Επιλογή Σελίδας

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Άτομα όλων των ηλικιών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, από την Κύπρο, από 11 ευρωπαϊκές ακόμη χώρες, δεκάδες εθελοντές, μουσικά σχήματα, 2200 συνολικά εγγραφές (1800 τερματισμοί σε όλα τα αγωνίσματα), αριθμός ρεκόρ για τη διοργάνωση και μία από τις ομορφότερες και γρηγορότερες διαδρομές της χώρας αποτελούν στοιχεία που συνέθεσαν την ταυτότητα της μεγάλης αθλητικής, πολιτιστικής γιορτής: «10ος Ημιμαραθώνιος Katerini Run 2019» (Ημιμαραθώνιος, 5χλμ, 1000 μ).

Τον αγώνα διοργάνωσαν σήμερα το πρωί με εξαιρετική επιτυχία και υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες, ο  Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας Ζευς, ο Δήμος Κατερίνης, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων.

7

Σημείο εκκίνησης του αγώνα, ήταν η πλατεία Ελευθερίας, απ’ όπου οι δρομείς διανύοντας μία πανέμορφη διαδρομή πέρασαν από τον οικισμό του Σιδηροδρομικού Σταθμού, της Ολυμπιακής Ακτής, τις κοινότητες της Παραλίας, της Καλλιθέας, της Περίστασης διέσχισαν την Παραλιακή ζώνη κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα  και με φόντο τον Όλυμπο και τα Πιέρια,  έφτασαν στον τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου πλήθος κόσμου τους υποδέχτηκε με θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα.

3α

Το σύνθημα της εκκίνησης δόθηκε αρχικά για τον Ημιμαραθώνιο και στην συνέχεια σταδιακά για τα 5 χιλιόμετρα για όλες τις ηλικίες και για τα 1000 μέτρα του παιδικού αγώνα από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, ο οποίος σημείωσε ότι «Η άνοιξη μπήκε. Όλοι μαζί γιορτάζουμε εδώ στη Γη της Μακεδονίας, σε μία διαδρομή που είμαι βέβαιος ότι όλοι θα απολαύσουμε. Στον Δήμο Κατερίνης στηρίζουμε διαχρονικά τον μαζικό αθλητισμό. Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών στη διοργάνωση είναι μία επιτυχία όλων όσων λαμβάνουν μέρος, καθώς και της διάθεσης να δώσουμε ζωή με την κίνηση. Θερμά συγχαρητήρια στον ΑΠΣ Δρομέων Ζευς, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συλλόγους, που συνέβαλαν στην επιτυχή διεξαγωγή του σημαντικού αυτού αθλητικού γεγονότος», καθώς και από τον Πρόεδρο του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας Ζευς Αλέξανδρο Πούλιο, ο οποίος έκανε λόγο «για την σημαντικότερη έως σήμερα διοργάνωση στην 10χρονη διαδρομή του συλλόγου. Συνεχίζουμε δυναμικά να εργαζόμαστε συστηματικά στο τρίπτυχο Αθλητισμός, Πολιτισμός, Αλληλεγγύη».

1α

Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, συνεχάρη τους διοργανωτές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς «για την προώθηση μέσω της αθλητικής γιορτής των αξιών του ευ αγωνίζεσθαι»

1αβ2

Επιπλέον, παρέστησαν στις απονομές και στον τερματισμό, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας Ζευς και ειδικότερα οι: Βαγγέλης Γερομιχαλός, Μιχάλης Γεωργιάδης, Γεώργιος Μίχος, Δημήτρης Βαρνάς, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και χορηγών της διοργάνωσης. Ιδιαίτερα συγκινητική στην έναρξη του αγώνα, η παρουσία του καθηλωμένου – μετά από τροχαίο – σε αναπηρικό αμαξίδιο Γιώργου Ιωαννίδη, τον οποίο θα στηρίξουν οι διοργανωτές με σημαντικό μέρος των εσόδων του αγώνα 5χλμ.

1

Νικητές του Ημιμαραθωνίου αναδείχθηκαν στην κατηγορία των ανδρών οι:

  1. Παρμάκης Μιχάλης 01:11:51
  2. Γραμμένος Παναγιώτης (ΜΕΑΣ Τρίτων Θεσσαλονίκης) 01:14:06
  3. Ορφανίδης Νικόλαος 01:16:06

4βα

Στην κατηγορία των γυναικών οι:

  1. Κατζουράκη Χριστίνα (ΣΔΥ Βόλου) 1:26:35
  2. Καραγεωργάκη Βίκυ (Stoikos Running Team) 1:26:50
  3. Δημητριάδου Φανή (Stoikos Running Team) 1:30:46

1αβγ

 Νικητές στα 5 χλμ αναδείχτηκαν

στην κατηγορία των ανδρών οι:

  1. Λιατίφης Δημήτρης (Stoikos Running Team) 17:26
  2. Πουρνάρας Γεώργιος (ΓΣ Δεσκάτης) 17:27
  3. Κατσάνης Γεώργιος (GV Running Team) 18:03

 στην κατηγορία των γυναικών οι:

  1. Αβράμογλου Φανή (Stoikos Running Team) 19:31
  2. Κωνσταντινοπούλου Γεωργία (Stoikos Running Team) 20:06
  3. Νικολάου Κωνσταντίνα (Stoikos Running Team) 20:42

8

Τα αναλυτικά ανεπίσημα (προσωρινά) αποτελέσματα της διοργάνωσης, επισυνάπτονται, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να παραλαμβάνουν ήδη το δίπλωμα του αγώνα από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης: www.zeusrunnersclub.gr. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον αγώνα των 5χλμ εκτός συναγωνισμού και χωρίς να χρονομέτρηση συμμετείχαν 100 αθλητές και αθλήτριες σωματείων στίβου της Πιερίας.

Pin It on Pinterest

Shares
Share This