Επιλογή Σελίδας

Η συμμετοχή των 19 κοριτσιών στον προκριματικό του επί κοντώ έκανε εξαρχής δύσκολο και επίπονο το έργο όσων συμμετείχαν. Η πολύωρη διαδικασία ταλαιπώρησε αρκετά τις περισσότερες από τις μετέχουσες, ωστόσο είχε αίσιο τέλος για την αποστολή μας.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλοιυ προκρίθηκαν στον αυριανό τελικό (20.05), ενώ η Ελένη Πόλακ μπορεί να μην τα κατάφερε, ωστόσο ολοκλήρωσε επιτυχημένα την παρουσία της στη διοργάνωση.

Το ύψος στο επί κοντώ ξεκίνησα στα 4,10 μ. και η Κατερίνα Στεφανίδη επέλεξε να μπει στον αγώνα αρκετή ώρα αργοαργό, στα 4,60 μ., για να κάνει το ένα και μοναδικό άλμα, που χρειαζόταν για πρόκριση στον τελικό. Η έμπειρη αθλήτρια έδειξε σε άριστη κατάσταση και σε θέση να ανάβει αύριο στο βάθρο των νικητριών και να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά τρία μετάλλια στην διοργάνωση. “Μπορεί να μην έχει φανεί στη διάρκεια της σεζόν, ωστόσο είμαι πολύ καλά και σε θέση να διεκδικήσει ένα μετάλλιο και γιατί όχι και το χρυσό. Με άγχωνε λίγο το γεγονός ότι ο προκριματικός ήταν το πρωί, γιατί δεν τα πάω καλά με το πρωινό ξύπνημα. Τώρα έχω μπροστά μου έναν δύσκολο αγώνα, τον οποίο θέλω να ευχαριστηθώ”, είπε η Στεφανίδη στη μικτή ζώνη, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρθει στην μικρή περιπέτεια που είχε κατά την διαδρομή της στο στάδιο, όπου ο οδηγός του λεωφορείου τους ζήτησε να του δώσουν οδηγίες για το δρόμο προς το στάδιο!

Ιδιαίτερα αγχωτική ήταν η διαδικασία του προκριματικού για τη Νικόλ Κυριακοπούλου, που έκανε αρκετά τεχνικά λάθη με αποτέλεσμα να σπαταλήσει δυνάμεις για τη συνέχεια. Η έμπειρη αθλήτρια ολοκλήρωσε τον αγώνα της με 4,60 μ., ύψος που ξεπέρασε με την τρίτη και έχοντας νωρίτερα κάνει οχτώ άλματα. “Ήταν ένας κακός αγώνας ο σημερινός, τον οποίο θέλω να αφήσω γρήγορα πίσω μου. Τώρα έχω μπροστά μου τον τελικό. Ο στόχος παραμένει υψηλός και αφορά στην κατάκτηση ενός μεταλλίου. Θα είναι ένας δύσκολος, αλλά ωραίος αγώνας”, είπε η Κυριακοπούλου.

Ο Ελένη Πόλακ, μπορεί να μην προκρίθηκε στον τελικό, ωστόσο με 4,50 μ. ισοφάρισε το ατομικό της ρεκόρ και έδειξε για μία ακόμη φορά πως είναι αθλήτρια υψηλών επιπέδων. Η αθλήτρια ξεκίνησε με άκυρο άλμα στα 4,10 μ., πέρασε με την τρίτη τα 4,25 μ., με την πρώτη τα 4,40 μ. και με την τρίτη τα 4,50 μ., ενώ ήταν πολύ καλή η δεύτερη άκυρη της στα 4,60 μ. “Είναι σημαντικό να ισοφαρίζω το ατομικό μου ρεκόρ στον αγώνα στόχο της σεζόν. Παρόλα αυτά έχω μία μικρή πίκρα, γιατί θα ήθελα να φτάσω μέχρι τον τελικό. Συνεχίζω τη δουλειά με στόχο πλέον τους αγώνες του ανοιχτού”, είπε.

Εκτός τελικού έμεινε η Αντζέλικα Μπένγκστοουν, που έμεινε στα 4,40 μέτρα. Η αθλήτρια από τη Σουηδία είχε ξεπεράσει την περασμένη εβδομάδα τα 4,81 μ. και ήταν ένα από τα φαβορί για μετάλλιο.

Οι οχτώ του τελικού

  • Σιντόροβα 4,60 μ.
  • Στεφανίδη (Ελλάδα) 4,60 μ.
  • Ζούκ (Λευκωρία) 4,60 μ.
  • Μέιγερ (Σουηδία) 4,60 μ.
  • Μόζερ (Ελβετία) 4,60 μ.
  • Γκουιγιόν (Γαλλία) 4,60 μ.
  • Κυριακοπούλου (Ελλάδα) 4,60 μ.
  • Μπράντσοου (Μ. Βρετανία) 4,50 μ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Για αθλήτρια που δεν θέλει να ξυπνάει πρωί, τα πήγε φανταστικά!! @stefanidi_katerina #glasgow2019

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Μετά τον δύσκολο προκριματικό ήρθε το χαμόγελο @nikoleta_kiriakopoulou #glasgow2019

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr) στις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Όταν ισοφαρίζεις το ρεκόρ σου στον αγώνα στόχο, τότε σίγουρα κάτι έχεις κάνει καλά @helen.polak #glasgow2019

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr) στις

Pin It on Pinterest

Shares
Share This