Επιλογή Σελίδας

Ο χρόνος της μετάβασης από τη Μασσαλία στο Ντουμπάι ήταν ελάχιστος, οι διαφορές των συνθηκών μεγάλες, ωστόσο τίποτα απ’ όλα αυτά δεν εμπόδισαν τον Στέφανο Τσιτσιπά να πανηγυρίσει την 5η του διαδοχική νίκη στο tour.

Έστω κι αν αντιμετώπισε δυσκολίες, ο 20χρονος Έλληνας τενίστας, δυο μέρες μετά την κατάκτηση του Open 13, επιβλήθηκε του Matthew Ebden με 6-4, 3-6, 6-3 και προκρίθηκε στη φάση των “16” του Dubai Tennis Championships.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Παρόλο που είχε μόνο μια μέρα για να ξεκουραστεί από τη Μασσαλία – και αυτή ταξίδεψε για το μακρινό (από τη Γαλλία) Ντουμπάι, ο Στέφανος έκανε ένα εντυπωσιακό πρώτο σετ στο τουρνουά του Εμιράτου.

Με 12 winners και μόνο 5 αβίαστα λάθη, κέρδισε τους 20 από τους 21 πόντους στα 5 service games του και “έσπασε” μια φορά τον Αυστραλό, όταν έκανε το 3-2 στο 5ο game.

Στο 2ο σετ τα πράγματα άλλαξαν, με τον Τσιτσιπα να δείχνει μια χαλάρωση και τον Ebden να την αξιοποιεί στο έπακρο. Στο 6ο game, κι αφού νωρίτερα είχε 2 χαμένα break point, ο Αυστραλός έκανε το πρώτο του break στο ματς, για να προηγηθεί με 4-2. Στη συνέχεια δεν δυσκολεύτηκε να κλείσει το σετ, στα 9 games.

Στο 3ο σετ ο Στέφανος έκανε το break για το 2-0, ο Ebden όμως ισοφάρισε σε 2-2. Ο Στέφανος δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος, κατάφερε όμως σε εκείνο το κρίσιμο σημείο να κάνει ένα σημαντικό σερί 11 διαδοχικών πόντων, που τον έφεραν μπροστά με 4-2, 40-0 και λίγο αργότερα με 5-2.

O Aυστραλός πήρε ιατρικό τάιμ άουτ εξαιτίας μιας ενόχλησης που είχε στον αριστερό αστράγαλό του. Αυτό δεν άλλαξε τη ροή του παιχνιδιού και ο πρωταθλητής μας σέρβιρε με επιτυχία για την πρόκριση και το 6-3 στο 9ο game, έπειτα από 1 ώρα και 44 λεπτά συνολικού αγώνα.

Σε πρώτη φάση ο Στέφανος θέλει να βελτιώσει την περσινή του πορεία ως τα προημιτελικά του Ντουμπάι, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μετά την ήττα του Marin Cilic απο τον Gael Monfils, κρατάει και την τύχη του στα χέρια του, για να μπει στο Top 10 την επόμενη εβδομάδα!

Για να καταφέρει να πετύχει από τώρα και τον 2ο από τους 3 μεγάλους στόχους που έχει θέσει γι’ αυτή τη χρονιά (οι άλλοι είναι ένας ημιτελικός Grand Slam και η πρόκριση στο ATP Finals του Λονδίνου), θα χρειαστεί να πετύχει άλλες 3 νίκες στο Ντουμπάι, δηλαδή να προκριθεί στον τελικό του Dubai Tennis Championships.

Η πρώτη από τις τρεις, θα πρέπει να είναι ενάντια στον Egor Gerasimov, τον οποίο θα αντιμετωπίσει αύριο, στις 16:00 περίπου ώρα Ελλάδας. Ο Λευκορώσος ξεκίνησε από τα προκριματικά στο τουρνουά και σήμερα κατάφερε να αποκλείσει και τον Robin Haase, με 7-6 (2), 7-6 (5).

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This