Επιλογή Σελίδας

Έπεσε η αυλαία των προκριματικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου για την Εθνική Ελλάδος τη περασμένη Κυριακή, με τη χώρα μας να έχει τσεκάρει εδώ και καιρό το εισιτήριο της για τη τελική φάση, παίρνοντας όχι μόνο τη 1η θέση του ομίλου της με ρεκόρ 11-1 αλλά να ανεβαίνει και ψηλά στο FIBA Ranking – (8η θέση) – με αποτέλεσμα να είναι και επικεφαλής ομίλου, αποφεύγοντας “μεγαθήρια” τουλάχιστον στη πρώτη φάση, στη κλήρωση για τα τελικά που θα γίνει τώρα το Μάρτιο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ήταν ένα μεγάλο ταξίδι για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, από τον Νοέμβριο του 2017 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2019.

Η διαμάχη FIBA – Euroleague – NBA, έφερε αβεβαιότητα και ανησυχία στο στρατόπεδο της Εθνικής πριν την έναρξη των προκριματικών, αφού θα ήταν αντιμέτωπη με μια πρωτόγνωρη κατάσταση.

Ήταν πλέον αναμενόμενο ότι η Ελλάδα θα έπαιζε τους περισσότερους (όλους σχεδόν) αγώνες της με παίχτες από το “Β-C Pot” της. Βέβαια αποδείχτηκε στη συνέχεια ότι απ’ όλες τις χώρες που αγωνίστηκαν στα Qualifiers, αυτή που έδειξε ότι έχει μέλλον και βάθος στις δεξαμενές της είναι η Ελλάδα.

Δυστυχώς βέβαια μέσα σε έναν “πόλεμο” υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.

Παραδείγματος χάρη η Ευρώπη…

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία αλλά και η σταθερή δύναμη Κροατία όπως και η ανερχόμενη μαχήτρια Λετονία θα απουσιάσουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, πληρώνοντας το μάρμαρο για τις απουσίες παιχτών τους – μεγάλης κλάσης από το NBA κυρίως αλλά και της Euroleague.

Στις ευχάριστες εκπλήξεις πάλι, θα δούμε στη Κίνα τη Πολωνία αλλά και το Μαυροβούνιο που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε τελικά FIBA World Cup ως ανεξάρτητο κράτος.

Στα δικά μας τώρα για να μη ξεφεύγουμε…

Γνωρίζοντας ότι η φανέλα αυτή είναι βαριά, 30 παίχτες και προπονητικό επιτελείο ήταν απόλυτα σοβαροί και δεν άφησαν για κανέναν περιθώρια να αμφισβητήσουν την αξία της.

Πλέον έχουν ανοίξει για τα καλά οι συζητήσεις για τη τελική 12άδα αλλά και με το αν θα έρθει τελικά ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να παίξει για την Ελλάδα.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι πρώτα…

Αν δεν έρθει ο Γιάννης στη Κίνα τότε η Εθνική πιθανόν θα έχει ταβάνι τα νοκ-άουτ, βαριά τα προημιτελικά, ότι roster και να έχει.

Μη ξεχνάμε ότι μιλάμε για το FIBA World Cup που θα γίνει μάλιστα στη Κίνα, σε μια εμπορική αγορά κυρίως για το NBA, οι καλύτεροι παίχτες όλου του κόσμου θα είναι εκεί, τουλάχιστον όσοι – που οι χώρες τους κατάφεραν να πάρουν τη πρόκριση για τα τελικά.

Η Ελλάδα για να ξανακάνει την υπέρβαση στην ιστορία της σε τελικά διοργάνωσης, πρέπει να έχει όλα τα μεγάλα όπλα της διαθέσιμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τουλάχιστον όσοι θα είναι υγιείς και θα μπορούν να δώσουν το παρών.

Ξεκινώντας από τον καταλύτη της Εθνικής Ομάδας που ακούει στο όνομα «Greek Freak».

Θέλω να πιστεύω ότι ανάλογα στο κυνήγι που κάνει φέτος ο Γιάννης για τον τίτλο του MVP αλλά και οι Bucks οι οποίοι θέλουν να πάνε όσο πιο καλά μπορούν στα Playoffs του NBA, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η συμμετοχή του Γιάννη στο FIBA World Cup – Όπως σίγουρα θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο αν όχι τον σημαντικότερο, το management και η εμπορική αγορά της Κίνας η οποία είναι πολύ μεγάλη όπως προανέφερα.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Με βάση λοιπόν όλα τα παραπάνω θέλω να είμαι αισιόδοξος ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι στην αποστολή της Εθνικής μας Ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Φυσικά, να έχει την υγεία του πάνω από όλα και κυρίως να ‘ναι καλά το περιβόητο και χιλιοειπωμένο «γόνατο» του.

Θέλω να πιστεύω επίσης ότι όσα διαδραματίζονται αυτή τη στιγμή μέσα στην ΕΟΚ, τη κόντρα Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού και η φημολογούμενη αποχώρηση της πρώτης από τη Basket League για την Αδριατική Λίγκα, να μην επηρεάσουν τις επιλογές και το κλίμα μεταξύ των παιχτών της Εθνικής Ομάδας και να μείνει όσο γίνεται απ’ έξω όλη η κατάσταση αυτή από αυτό που εμείς ονομάζουμε «Επίσημη Αγαπημένη».

Όσο αναφορά τις 12άδες ο καθένας έχει τη δική του άποψη. Αν θα πάμε με 2 center ή με 4 guard και τα κλασσικά λεγόμενα που λέγονται κάθε φορά πριν από κάθε μεγάλη διοργάνωση, στη προεπιλογή παιχτών για την Εθνική Ομάδα Μπάσκετ.

Ο κ. Θανάσης Σκουρτόπουλος θα επιλέξει τη καλύτερη 12άδα σε ένα mix λογικών και συναισθηματικών επιλoγών παιχτών.

Έτσι, αν είναι ΟΛΑ και ΟΛΟΙ καλά πιστεύω ότι το μοτίβο της 12άδας με εναλλακτικές που θα επιλέξει ο ομοσπονδιακός μας προπονητής θα είναι η εξής:

  • Καλάθης
  • Σλούκας
  • Λαρεντζάκης
  • Κόνιαρης – (Dorsey ή Γκίκας)
  • Πρίντεζης
  • Παπανικολάου
  • Παπαπέτρου
  • Θανάσης Αντετοκούνμπο
  • Βασιλόπουλος – (Μήτογλου ή Μαργαρίτης)
  • Γιάννης Αντετοκούνμπο
  • Μπουρούσης
  • Κουφός – (Παπαγιάννης ή Όγκαστ)

Έτσι θα φτιαχτεί περίπου πάνω-κάτω η παραπάνω 12άδα της Ελλάδας για το FIBA World Cup.

Μακάρι να είμαστε καλά μέχρι τότε και εμείς και αυτοί…

Έχει ανάγκη ο κόσμος να ξαναβγεί στους δρόμους ειδικά σε αυτές τις εποχές που ζούμε και που φοβόμαστε να πούμε ότι αγαπάμε τη χώρα μας γιατί θα μας περάσουν για κάτι άλλο…

-ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ –

Να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα ξανά…

Να αρνηθούμε για ακόμη μια φορά απέναντι στη μοίρα μας…

Pin It on Pinterest

Shares
Share This