Επιλογή Σελίδας

O Roger Federer έκανε έναν καταπληκτικό τελικό, επιβλήθηκε του Στέφανου Τσιτσιπά με 6-4, 6-4 και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο Ντουμπάι, κατακτώντας τον 100ό τίτλο της καριέρας του.

O Federer έγινε ο 2ος άνθρωπος στην ιστορία της Open era που φτάνει τους 100 κερδισμένους τίτλους στην καριέρα του και μείωσε περισσότερο τη διαφορά του από τον recordman Jimmy Connors, που είχε 109 τίτλους στην καριέρα του.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Ο Ελβετός, στα 37 του χρόνια, πραγματοποίησε έναν σπουδαίο τελικό στο Dubai Tennis Championships, απέναντι στον Στέφανο Τσιτσιπά, που είχε ακόμα μια καταπληκτική εβδομάδα στο 2019.

Ο κορυφαίος όλων των εποχών τελείωσε το ματς με 24 winners και 15 αβίαστα λάθη μόνο, τη στιγμή που ο Στέφανος, ο οποίος ήταν σίγουρα και πιο κουρασμένος από τον αντίπαλό του, είχε 18 winners και 20 λάθη.

Ο Federer πήρε από το γρήγορο break που τον έφερε μπροστά με 2-0 στην έναρξη του αγώνα και απειλήθηκε για πρώτη φορά στο 10ο game, όταν έχασε το προβάδισμα με 40-0 και χρειάστηκε να σβήσει 2 break point για να παραμείνει στο game και τελικά να σερβίρει για το 6-4.

Στο 2ο σετ έκανε ακόμη ένα break, στο πολύ κρίσιμο 9o game, για να περάσει μπροστά με 5-4. Δεν απειλήθηκε με break point σε όλο το σετ, στο οποίο είχε μόλις 3 χαμένους πόντους από τη γραμμή του σερβίς (20/23), για να ολοκληρώσει τον θρίαμβό του με love service game, σε 69 λεπτά μόλις συνολικού αγώνα.

Πηγή: Tennis News

Pin It on Pinterest

Shares
Share This