Επιλογή Σελίδας

Του Θοδωρή Τσούτσου

Το ίδιο ισχύει και για την Τούμπα. Για το Καραϊσκάκη. Και για οποιαδήποτε άλλη πόλη, περιοχή, κοινωνική ή άλλης μορφής ομάδα ανθρώπων, που στο όνομα της “δικής τους” ομάδας, σιχτιρίζουν την Εθνική…

Πόσοι είναι. Και τελικά, για να βγάλουμε μια άκρη, ποιοι είναι. Στο σύνολο δεν είναι οι περισσότεροι. Αν, για παράδειγμα, κάποιος έβγαινε στους δρόμους του Ηρακλείου και ρωτούσε καμιά 500αριά νοματαίους αν θέλουν η Εθνική να αγωνίζεται στην πόλη της, η συντριπτική πλειοψηφία θα απαντούσε ναι.

Για τα όρια του ποδοσφαίρου, όμως, μπορεί να είναι και περισσότεροι. Διότι, δυστυχώς, είναι και οι μοναδικοί που τού έχουν απομείνει. Ας μην ψάχνουμε, λοιπόν, στις πόλεις ή στις περιοχές ή στους δήμους ή ακόμη και στους οργανωμένους οπαδούς των συλλόγων την ευθύνη για το απαγορευτικό στην Εθνική.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο ευθύνεται. Διότι μάζεψε, έθρεψε και τελικά όρισε ως συναποφασίζοντες τους συγκεκριμένους πελάτες του. “Κυνηγώντας” και εξοστρακίζοντας όλους τους υπόλοιπους. Οι οποίοι δεν υπάρχει πιθανότητα να έδιωχναν από κοντά τους την ευκαιρία να έχουν στο μέρος τους, στο γήπεδό τους, τελικά στο “σπίτι τους” την Εθνική ομάδα.

Αυτήν για την οποία κάποιοι από δαύτους που τώρα της λένε “όχι”, ας θυμηθούν τι έκαναν στο παρελθόν. Και τελικά πού τους οδήγησε το ίδιο το ποδόσφαιρο. Σε μια συνύπαρξη μαζί του χωρίς νόημα, χωρίς ουσία, χωρίς καν πραγματική αγάπη ή έστω ενδιαφέρον για αυτό.

Ποιος πραγματικά πιστεύει ότι φταίει η Εθνική αν ο ΟΦΗ κινδυνεύει με υποβιβασμό από τα αθλητικά δικαστήρια; Ή αν ο ΠΑΟΚ δεν πήρε πέρυσι το πρωτάθλημα; Ή αν η ΕΠΟ άλλαξε χέρια και στο Καραϊσκάκη αυτό δεν αρέσει; Στα αλήθεια, ποιος το πιστεύει; Θα συνέβαινε ή θα συμβεί πολύ σύντομα και με άλλες ομάδες, ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας.

https://www.facebook.com/savas.karipidisii

Και όσο περνάει ο καιρός, θα συμβαίνει ολοένα και για πιο απίθανους λόγους η Εθνική να “κυνηγιέται”, να εκδιώχνεται, να κουβαλάει στην πλάτη της μικροποδοσφαιρικά(;), μικροσυλλογικά(;), μικροπολιτικά(;) συμφέροντα. Χωρίς την υποστήριξη κανενός. Διότι δεν υπάρχει πλέον όχι στην Εθνική, αλλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο κόσμος που θα ενδιαφερόταν να υποστηρίξει το ποδόσφαιρο αυτό καθ’ εαυτό. Την αθλητική, κοινωνική, πλευρά του. Και τελικά την Εθνική…

Υπάρχει χειρότερο σενάριο; Ασφαλώς. Το ελληνικό ποδόσφαιρο να μην έχει μόνο στις εξέδρες και τριγύρω του τέτοιους τύπους που έχουν το θράσος να τα βάζουν ακόμη και με την Εθνική. Αλλά και στα εσωτερικό του. Σιγά – σιγά έτσι να γίνονται οι παράγοντες, οι προπονητές, οι ποδοσφαιριστές. Οι υπόλοιποι, όσοι θα μπορούσαν να υπηρετήσουν το άθλημα από οποιαδήποτε θέση έχοντας ως πρώτο κίνητρο την αγάπη τους γι’ αυτό, να φεύγουν άρον – άρον. Γιατί δεν τους εκφράζει. Όπως ακριβώς άδειασαν οι εξέδρες!

Ας μην πάμε μακριά. Βλέπουμε συνεχώς πώς αυξάνονται οι κακές συμπεριφορές εντός πλέον των αγωνιστικών χώρων. Όχι εκτός. Εκεί, όσοι έχουν απομείνει, τα βρίσκουν μεταξύ τους…

Πηγή: Σπορ FM

Pin It on Pinterest

Shares
Share This