφανο, που υποχρεώθηκε να παίξει με πολύ περισσότερα slice απέναντι στον Kukushkin, ενώ ξεκάθαρη ήταν και η κόπωσή του, από τα συνεχόμενα παιχνίδια που έδωσε όλες αυτές τις εβδομάδες της indoor season.

O 20χρονος Έλληνας τενίστας πάντως τελείωσε το ματς με 14 άσους, κέρδισε τους 41 από τους 49 πόντους στα πρώτα του σερβίς και έσωσε τα 3 από τα 4 break point που αντιμετώπισε.

Στο 1ο σετ δεν απειλήθηκε με break point και έκανε το μοναδικό break στο 12ο game, για να το κατακτήσει με 7-5.

Στο 2ο σετ ο πρωταθλητής μας αντιμετώπισε δυσκολίες, καθώς ο Kukushkin έκανε το πρώτο του break στον τελικό και προηγήθηκε με 3-2. Στη συνέχεια ο 31χρονος έσβησε 2 break points και έκανε το 4-2, ενώ λίγο έλειψε να κάνει και το double break, αφού είχε διπλό break point στο 2-4, 15-40.

Ο Στέφανος έμεινε στο σετ, δεν έχασε την ψυχραιμία του και κράτησε το σερβίς του για να μειώσει σε 4-3. Ένα πολύ σημαντικό game όπως αποδείχτηκε, αφού λίγο αργότερα του παρουσιάστηκε η ευκαιρία για να επιστρέψει στο σετ και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Το σετ οδηγήθηκε στο tie-break, όπου και οι δυο παίκτες υπερασπίστηκαν πολυ καλά τα σερβίς τους, μέχρι τον 11ο πόντο, όταν ο Στεφ έκανε το μοναδικό mini-break, πέρασε μπροστά με 6-5 και εκμεταλλεύτηκε το πρώτο του championship point, για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του σε 1 ώρα και 59 λεπτά αγώνα.

Από αύριο, ο Στέφανος θα φιγουράρει στο Νο. 11 της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας τον περσινό πρωταθλητή του Open 13, Karen Khachanov. Θα μειώσει μάλιστα σημαντικά τη διαφορά του από το Top 10 και τον 10ο της κατάταξης, Marin Cilic, στους 130 βαθμούς, καθώς θα φτάσει τους 2.965, ενώ ο Kροάτης έχει 3.095.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This