Επιλογή Σελίδας

O Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε για 2η φορά μέσα σε 8 μέρες τον Hubert Hurkacz, εξασφάλισε ένα εισιτήριο για την ημιτελική φάση του Dubai Tennis Championships και απέχει μια νίκη από την πρώτη του είσοδο στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης!

Ο Τσιτσιπάς επιβλήθηκε με 7-6 (4), 6-7 (1), 6-1 του 22χρονου Πολωνού, τον οποίο είχε κερδίσει και την προηγούμενη εβδομάδα στη Μασσαλία. Στο μεγαλύτερο μέρος του 2ου σετ ο Έλληνας παίκτης έδειχνε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, τελικά όμως πήρε την πρόκριση με πολύ πιο περιπετειώδη τρόπο.

Προκρίθηκε πάντως στα ημιτελικά του Dubai Tennis Championships και θα αντιμετωπίσει τον Gael Monfils, με φόντο μια θέση στον σημαντικότερο τελικό του για το 2019 αλλά και στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης!

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Ο Γάλλος κέρδισε νωρίτερα τον Ricardas Berankis με 6-1, 6-7 (3), 6-2 και έφτασε τις 8 διαδοχικές νίκες στο tour, αφού πριν δυο εβδομάδες είχε κατακτήσει το ABN AMRO World Tennis Tournament στο Ρότερνταμ.

Ο Στέφανος έχει και αυτός ένα πολυ καλό σερί, αφού σήμερα πέτυχε την 7η διαδοχική νίκη του. Στις 5 από αυτές τις 7 αναμετρήσεις δεν έχασε σετ, αλλά αυτή την εβδομάδα έχει 2 χαμένα σετ σε 3 αναμετρήσεις.

Ο Hurkacz έδειξε από την αρχή πως θα είναι πιο απειλητικός από τον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας, έχοντας και μια επιπλέον ώθηση από τη νίκη του επί του Kei Nishikori, που ήταν η σημαντικότερη της καριέρας του. Ο Πολωνός έκανε ένα γρήγορο break και προηγήθηκε με 2-1 στο 1ο σετ.

Η απάντηση ωστόσο ήρθε άμεσα από τον πρωταθλητή μας, που ισοφάρισε σε 2-2. Ο Στέφανος φρόντισε να μην απειληθεί ξανά το σερβίς του σ’ αυτό το σετ και τελικά το κέρδισε στο tie-break, όπου έπαιξε πολύ καλά, με 7-4.

Στο 2ο σετ, έχοντας φέρει στο μέρος του και το momemtum, ο 20χρονος Έλληνας έκανε break νωρίς για να προηγηθεί με 3-1. Είχε μια χαμένη ευκαιρία για το double break και το 4-1 και αυτό του στοίχισε αρκετά.

Όχι μόνο επειδή αργότερα χρειάστηκε να σβήσει 2 break point για να παραμείνει μπροστά και να αποκτήσει πλεονέκτημα με 5-3, αλλά επειδή παρόλα αυτά έχασε εν τέλει αυτό το πλεονέκτημα, αλλά και την ευκαιρία να κλείσει το ματς ενώ ήταν 2 πόντους μακριά από την πρόκριση, τόσο στο σερβίς του Hurkacz στο 9ο game, όσο και στο δικό του σερβίς στο 10ο game (5-4, 40-40).

Ήταν ένα game στο οποίο ο Στεφ επέστρεψε από το 15-40, αλλά ο Πολωνός δημιούργησε και τρίτο break point, το οποίο αξιοποίησε για να κάνει τελικά το σπουδαίο break back για το 5-5. Ο Hurkacz είχε κι ένα set point για το δεύτερο διαδοχικό break στο 12ο game. Μπορεί να μην το έκανε, αλλά στο tie-break κυριάρχησε απολύτως και επιβλήθηκε με 7-1 του Έλληνα τενίστα.

Παρά την έντονη αυτή περιπέτεια, ο Στέφανος έμεινε ψύχραιμος στο αποφασιστικό σετ. Έκανε το γρήγορο break και αυτό τον βοήθησε να ανακτήσει το momentum και να επιβάλλει ξανά τον δικό του ρυθμό. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει τα 5 πρώτα games του 3ου σετ και στην ουσία να ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Δείχνοντας πως έχει πάρει ένα καλό μάθημα και από τον τρόπο που έχασε το 2ο σετ, ο Στέφανος δεν άφησε κανέναν πόντο στο 3ο σετ. Ταλαιπώρησε τον Πολωνό μέχρι και στο 6ο game, όταν ήταν μπροστά με 5-0. Ο τελευταίος κατάφερε με δυσκολία να αποφύγει το bagel, αλλά όχι να πάρει και κάτι παραπάνω, με τον πρωταθλητή μας να σερβίρει για το 6-1 σε 2 ώρες και 19 λεπτά συνολικού αγώνα.

Για 3η φορά στο 2019 θα είναι σε έναν ημιτελικό ο Στέφανος, μετά από τον ημιτελικό του Australian Open και την κατάκτηση του Open 13 στη Μασσαλία. Με τη σημερινή του νίκη έχει εξασφαλίσει ήδη 90 επιπλέον βαθμούς στη συγκομιδή του και στη χειρότερη περίπτωση τη Δευτέρα θα βρίσκεται μόλις 40 βαθμούς πίσω από τον Marin Cilic.

Αν κερδίσει τον Monfils, από τον οποίο είχε ηττηθεί πριν λίγες εβδομάδες στα προημιτελικά του Sofia Open, θα ξεπεράσει τον Cilic και θα ανεβεί στο Νο. 10 της παγκόσμιας κατάταξης.

O πρώτος ημιτελικός του Dubai Tennis Championships, ανάμεσα στον Τσιτσιπά και στον Monfils, θα αρχίσει στις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής ώρα Ελλάδας και θα μεταδοθεί ζωντανά από το Cosmote Sport 6 HD.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This