Επιλογή Σελίδας

O Στέφανος Τσιτσιπάς πήρε μια άνετη πρόκριση για τα προημιτελικά του Dubai Tennis Championships, καθώς κέρδισε μέσα σε 57 λεπτά τον Egor Gerasimov και απέχει πλέον 2 νίκες από το Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ο Τσιτσιπάς επιβλήθηκε του Λευκορώσου qualifier με 6-3, 6-1 σε λιγότερο από μια ώρα και προκρίθηκε με συνοπτικές διαδικασίες στα προημιτελικά του Dubai Tennis Championships, ισοφαρίζοντας την περσινή του πορεία στο Ντουμπάι.

Αύριο, θα αντιμετωπίσει τον Hubert Hurkacz, τον οποίο είχε κερδίσει πριν μια εβδομάδα στη Μασσαλία, για μια θέση στα ημιτελικά του τουρνουά. Θυμίζουμε πως αν μπει στον τελικό του Ντουμπάι, θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την είσοδό του στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης!

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Το γεγονός πως δεν χρειάστηκε να μείνει πολύ ώρα στο γήπεδο είναι αρκετά σημαντικό για τον Στέφανο, που δε δαπάνησε αρκετή ενέργεια. Θυμίζουμε πως αυτή είναι η 4η διαδοχική εβδομάδα που αγωνίζεται σε διαφορετικό τουρνουά, ενώ η προηγούμενη ήταν και μια γεμάτη εβδομάδα, αφού έδωσε 4 αγώνες στη Μασσαλία και κατέκτησε το Open 13.

Σε αντίθεση με τον χθεσινό του αγώνα, στον οποίο χρειάστηκε 3 σετ μέχρι να κάμψει την αντίσταση του Matthew Ebden, σήμερα πήρε μια πολύ γρήγορη πρόκριση, χάνοντας μόλις 4 games από τον Gerasimov, που μέχρι στιγμής διένυε μια εντυπωσιακή πορεία στο Ντουμπάι.

Από την αρχή ο Στέφανος ήθελε να επιβάλλει τον δικό του ρυθμό και μπορεί να έχασε 3 break point στο 2ο game, αυτό όμως δεν τον πτόησε να κάνει τελικά το γρήγορο break στο 4ο game για το 3-1. Δεν απειλήθηκε σε κανένα service game του και χωρίς να χάσει πόντο στο 9ο game, διαμόρφωσε το 6-3.

Στο 2ο σετ το break ήρθε ακόμα πιο γρήγορα για τον Έλληνα παίκτη, που έκανε το 2-0. Στα τελευταία λεπτά έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του, κάνοντας άλλα 2 break, στο 5ο (4-1) και στο 7ο game (6-1).

Έχοντας τα προγνωστικά με το μέρος του, ο Στέφανος θα επιχειρήσει να κάνει το 3 στα 3 αύριο ενάντια στον Hurkacz, τον οποίο είχε κερδίσει και στο Μιλάνο για το Next Gen ATP Finals. Αν τα καταφέρει, θα φτάσει τις 7 διαδοχικές νίκες στο tour και θα προκριθεί στον 3ο του ημιτελικό για το 2019, μετά το Australian Open και το Open 13.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This