Επιλογή Σελίδας

Ακόμα ένα βήμα προς τον τίτλο και την άνοδο έκανε ο Ολυμπιακός Βόλου στην Καρδίτσα, κερδίζοντας με 0-1 τον Απόλλωνα Μακρυχωρίου, στο πλαίσιο της 20ηςαγωνιστικής του τέταρτου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Σκόρερ ο Μάντζιος στο 53’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος. Ο 35χρονος φορ έβαλε το τέταρτο γκολ σε τέσσερα ματς με τους ερυθρόλευκους και το τρίτο με πέναλτι, που παίρνει ο ίδιος. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να προηγηθούν πιο νωρίς στις  τρεις μεγάλες ευκαιρίες του πρώτου μέρους, ενώ είχαν τις φάσεις και για το 0-2. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι γηπεδούχοι, με τον Τζήλο να αποβάλλεται στο 82’.

Η διάταξη του Ολυμπιακού

Ο Περικλής Αμανατίδης επέλεξε, για το αρχικό σχήμα του Ολυμπιακού, τον Γιακουμή κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Νικολακάκη, αριστερά τον Μπουτζίκο και στο κεντρικό δίδυμο τους Οικονομόπουλο και Ρόκα. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Ριζογιάννης και Κόλα, με τον Λώττα να κινείται μπροστά από αυτούς στον άξονα, σε ρόλο επιτελικού χαφ. Στις πτέρυγες μεσοεπιθετικά αγωνίστηκαν οι Σερτζίνιο (αριστερά) και Φλίγκος (δεξιά), με τον Μάντζιο να είναι ο μοναδικός προωθημένος της ερυθρόλευκης επίθεσης.

Το πρώτο μέρος

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση, δημιουργώντας την πρώτη του καλή στιγμή για τέρμα, μόλις στο πρώτο λεπτό. Ο Λώττας εκτέλεσε το κόρνερ, οι αμυντικοί των γηπεδούχων δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν, με τον Κόλα να βρίσκεται με την μπάλα στα πόδια, σε αρκετά πλεονεκτική θέση, εντός περιοχής, το πλασέ του, όμως, πέρασε πάνω από τα δοκάρια της εστίας του Γεωργατζά.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να προσπαθούν για ένα τέρμα νωρίς στο παιχνίδι, προκειμένου να απλοποιήσουν την υπόθεση νίκη στην Καρδίτσα κι έφτασαν κοντά στο να το πετύχουν, με δύο κλασικές ευκαιρίες, σε διάστημα δύο λεπτών, στα επόμενα λεπτά. Στο 12′, ο Λώττας έβγαλε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι για τον Φλίγκο, η κεφαλιά του οποίου απομακρύνθηκε σε κόρνερ από τον Γεωργατζά. Το κόρνερ εκτελέστηκε ξανά από τον Λώττα κι ύστερα από φάση διαρκείας, ο Μάντζιος στο 13’ από αρκετά καλή θέση, εντός περιοχής, επιχείρησε μία κεφαλιά, η οποία πέρασε λίγο άουτ. Στο 25’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν νέα σπουδαία ευκαιρία με τον Μάντζιο. Ο Νικολακάκης έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα, με τον έμπειρο σέντερ φορ του Ολυμπιακού να επιχειρεί την προβολή προς την εστία, με τον Γεωργατζά να απομακρύνει δύσκολα και τους αμυντικούς του Απόλλωνα, στη συνέχεια να απομακρύνουν σε κόρνερ.

Ο βαρύς αγωνιστικός χώρος ευνοούσε τον Απόλλωνα, ο οποίος περίμενε τον Ολυμπιακό πίσω από την μπάλα και κρατούσε πεισματικά το “μηδέν”, με τους ερυθρόλευκους να προσπαθούν συνεχώς να βρουν χώρους στην καλά θωρακισμένη αμυντική γραμμή των γηπεδούχων. Στο 44′ υπήρξε η τελευταία αξιόλογη προσπάθεια του Ολυμπιακού να προηγηθεί, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λώττα, από εξαιρετικό σημείο, να περνά εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γεωργατζά. Το τελευταίο σφύριγμα του κ. Σιδηρόπουλου για το πρώτο μέρος έφερε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 0-0, καθώς  η βολιώτικη ομάδα μετέτρεψε τα πρώτα 45′ σε παράσταση για έναν ρόλο, με την ουσία, δηλαδή το γκολ, όμως, να λείπει.

Η επανάληψη

Με την έναρξη της επανάληψης, το σκηνικό δεν άλλαξε. Ο Ολυμπιακός μπήκε “φορτσάτος” στο γήπεδο, συνέχισε να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού, επιχειρώντας να φτάσουν άμεσα σε ένα τέρμα. Από την άλλη, ο Απόλλων συνέχισε να αμύνεται μαζικά, αλλά επιτυχημένα, χωρίς τη διάθεση να απειλήσει, περιοριζόμενος στα ανασταλτικά του καθήκοντα.

Στο 52′, τελικά, οι ερυθρόλευκοι βρήκαν τον τρόπο να λύσουν τον “γόρδιο δεσμό”, με τον Βαγγέλη Μάντζιο να κερδίζει πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο ίδιος εύστοχα για το 0-1, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να αφιερώνει το τέταρτο τέρμα του με τη νέα του ομάδα στους Βολιώτες εκδρομείς που ταξίδεψαν στην Καρδίτσα. Το πέναλτι πάντως αμφισβήτησαν οι γηπεδούχοι, αλλά φυσικά δεν άλλαξε κάτι στην απόφαση του κ. Σιδηρόπουλου.

Αμέσως μετά το προβάδισμά του, ο Ολυμπιακός δεν έχασε τη συγκέντρωσή του, παρέμεινε προσηλωμένος στο αγωνιστικό του πλάνο, διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπάθησε να διπλασιάσει τα τέρματά του, προκειμένου να “κλειδώσει” τη νίκη του. Στο 62′ ο Φλίγκος λίγο έλειψε να χρηστεί σκόρερ με εντυπωσιακό τρόπο, το ανάποδο ψαλίδι του, όμως, πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γεωργατζά.

Στη συνέχεια, ο ρυθμός στην αναμέτρηση έπεσε. Ο Ολυμπιακός διαχειριζόταν την υπέρ του κατάσταση, δίχως να δημιουργεί περαιτέρω ευκαιρίες για γκολ, ενώ ο Απόλλων πήρε την μπάλα στα πόδια του, επιχειρώντας, δίχως επιτυχία, να απειλήσει. Οι όποιες ελπίδες των γηπεδούχων εξανεμίστηκαν στο 82’, όταν ο Τζήλος αποβλήθηκε από τον κ. Σιδηρόπουλο με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ύστερα από ανατροπή του πάνω στον Σερτζίνιο.

Στο 90’ ο Ολυμπιακός έχασε σπουδαία ευκαιρία για το 0-2. Λώττας και Σαχινίδης συνδυάστηκαν όμορφα, με τον δεύτερο να επιχειρεί ένα σουτ, το οποίο απομάκρυνε με δυσκολία ο Γεωργατζάς σε κόρνερ.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε, με τον Ολυμπιακό να φεύγει από την Καρδίτσα με ένα σπουδαίο «διπλό» στις αποσκευές του. Οι ερυθρόλευκοι ήταν ανώτεροι καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, άργησαν να βρουν την ουσία, αλλά ο Μάντζιος, για ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι, είχε τη λύση για την ομάδα του, η οποία «αγκαλιάζει» τον τίτλο και την άνοδο.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙΟΥ: Γεωργατζάς, Δ. Τεντολούρης (84’ Γκίκα), Τζηλός, Ισούφης (72’ Μυργιώτης), Τσιάτας (83’ Τσιχαράπης), Κοντοβάς, Κατσιγιάννης, Κοτσοβός, Καρβούνης, Α. Τεντολούρης, Κόκκινος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Γιακουμής, Νικολακάκης, Μπουτζίκος, Οικονομόπουλος, Ρόκας, Ριζογιάννης, Κόλα (90’ Καμπλιώνης), Σερτζίνιο (86’ Παπαϊωάννου), Φλίγκος (73’ Σκοπελίτης), Λώττας, Μάντζιος (86’ Σαχινίδης)

πηγή: magnesianews.gr

Pin It on Pinterest

Shares
Share This