Επιλογή Σελίδας

Για τον Κώστα Δουβαλίδη ο σημερινός τελικός των 60 μ. εμπ. ήταν κάτι παραπάνω από μια ευκαιρία για μια καλή εμφάνιση. Ο Ελληνας πρωταθλητής στο φινάλε της διοργάνωσης κατάφερε να κάνει εντυπωσιακή παρουσία και να φτάσει πολύ κοντά στην κατάκτηση του μεταλλίου.

Ο έμπειρος αθλητής τερμάτισε στην πέμπτη θέση με 7.65, επίδοση που αποτελεί φετινό του ρεκόρ, παρά το γεγονός ότι έφυγε από τον βατήρα με κακή αντίδραση (0.203). Παρόλα αυτά κάνοντας καλή κούρσα κάλυψε το χαμένο έδαφος και έπεσε μαζί με άλλους πέντε αθλητές στον τερματισμό. Νικητής της κούρσας ήταν ο σπουδαίος Κύπριος αθλητής Μίλαν Τραίκοβιτς, που τερμάτισε σε 7.60 και κατέκτησε το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Κύπρου στη διοργάνωση και το μοναδικό της σε δρομικό αγώνισμα. Δεύτερος με 7.61 ήταν πο Γάλλος Πασκάλ Μαρτινότ Λαγκάρτ με 7.61 και τρίτος ο Αουρέλ Μανγκά (Γαλλία) με 7.63. 

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

“Για μένα ο τελικός ήταν μετάλλιο, Ήμουν ευτυχισμένος από το μεσημέρι που κατάφερα να φτάσω στον τελικό, ανάμεσα στα μεγαθήρια. Ήρθα εδώ και βελτίωσα τρεις φορές το ρεκόρ. Είμαι φοβερά χαρούμενος, δεν μπορώ να περιγράψω αυτά που αισθάνομαι. Η ενέργεια που πήρα αυτές τις ημέρες από τα υπόλοιπα παιδιά της ομάδας ήταν μοναδική. Το κλίμα στο στάδιο ήταν τέλειο. Μου έδωσε φοβερό κίνητρο, το γεγονός ότι άκουσα να με ενθαρρύνουν”, ο Δουβαλίδης αναφέρθηκε και στην κακή αντίδραση στον βατήρα. “Ίσως αν είχα φύγει καλά στην εκκίνηση να κέρδιζα ακόμη και μετάλλιο. Δεν έχει σημασία όμως, για εμένα. Είμαι πέμπτος στην Ευρώπη και αυτό είναι κάτι που με γεμίζει”.

Αποτελέσματα

  1. Τραίκοβιτς (Κύπρος) 7.60
  2. Λαγκάρτ (Γαλλία) 7.61
  3. Μανγκά (Γαλλία) 7.63
  4. Ορτέγκα (Ισπανία) 7.64
  5. Δουβαλίδης (Ελλάδα) 7.65
  6. Ποζί (Μ. Βρετανία) 7.68
  7. Μπελοτζί (Γαλλία)

Pin It on Pinterest

Shares
Share This